Összefogásra és a tiltakozások folytatására szólították fel a pénteki budapesti kormányellenes tüntetés résztvevőit az ellenéki pártok képviselői.

Több ellenzéki politikus is felszólalt a pénteki tüntetésen, Pécsen is az utcára vonultak
Tüntetés Pécsen – fotó: MTI/Sóki Tamás

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a rendezvény néhány száz résztvevője előtt ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását.

Az összefogás következő nagy erőpróbája a jövő májusi EP-választás, hiszen Orbán Viktor újabb sikere esetén akár az ellenzéki pártok beszüntetésére is fel kell készülni

- fogalmazott.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta, hogy a szerdai törvénymódosítással a kormány átlépett minden határt.

A ellenzéknek és támogatóinak ezért minden érintett társadalmi réteggel szolidaritást kell vállalnia

- tette hozzá.

Varga Damm-Andrea (Jobbik) újabb rendszerváltást sürgetve úgy fogalmazott, hogy a kormány képviselői

a "nép hátán ugráló despoták", Orbán Viktort "raszputyinok veszik körül", a ellenzék viszont "kiművelt emberfőkből áll".

A képviselő szerint a kormány a héten megteremtette egy "katonai puccs" lehetőségét is, Orbán Viktor ezért bármikor a "emberekre zúdíthatja a rendőrséget és a katonaságot" – mondta.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke kijelentette, hogy

Kövér László házelnöktől bármilyen büntetést elvisel, ha ez az ára a "szabad, demokratikus, európai Magyarországnak".

Az Országgyűlés szerdai ülése szerinte bebizonyította, hogy az ellenzéki képviselőknek nincsenek jogaik, de el fogják érni, hogy Orbán Viktor és kormánya "részt vegyen az út a börtönbe programban".

Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője hiányolta a valódi érdekegyeztetést, és hozzátette, hogy a dolgozók helyzete ritkán kerül a nyilvánosság elé.

A munkavállalók nem több munkát, hanem nagyobb fizetést szeretnének

- tette hozzá.

A tüntetés résztvevői a beszédek elhangzása után a Margit híd felé indultak, majd a Szent István körúton haladtak tovább.

Fáklyás tiltakozó demonstráció volt Pécsen is, amelyen Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: most a beszédek helyett a cselekvés ideje van, hogy "leomoljon a kormány által épített kártyavár".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Vidéki nagyvárosok mikor ébrednek fel???
Nessy
@Jozefina: Tudod, ott nehezebb váltani. Egy egy nagyvárosban egy két nagyobb cég van. Ott ők diktálnak. Pláne a kormány is milliárdokat fizet nekik, hogy jöjjenek ide. Lehet nemet mondani a túlmunkára, csak akkor megmutatják merre van a kijárat, és útközben menj be a munkaügyi osztályra aláírni a felmondásodat!
kisrigó
@Nessy: Igen, így van, sőt mivel jobban ismerik egymást az emberek, már a tüntetésen való részvétel is stigmatizál, hála a mindent eltipró hatalomnak.
Brysonenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.