A rabszolgatörvény ellen tüntető tömeg azt skandálta: „Túlórázni jöttünk!” Politikai értelemben tényleg túlóra volt. Több, mint amit megszoktunk. Közéleti túlmunka, új, több energia, új, több teljesítmény. Mint minden túlórázó munkavállaló, azt szeretnénk, ha rögtön megvolna a haszna. De lehet, hogy – mint az új törvény legarcátlanabb passzusa a túlóráknál lehetővé teszi – csak évek múlva látjuk az eredményt. Hogy csak akkor lesz elszámolás.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivér
Sok közalkalmazotti állásban a rengeteg elkerülhetetlen,létszámhiány miatti túlórát nem volt mód kifizetni a túlórakeret miatt,ez a módosítás erre is legális keretet biztosít !Ennek a dolognak is több olvasata van,mint sok másnak ! De nyilván,aki már másból képtelen politikai tőkét kovácsolni,mindenben a legrosszabbat akarja meglátni,pláne,ha még jól meg is fizetik érte!!
1magyar
@olivér: Ezt hogy érted, hogy nem volt mód. Egy hónapban egy ember x órát túlórázik és azt következő hónapban, hogy nem tudják kifizetni?
olivér
@1magyar: ha túllépted az éves 250 órás keretet ,nem fizettek ki,mert nem volt rá mód,nem lehetett elszámolni,halmozódott a tartozás veled szemben.Így több ismerős már áprilisban kimerítette a keretet,utána halmozódott az órák száma,ezt következő januárban kifizették,de így már januártól halmozza a követelést.Ez volt a jogszabály,a közigazgatásban nem lehet zsebből rendezni a dolgokat,ahogy egy rendes vállalkozó tenné.A rendetlen vállalkozó viszont ki sem fizeti a túlórát,igaz az ilyen be sem jelent hivatalosan :) Jártam már így is ,úgy is!
1magyar
@olivér: Ó hát ezt így a hülyébbek kedvéért, mint én is, miért nem magyarázzák el vezetőink?
Bár én azt gondolom heti 8 óra túlóra több mint elég.
olivér
@1magyar: Igaz,de a beteg nem maradhat ápoló nélkül,az ipari kazán kezelő nélkül,a rab őr nélkül,a kapitányság rendőr nélkül :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.