A hódmezővásárhelyi polgármestert a volt aljegyző és egy építkezési vállalkozó perelte be.

Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken.

Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől

– írta meg a Délmagyar.hu.

A politikus ellen Végh Ibolya, Hódmezővásárhely korábbi aljegyzője, és Paragi István, az Építészmester Zrt. vezérigazgatója indított személyiségi jogi pert. Mindketten azt állították, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt megsértette a jó hírnevüket, és nem mondott igazat róluk, illetve a vállalkozásról.

Márki Zay korábban azt állította, hogy az aljegyző önkormányzatilakás-vásárlása felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Paragi pedig azért perelt, mert a polgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat több lakást is megvett a cégtől, és azok egy részét áron alul adta el 2017-ben.

A Szegedi Törvényszék mindkét ügyben elmarasztalta Márki-Zay Pétert, kimondva, hogy állításaival Paragi István jó hírnevét sértette meg, a volt aljegyzőnek pedig a becsületét is.

A vásárhelyi polgármesternek Paragi Istvánnak 500 ezer, Végh Ibolyának pedig egymillió forint sérelempénzt kell fizetnie, valamint több százezer forint perköltséget is, és a további jogsértéstől is eltiltották.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Márki-Zay Péter

(Délmagyar)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kit, hol és miért. Nem az az a fontos, hogy igaz legyen. Lényeg, hogy a nép lássa, hogy ha meg mer szólalni, azonnal jön a retorzió.
Erre van a parlamenti Házmester, a Szájernéni féle szolgabírók és a sorbanálló cselédség. Megfizetik a hű szolgákat, kerül, amibe kerül---persze adópénzből.
Mert "" Apuka, statuálni kell. A statuálás a fontos.""
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
"A Szegedi Törvényszék elmarasztalta Márki-Zay Pétert, kimondva, hogy állításaival Paragi István jó hírnevét sértette meg."
olivér
@Shikari: Egyrészt ez is igaz ,de a tapasztalataim alapján én a fidesznyikeket sem féltem!Egy kis korrupcióért,anyagi előnyszerzésért ők sem mennek tanácsért a Gyurcsányhoz.A léptéket mérd fel magad,én azt láttam,látom,hogy mind keresi a lehetőséget,hogy ellopja, ami a mocskos mancsához ragad.Úgymond legálisan.Hány ilyen disznót láttál böribe vonulni valaha is?
namihami
Kit, hol és miért. Nem az az a fontos, hogy igaz legyen. Lényeg, hogy a nép lássa, hogy ha meg mer szólalni, azonnal jön a retorzió.
Erre van a parlamenti Házmester, a Szájernéni féle szolgabírók és a sorbanálló cselédség. Megfizetik a hű szolgákat, kerül, amibe kerül---persze adópénzből.
Mert "" Apuka, statuálni kell. A statuálás a fontos.""
olivér
@Shikari: Igazad van,itt lóg ki a lóláb mindig.Nem pofázhat ,aki nem tud törvénysértést bizonyítani.Márpedig általában nem lehet fogást találni a piszkokon.Ilyen a hatalom természete!Gondold át,az kerül oda, aki nagyon erősen keresi,kívánja a hatalmat,magyarul normális ember egy sincs közöttük!Természetesen a hatalom birtoklásának feltétele a pénz birtoklása is,így mindegyik imádja azt is,mindenre kaphatóak,hogy megszerezzék.Mivel zömmel egyik sem dolgozik,hát el kell lopniuk :)De amelyiknek köze van némileg a gazdasághoz is(lásd Gyurcsány) az is ész nélkül lopja,ha tudja.
wagabund
..."Márki-Zay Pétert durván megbüntették"...

szarügy..
Edmond Dantes
Ha jó hírnevet sértett,akkor keményen meg kell büntetni.De valóban volt jó hírnevük? A kormánypárti szereplők,médiumok(TV2,Pesti Srácok,...) ugyanis naponta veszítenek el hasonlónál is durvább pereket,ilyen ügyekben miattuk magas nálunk az ingerküszöb.Érdekes,Shikari még egyszer sem örjöngött ilyen esetekben,pedig naponta tehetné,ha tisztességes lenne.Ez a Czeglédi nevű jogász például még a börtönből is pereket nyer az őt lejárató hazudozások miatt,sorozatban.Hogy miért van börtönben,azt viszont senki nem tudja.Az sem tudja senki,hogy a bűnszövetségben sok milliárdokat csaló Simonka pedig miért nincs még börtönben,sőt miért szavazhatott legutóbb még a Parlamentben (!) is.Érdekes,hogy Tiborcz,Rogán,Habony...stb az ügyleteik miatt megvádolva még senkit sem jelentettek fel a "jó hírnevük"megsértése miatt.Shikari,ez sem tünt még fel magának,mielőtt itt liberálfasiszta taknyozna a finom modorával?
Eladott Ország
A pedig a fidesz sajátja az áron aluli önkormányzati lakás bérlés/eladás az arra érdemes csókosoknak, még CSOK sem kell hozzá. Az I. kerületi fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás tovább bérelheti áron alul önkormányzati lakását. A polgármester egy műemlékház 71 m2-es lakásában lakik, amiért 81 000 forintot fizet. Ennek a lakásnak a bérleti szerződését hosszabbította meg az önkormányzati testület, egészen 2023-ig. Az önkormányzat szerint a 81 000 forint a piaci árnak megfelel, így azzal nincs semmi gond. Hogy ez mennyire kamu, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a környéken, hasonló adottságokkal rendelkező lakások ára elérheti az akár több százezer forintot is. Vagyis ismét áron alul lakik egy fideszes politikus egy önkormányzati lakásban, amit saját pártja intézhetett el neki. De nem csak ő járt ilyen jól, hanem egész családja. Volt felesége, valamint szülei is áron alul kiadott önkormányzati lakásokban élik mindennapjaikat. Kit érdekel, hogy több ezren várnak évek óta arra, hogy végre megoldódjanak lakhatási problémáik és egy önkormányzati lakásba költözhessenek.
Ezek a lakások és házak nem a pór népnek valók. Aki kellően benyal a hatalomnak az jutalomban részesülhet, ami akár egy áron aluli, budai várban lévő lakást is jelenthet. Az sem érdekes, hogy az egymás között kiosztott lakásokkal nehéz körülmények között lévő családok elől veszik el egy jobb élet reményét. Semmi sem számít ennek az embertelen, mocskos, hazug kormánynak, csak a saját önös érdekeik. Ezúton is gratulálunk Nagy Gábor Tamásnak és kedves családjának.
namihami
@Edmond Dantes: Nem "" tűnt"" fel neki. És biztos ezután se fog. Kissé szelektív a ""feltűnése"".
Viszont ezzel nincs egyedül...mint olvashatod.
Levendula
Ha Márki-Zay Péter azt mondta paragiról, hogy alig múlt 50 éves, nos, akkor nem mondott igazat? Azt nem mondta, hogy elhízott... pedig mondhatta volna, de nem mondta.
Cicamama55
Ha így történt, rendben van...Az viszont nagyon nincs rendben, hogy az ellenzéki politikusoknak a Fideszesekkel szemben indított -hasonló tárgyú- győztes perei nem kerülnek a nyilvánosság elé! Ők nem érdemlik meg, hogy visszakapják a jó hírnevüket?
Csizmás Kond
Ilyen amikor a zindigó visszapofázik...ők mindenkit bepereltek akik róluk valamit mondott és nem gondolták meg, hogy ami másnak esetleg tilos az nekik is az...
Brysonenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tothjani
Ibolykának mi a baja, hiszen neki már a saját állítása szerint le volt zsírozva a 3 újonnan épült Járási hivatal egyik vezetői pozíciója.
Persze ezt csak akkor kaphatta meg ha egy esetleges vesztes választás után eltünteti a Fasiszta tolvajokra nézve terhelő iratokat, amit meg is tett mert a választás éjszakáján a furgonosok 2 kocsi íratott szállítottak át a Járási hivatalba.
Igaz a Biróktól is mit várjunk, 2 választásuk van, kirúgatják magukat és elmennek ingatlanos ügyvédnek, vagy nyalják azt a hátsót serényen havi 1 millióért.
Lepényleső
No comment? Mátyással az igazság is elment? Nem,csak az "i"-t tartja magánál lent?
Eladott Ország
@olivér: tegnap, 11:49; Írod: "Nem pofázhat ,aki nem tud törvénysértést bizonyítani." Autokratikus kleptokráciában a jogállam megszűnt létezni. Így nincs miről pofáznod. Egy dolog érvényesül, csak a fidesz! hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg
Clavigo
A Felcsuti Nemzethhyy Demokratikus Tébolyda ,,EU-s tagköztársaság,,XXI-ik század,,,oszt jó napot.,,,,Meg boldog karácsonyt a baromarcú ,birkaagyú híveknek...Oszt jó napot.
Clavigo
Végbél Ibolya jó hírneve forog kockán...
Clavigo
@durbincs: Én is a tiedét,,,Neked..meg a muterodba.. Oszt ,,remélem,,hogy vagy ??
terlasz
@olivér: Ész nélkül gyurcsányozol, pedig a perek hosszú sorát nyerte a fideszhadsereg ellen, akik nagyon szeretnék a börtönben látni. Lejárt lemez, kár erőlködni.
Eriksson
Tényleg! Hol van ez a díszpinty? Nem látni mostanában, hogy segítene különböző pártoknak rátalálni a helyes útra. Cserben hagyta az unokatesót is?
tulipan
@durbincs: Ter idóta narancso sennylyuklnyaldosó, félfaroknyi Sügér! Mi vab veled ma veledm nagyon beteg vagy? Nem jobban, mint máskor ugyI?: Nagy baj ám,az agyabaj! Ploesti silányovics ? mosd már meg pofázmányod, te Ploesti fasz ? a rekeszkula már kilog a szádbúl ?
tulipan
@durbincs: Te narancsos segglyknyaldosó, félfaroknyi Sügér! Elsőként NEKED KELL a szaros Ploesti pofázmányodat megmosnod, hisz a rekeszkula már messze kilog a szádbúl ? Te ostoba romány !
kecskefeszek.net/poenkepek/kep/medium/horse-pulling-a-car-in-romania1.jpg
tulipan
@durbincs: Má' meg mi van, Te narancsos segglyuknyaldosó, félfaroknyi Sügég?h Hs Te avgy a Ploesti bánykeccos csoda 1000km-re?akkor inkább nem kérünk belőled? ott a TE gén félépítésed-vérvonalas-eszed a laposhomloku Neander-völgyit mintázza, mégcsak? A magyarok itt Budapesten TŐLED, te büdöskem már 1000km-re a Homo Sapienst ?s tiszta matek,csak érted ?@Durbincsovics: még ha nem is Te vagy, a Ploesti bányaiskolád tudora ?
Igyekezz, mert elsőként NEKED KELL a szaros Ploesti pofázmányodat megsikálnod, hisz a rekeszkula már messze kilog a szádbúl ? Te ostoba, szarfaszú romány !
tulipan
@durbincs: Má' meg mi van, Te narancsos segglyuknyaldosó, félfaroknyi Sügég?h Hs Te avgy a Ploesti bánykeccos csoda 1000km-re?akkor inkább nem kérünk belőled? ott a TE gén félépítésed-vérvonalas-eszed a laposhomloku Neander-völgyit mintázza, mégcsak? A magyarok itt Budapesten TŐLED, te büdöske, már 1000km-re a Homo Sapienst ?s tiszta matek,csak érted ?@Durbincsovics: még ha nem is Te vagy, a Ploesti bányaiskolád tudora ?
Igyekezz, mert elsőként NEKED KELL a szaros Ploesti pofázmányodat megsikálnod, hisz a rekeszkula már messze kilog a szádbúl ? Te ostoba, szarfaszú romány ! mondhatjuk Te csont hülye vagy? ha ez számít ?
tulipan
@durbincs: Te persze hülye vagy? vagy csak szimplán ,s csak így karácsonykor ? Ploestiből ? a bányakecódból, a vederrnyi bányalóvizeletpáleszed mellől?? Shikarii, Csimás kond a narancsos ploestie haverok társasága ellenére?
de ne feledd, ezek a barom narancsos haramiák,szemernyit nem hisznek,és nem is szentimentálisak,s lenyúlnak mindent amihez csak hozzáférnek?
Hisz a Ploesti bányakeconál a Te lehetséges Balatoni-kecód, ablakkal,folyóvízzel,káddal - az neked már Hawaii ?Meg lassan jön ,Aranyalkony ? öregek otthona ? de még inkább egy nyomorult elfekvő?
Te sötét retardált bunkó, csonthülye űrtakony, Te különben is egy hiteltelen es jellemtelen szar vagy. Tok mindegy miket hanysz ide, nem szamit.
tulipan
@durbincs: Te vízfejú, kretén,narancsos segglyuknyaldosó, PROPAGANDISTA félfaroknyi Sügér! : Te persze hülye vagy? vagy csak szimplán ,s csak így karácsonykor ? Ploestiből ? a bányakecódból, a vederrnyi bányalóvizeletpáleszed mellől?? Shikarii, Csimás kond a narancsos ploestie haverok társasága ellenére?
de ne feledd, ezek a barom narancsos haramiák,szemernyit nem hisznek,és nem is szentimentálisak,s lenyúlnak mindent amihez csak hozzáférnek?
Hisz a Ploesti bányakeconál a Te lehetséges Balatoni-kecód, ablakkal,folyóvízzel,káddal - az neked már Hawaii ?
TE valóban egy törpe IQ-s ,űrlény vagy tárgyilagosan ,valószínűleg nem Aquaman vagy, a Ploesti bányakecódban? Gondolom, Isten csak megvárja, amig megtérsz hozzá? Csipkedhetnád már magad! Te mekkmester!
Az is igaz, hogy lassan jön NEKED az,Aranyalkony ? öregek otthona ? de még inkább egy nyomorult elfekvő?
Sámannus
@Eladott Ország: Nem olyan régen, a napokban az Indexen meglátogatták a 99%-os fidesz győzelem helyszínét. Ott a helyzet valóban változatlan. A nép ugyan abban a süketelő világban él, és a médiakörnyezet szánalmasan elszakítja őket a valós világtól. Az egyikük mondta ki a lényeget: van nekünk 180 tévécsatorna, de az ATV-t sose nézzük.
Na most, ha a közszolgálati az lenne ami, ezek az emberek valóban elveszítenék nagy vezetőjük nimbuszát, aki most előttük makulátlanul tiszta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.