A hódmezővásárhelyi polgármestert a volt aljegyző és egy építkezési vállalkozó perelte be.

Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken.

Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől

– írta meg a Délmagyar.hu.

A politikus ellen Végh Ibolya, Hódmezővásárhely korábbi aljegyzője, és Paragi István, az Építészmester Zrt. vezérigazgatója indított személyiségi jogi pert. Mindketten azt állították, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt megsértette a jó hírnevüket, és nem mondott igazat róluk, illetve a vállalkozásról.

Márki Zay korábban azt állította, hogy az aljegyző önkormányzatilakás-vásárlása felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Paragi pedig azért perelt, mert a polgármester azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat több lakást is megvett a cégtől, és azok egy részét áron alul adta el 2017-ben.

A Szegedi Törvényszék mindkét ügyben elmarasztalta Márki-Zay Pétert, kimondva, hogy állításaival Paragi István jó hírnevét sértette meg, a volt aljegyzőnek pedig a becsületét is.

A vásárhelyi polgármesternek Paragi Istvánnak 500 ezer, Végh Ibolyának pedig egymillió forint sérelempénzt kell fizetnie, valamint több százezer forint perköltséget is, és a további jogsértéstől is eltiltották.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Márki-Zay Péter

(Délmagyar)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kit, hol és miért. Nem az az a fontos, hogy igaz legyen. Lényeg, hogy a nép lássa, hogy ha meg mer szólalni, azonnal jön a retorzió.
Erre van a parlamenti Házmester, a Szájernéni féle szolgabírók és a sorbanálló cselédség. Megfizetik a hű szolgákat, kerül, amibe kerül---persze adópénzből.
Mert "" Apuka, statuálni kell. A statuálás a fontos.""
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Má' meg mi van, Te narancsos segglyuknyaldosó, félfaroknyi Sügég?h Hs Te avgy a Ploesti bánykeccos csoda 1000km-re?akkor inkább nem kérünk belőled? ott a TE gén félépítésed-vérvonalas-eszed a laposhomloku Neander-völgyit mintázza, mégcsak? A magyarok itt Budapesten TŐLED, te büdöske, már 1000km-re a Homo Sapienst ?s tiszta matek,csak érted ?@Durbincsovics: még ha nem is Te vagy, a Ploesti bányaiskolád tudora ?
Igyekezz, mert elsőként NEKED KELL a szaros Ploesti pofázmányodat megsikálnod, hisz a rekeszkula már messze kilog a szádbúl ? Te ostoba, szarfaszú romány ! mondhatjuk Te csont hülye vagy? ha ez számít ?
tulipan
@durbincs: Te persze hülye vagy? vagy csak szimplán ,s csak így karácsonykor ? Ploestiből ? a bányakecódból, a vederrnyi bányalóvizeletpáleszed mellől?? Shikarii, Csimás kond a narancsos ploestie haverok társasága ellenére?
de ne feledd, ezek a barom narancsos haramiák,szemernyit nem hisznek,és nem is szentimentálisak,s lenyúlnak mindent amihez csak hozzáférnek?
Hisz a Ploesti bányakeconál a Te lehetséges Balatoni-kecód, ablakkal,folyóvízzel,káddal - az neked már Hawaii ?Meg lassan jön ,Aranyalkony ? öregek otthona ? de még inkább egy nyomorult elfekvő?
Te sötét retardált bunkó, csonthülye űrtakony, Te különben is egy hiteltelen es jellemtelen szar vagy. Tok mindegy miket hanysz ide, nem szamit.
tulipan
@durbincs: Te vízfejú, kretén,narancsos segglyuknyaldosó, PROPAGANDISTA félfaroknyi Sügér! : Te persze hülye vagy? vagy csak szimplán ,s csak így karácsonykor ? Ploestiből ? a bányakecódból, a vederrnyi bányalóvizeletpáleszed mellől?? Shikarii, Csimás kond a narancsos ploestie haverok társasága ellenére?
de ne feledd, ezek a barom narancsos haramiák,szemernyit nem hisznek,és nem is szentimentálisak,s lenyúlnak mindent amihez csak hozzáférnek?
Hisz a Ploesti bányakeconál a Te lehetséges Balatoni-kecód, ablakkal,folyóvízzel,káddal - az neked már Hawaii ?
TE valóban egy törpe IQ-s ,űrlény vagy tárgyilagosan ,valószínűleg nem Aquaman vagy, a Ploesti bányakecódban? Gondolom, Isten csak megvárja, amig megtérsz hozzá? Csipkedhetnád már magad! Te mekkmester!
Az is igaz, hogy lassan jön NEKED az,Aranyalkony ? öregek otthona ? de még inkább egy nyomorult elfekvő?
Sámannus
@Eladott Ország: Nem olyan régen, a napokban az Indexen meglátogatták a 99%-os fidesz győzelem helyszínét. Ott a helyzet valóban változatlan. A nép ugyan abban a süketelő világban él, és a médiakörnyezet szánalmasan elszakítja őket a valós világtól. Az egyikük mondta ki a lényeget: van nekünk 180 tévécsatorna, de az ATV-t sose nézzük.
Na most, ha a közszolgálati az lenne ami, ezek az emberek valóban elveszítenék nagy vezetőjük nimbuszát, aki most előttük makulátlanul tiszta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.