A kormány a várakozásokkal ellentétben nem döntött a minimálbér jövő évi emeléséről az idei utolsó ülésén, így nyitva maradt a kérdés. A munkaadók és a munkavállalók a korábbi nem tudtak megállapodni az emelésről, ezért mindkét fél azt várta, hogy majd a kabinet dönt. A minimálbért a három jelen lévő konföderáció egységes álláspontja szerint a mostani bruttó 138 ezer forintról 13 százalékkal, 156 ezer forintra emelnék. A jelenleg bruttó 180,5 ezres, középfokú végzettséghez kötött munkakörökben elérhető kötelező garantált bérminimumot pedig 15 százalékos emeléssel 207,5 ezer forintban határoznák meg. A munkaadók ugyanakkor hallani sem akarnak az elmúlt két évben jelentős minimálbér- és közel 40 százalékot elérő bérminimum-emelés után az újabb, két számjegyű felzárkóztatásról. Úgy vélik, nem nőhetnek hosszú éveken át a keresetek a gazdaság teljesítményét meghaladó mértékben. Európa szegényebb országai közé sorolt spanyoloknál januártól 1000 euró fölé emelik a minimálbért.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivér
Az a baj,hogy ennek sem látjuk a hátterét ,a lehetőségeinket állami szinten.Akik meg látják,nem a mi pénztárcánkra figyelnek csupán,hanem egyéb szempontok még inkább befolyásolják őket,ezt meg szintén nem kötik az orrunkra.Itt teljesen elszakad a választói illetve a döntéshozói szint .
Eladott Ország
Lényeg az, hogy tutajozik a Szent Korona rendesen, mióta Soros kifizette a szidolozását. Állítólag januárban a világ álmélkodása közepette a saját lábán úszik fel a várba, hogy kéznél legyen, ha a templom és stadionteremtő kegyúrnak fázni találna a feje. Igen. Jól olvassa kend; úszik majd a korona felfelé a várba, de ez a Lölö bácsi gazdagodásához képest nem csoda, hanem nemzeti sajátosságaink egyik szerény megnyilvánulása mióta a történelmi materializmus nem korlátozza az úri világ restaurációját. De hogy legyen valami jó hír is így a végére: Ha már támogatásokról volt szó, lássuk hogyan járultak hozzá a magyar adófizetők a nem kevesebb mint 66 államtitkár, már amúgy is igen jelentős fizetésének megemeléséhez. A miniszterek saját hatáskörben emelték meg az államtitkárok alapilletményét még májusban, a korábbi 997 000 forintról 1 296 000 forintra. Ezt az emelést minden államtitkár megkapta, tehát ma egyenként annyit keresnek mint 9 minimálbéren tengődő munkás. A korábbi ciklushoz képest majd’ három ember minimálbérével emelkedett a fizetésük, ami pofátlanul magas, ráadásul erről az emelésről gyakorlatilag saját maguk döntöttek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.