Az önellátásra képtelen gyermekek szülei egységes otthongondozási díjra lesznek jogosultak 2019.január elsejétől. A bruttó 100. 000 Ft-ra emelt lehetőséget az államtitkár szombaton tartott sajtótájékoztatóján jelentette be. Ez az összeg 15%-al több mint amennyit eddig kaptak a beteg gyermeküket ápolók. A havonta nettó 73. 000 Ft-ot a gyermek életkorától függetlenül kapják az őt ellátó szülők.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha,... Es ennek a ribancnak van pofaja beszelni "csaladok everol"... 100 000 bruttoval. 73 ezer forint = 365 dollarral (ittenivel), ami 2,4 napi minimalberes netto jovedel itt. NEM 1 honapos, hanem kb. 20 ORAI kereset. Raadasul ez MINIMALBER. De egy szobafesto 60 dollaros oraberrel is dolgozhat, vagyis annak 6 orai netto keresete ez...
Es meg ok beszelnek arrol, hogy minel tobb gyereket vallaljanak a szulok...
Eladott Ország
Bizony, ha több mint 4 órát dolgozik a gondozó szülő, akkor már felveri őket a pénz és nem jár havonta a nettó 73 ezer forint. Szánalmas! A Policy Agenda szakértőinek számításai alapján 2017-ben az egy fős háztartás társadalmi minimum értéke: 117 720 forint. A létminimum számításnál ismert módszertan alapján meghatározható a különböző háztartástípusok társadalmi minimum értéke, amely alapján egy aktív korú háztartás két felnőtt és két gyermek esetében: 341 388 forint a társadalmi minimum értéke. Mindezek alapján 2017-ben a magyar háztartások: 48 %- a tartozott a társadalmi minimum alatt élők közé. Továbbá kijelenthető, hogy a lakosság 53 százalék olyan háztartásban él, ahol nem éri el a társadalmi minimumot a jövedelmi szint. 2016-ban a társadalmi minimum összege 112 136 forint volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.