Békében lezajlott a vasárnapi vonulás és tüntetés, majd a hivatalos rendezvény után a tüntetők átsétáltak a Kossuth térre, ahol már nem szervezetett keretek között demonstrálnak.

Friss: a tüntetők elindultak a Kossuth térről a Margit híd irányába, majd jelenleg a III. kerületi Kunigunda útjára mentek az MTVA székházához, az állami propaganda ellen tiltakozva.

"Orbán, takarodj!" – több ezren tüntetnek Budapesten

Korábban arról írtunk, hogy az ellenzéki pártok beépített provokátoroktól tartanak. Nyilatkozatuk szerint a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát.

Az Index élő közvetítése a tüntetésről:

A Hősök teréről az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásnál felállított színpadhoz vonuló tüntetők ellenzéki politikusok, szakszervezeti képviselők és civil aktivisták felszólalásait hallgatták meg, ezután vonultak át a térre, amit hamar el is hagytak a Margit híd irányába.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
@verőce21: Kérem mesélje el nekünk,hogy mi tetszik Önnek a Fidesz politikájában Orbán meleg seggén kívül?(A hazug nemzeti politikát,a migránsoktól való védelmet,a száguldó gazdaságról,a gonosz Sorosról...szóló hülyeségeket mellőzze,ezeket maga sem nyelheti be.) Persze ha a demokrácia lebutítása,az arrogáns és cinikus kormányzás,Orbán pereputtyának,meg seggnyalóinak dúsgazdaggá tétele tetszik önnek,akkor nem szóltam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ilyen programmal nem lesz kormányváltás!
Ehhez egy "Orbán takarodj" kevés!
verőce21
Ezeknek is csak lejár az órabérük, hamarosan.
Majd véget vetnek az értelmetlenségnek és hazamennek a legények!
verőce21
Lehet, hogy nem voltak még minden pecsételőponton a legények? :)
nezelodo
@verőce21: Meg kivárják az új törvényt, ami előírja az elektromos fogyasztók, így a karácsonyfa egok "soros" kapcsolásat, mert az veszélyezteti Orbán keresztény kulturuajat.
Edmond Dantes
@verőce21: Kérem mesélje el nekünk,hogy mi tetszik Önnek a Fidesz politikájában Orbán meleg seggén kívül?(A hazug nemzeti politikát,a migránsoktól való védelmet,a száguldó gazdaságról,a gonosz Sorosról...szóló hülyeségeket mellőzze,ezeket maga sem nyelheti be.) Persze ha a demokrácia lebutítása,az arrogáns és cinikus kormányzás,Orbán pereputtyának,meg seggnyalóinak dúsgazdaggá tétele tetszik önnek,akkor nem szóltam.
tulipan
Azért egy dolgot nem szabad elfelejteni egy fitymaszos baromnak sem.Hogy a megválasztott képviselők+politikusok a népért vannak!Nem pedig fordítva! Ebből a MAGUNKAK KÉSZÍTETT slamasztikából, hogy fonak kimászni??? Valamre csak KÉSZÜLNEK, mert még egy kormányülést emlegetnek, a hónap vége előtt!!!
Aki Én
@verőce21: Neked most az faj, hogy minenfele generacio jelen van, de tulnyomoan fiatalok? Hat ez nem egy fidelitaszosokkal felhigitott nyugdijas bekemenet inygyen koszttal:)
Most nezem a tv- ben, hogy egy 15 ezres szavazas 95!!! %-a eliteli a rabszolgatorvenyt.
r88
Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.
Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sűlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bőszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

(Petőfi: Pest, 1848. március 27–30.)
Dr plágium
Ott voltam a Hősök terétől a Kossuth térig. Nagyon sok fiatal és idősebb embert láttam. Jó volt együtt őket látni, a tiniktől a nagyszülőkig...
És nyugalom volt :)
verőce21
@Aki Én: Pedig már Platón megmondta i.e. 500 körül, hogy "Nem létezik demokrácia rabszolgaság nélkül! Mert a szükséges teendőket valakinek el kell végezni."
verőce21
@r88: (19:58) Ha fölül van a gálya, akkor nem a víz az úr!
Carteronna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Dr plágium
Láttam divatos szabadidő felsőt is :) Az volt rá nyomtatva, hogy Orbán egy geci :)
verőce21
@tulipan: (19:36) Nem fogod fel, te Tökkelütött, hogy a nép nevében fosztanak ki?
Dr plágium
Ja azt olvastam az egyik marha azt terjeszti Soros repülővel hozza a tüntetőket. Jelentem, nem igaz! A nagy többség a kis földalattival érkezett, repülőnek nyomát sem láttuk.
r88
@verőce21: A vers azt jelképezi, hogy lehet felül valaki, de ha az alul lévő tömeg feltámad rémisztő ereje van és ha egyöntetű az akarat, akkor bizony ő az úr! Legalábbis Petőfi azt akarta ezzel a verssel jelképezni, hogy a nép el van nyomva, de ha felharagítják, akkor az nagyon veszélyes játék...
verőce21
@r88: Habár fölül a gálya,
Azért a Côte d'Azur !
Commenter
@m73: önmagukba nézni? Ők soha nem fognak mert azt hiszik felsőbbrendűek.
Dr plágium
@Szeparepa2: Nálunk nem volt semmi, csak igazolvány és cigi :) A rendőrök teljesen korrektül viselkedtek, igaz nem volt okuk sem beavatkozni.
Ráadásul láttam, hogy egy idősebb hölgy elesett azonnal ott termett 2 rendőr, felsegítették és leültették. A folytatást nem tudom, mert nem álltunk meg, hiszen segítettek neki a rendőrök :) Úgyhogy le a kalappal előttük.
Aki Én
@verőce21: 20 ezres 96% eliteli.
@Pegero: Viccesen ostoba vagy:)
Mar durvan kezdesz mellebeszelni.
Lepényleső
...de nem elegen,mert a többség benn van a melegen,s várja hogy a bátrabbja csodát tegyen?
Erre bazíroz a fydes értelem?
SystemError
@Pegero: Tudod azért óngól ez most a kormánynak, mert nem a CEU-ról van szó, amit lehet tematizálni, hanem a 400 óráról és a bíróságok függetlenségéről. Ezek lennének a Soros ügyek? :) Gyakorlatilag elkezdtátek lesorosozni a hétköznapi munkást és gondolkodó embereket. De csináljátok csak, ott van az 45% pártpreferencia nélküli ember, aki már biztos, hogy soha nem fog a fideszre szavazni az ellenzékkel együtt...
Peller Anikó
Megint a társalkodási hirdetés, sosem hagyják abba:

Nekünk magyaroknak a család az első akinek szétlőjük a seggét, rabszolgaként robotoltatjuk, elüldözzük őket külföldre élni, a maradókat meg meg megtanítjuk félni.

Most itt a lehetőség, hogy ti, barmok kitölthessétek a nemzethy konzultációmat ahol elmodhattyátok, hogy támogassam a családomat további (= az összes) milliárdokkal, igen.

A társadalmi agymosáskát hallottátok.
szep napot
Ha Kim Jong Viktor lelep, akkor ki lesz az uj miniszterelnok? Ez a baj a mostani ellenzekkel, szarul szervezettek, erotlenek. A valasztasok elott ket hettel meg azon vitaztak, hogy ki legyen a kozos jeloltjuk.
Ezek a tuntetesek szarul szervezettek. Unatkozo fiatalok a disco helyett a Kossuth terre mentek. Nehanynak meg a szankofobiaja is kiujult (gondolom gyerekkori trauma).
Csak egy masik kemenykezu (despota) vezeto felepitesevel lehet Vityat elkergetni. Sajnos az ellenzeki oldalon nincs ilyen (aki tud, kerem jelezze, indoklasal).
A tuloratorvenyt (ami nem fog valtozni) a gazdag kilincsorru multivezetok kenyszeritettek ki Kim Jong Viktortol. A multik penztarosainak fizetese sokkal jobban nott mint az orvosoke/novereke (a munkaerohiany miatt). Egyszerubb (es olcsobb) a meglevobol tobbet kipreselni, mint uj munkaerot keresni, kepezni stb.
Rockxy
@m73: " a megválasztott képviselők+politikusok a népért vannak! Nem pedig fordítva!"
Tévedés.
Évezredek óta ez a helyzet:
A hatalom elsődleges célja az uralkodó osztály luxuskényelmének biztosítása.

Ja, és rám szokták itt mondani, hogy narancsködben vagyok. :D
Jozefina
A képviselők bementek, hogy felolvassák a tüntetők követeléseit!!!
Hatalmas a rendőri jelenlét az MTV1 előtt és fokozatosan jönnek!!!
index.hu/belfold/2018/12/16/tuntetes_tuloratorveny_boldog_karacsonyt_miniszterelnok_ur_demonstracio_tiltakozas/
Sámannus
Boldog karácsonyt! gecik.A következő választáso a fidesz nem indul, mert eljátszotta a bizalmat, saját népét üldözte ki az országból.A polgárait kifosztotta a jövőbe invesztált pénzeket lerabolta az országból, és folyamatosan hazudoznak.
Katalina62
Az MTVA gazdái vagyis a Fidesz-kormány mindent megtesz, hogy a tüntetők elveszítsék a türelmüket! Aztán álszent modon játszák az áldozatot!
szep napot
Bana Tibor jobbikos képviselő azt mondta, hogy visszamennek tárgyalni, kitartanak, mindenképpen beolvastatják a követeléseket. „Ha kell, akkor a reggeli adásban olvastatjuk be" – mondta. Aki kitart, az maradjon, aki úgy dönt, hogy hazamegy, az hozzon akár reggelre még egy, még tíz embert, mondta.
Azert ez elmond mindent a tuntetokrol. Ne menj dolgozni/egyetemre/foiskolara hetfo reggel; gyere tuntetni. Ezeket a fiukat, lanyokat (es minden ami e kozott van) a munka zavarja, nem a tulora.
Pálinkás Pál
@Pegero: Szar lehet szembesülni a vaslósággal...hogy a kilóra megvett cigányokon, meg a diliházból szabadultakon kívül mindenki a pokolba kíván titeket!!
kokopelli
@r88: ne magyarázd neki,mert van ideje a magyar versek "ki"fordítására!Konstantá-ban
a dokkok-ban állnak a román hajók,ergo írhat baromságot orrvérzésig !!
Aki Én
@Shikari: @Pegero: @verőce21: ,,A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő – a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon – jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.Az MTVA közintézmény, az adófizetők tartják fenn évente több tízmilliárd forintból azért, hogy objektív, pártatlan tájékoztatást kaphassanak ország-világ történéseiről. Közintézmény, melynek működését a köz választott képviselőinek jogukban áll ellenőrizniük, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket az intézménybe."
Szóval ez nem orbán tévéje, nem a fidesz tévéje, de még csak nem is a kormány tévéje.
Szomorú tény, hogy nektek semmi igényetek a pártatlan, korrekt tájékoztatásra, demokráciára, jogállamra.
TÉNY: AZ ELLENZÉKRE TÖBBEN SZAVAZTAK MINT ORBÁNRA!!!
Olyan a világon nincs, hogy fegyveres biztonsági őrök képviselőket dobnak ki egy közintézményből.
Mindezt rendőrök néma közreműködésével, jóváhagyásával.
És mindez nektek tetszik :( Most látszik igazán, mekkora demokraták vagytok, mennyire intelligensek.
Ilyen csak diktatúrákban lehetséges.
papa.49
@Aki Én: Gondolod hogy ezt nem tudják, TUDJÁK csak éppen nem tartják be !!!
SystemError
@Pegero: Látom többen vagytok a fórumon Kubaov kutyák. Ez nem vélemény volt, amit írtál, hanem fidesz propagnda... Be fogjátok szopni ezt a teljesen hülyének nézést és kezd összeomlani a hazugságkártyaváratok. Szóval továbbra is azt állítod, hogy akinek baja van a 400 órával és a bírósági függetlenséggel az a csőcselék? Tényleg nagyon be fogjátok szopni, ha a népet sorosozzátok le, de tudom az anyátokat is parancsra eladjátok. Én csak örülök, ha ezr csináljátok, mert boríték, hogy így a parlamentből lesz kirángatva minden féreg és végre a bérkommentelők nevei is nyilvánosak lesznek..:)
Aki Én
@Shikari: ...tévedsz. Joga van bármikor ellenőrizni a működést. Ez a KÖZTÉVÉ, nem orbán tévéje.
Pálinkás Pál
@Pegero: Hát ez nagyon gyengére sikeredett...érzitek a veszteteket igaz??? Ti fidesznyikek,csak a világ civilizálatlan felére menekülhettek,mert máshonnan visszadnak,és sitten fogtok megöregedni...
Pálinkás Pál
@Pegero: Akkor te is próbálj értelmezni!!!Szerinted az állami tévének " rendeltetésszerű működés" a fidesz seggnyalása??? .persze másolhatsz ide jogszabályokat...diktatúrákat nem tárgyalóteremben szoktak megdönteni!!!
Aki Én
@Pegero: @Shikari: Nagyon buták és felkészületlenek vagytok. Csak pofáztok, de semmi tény, semmi bizonyíték, semmi törvény. Tudjátok miről ismerszik meg a ,,jófideszes"? Hangosan retteg a cáfolatoktól. MI, a nagy többség tudjuk, hogy ami ott folyik, az totál törvénytelen, etikátlan, diktatórikus. Ennek megértéséhez rátok van legkevésbé szükség.
1956-ban pont úgy voltak felbujtók, hazaárulók, kormánypártiak, mint most ti. Ugyan azokat a hazug butaságokat sorolták, mint most ti. Ugyan úgy leszarozták a fiatalok tömegét, mint most ti. Ugyan úgy elhazudták maguknak a többségi támogatást, mint most ti.
Ceausescu és hívei is pont ezeket hazudták a népnek, ők is azzal áltatták magukat, hogy a többség mellettük áll. Aztán mikor jelezte a társadalom, hogy itt a vége a diktatúrának, akkor kiderült, hogy mégsem. Készüljetek...
Eladott Ország
@Pegero: Aki nem szólt csak bégetett, az kapott csak dicséretet...
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.