Három százalékkal estek a teljes népesség körében, de még így is magabiztosan vezetnek. Jön fel a Momentum.

Nem jött be a túlóratörvény – visszaesett a Fidesz támogatottsága

Fotó: MTI

Az Idea Intézet november 30-a és december 3-a között végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján a jelenleg frakcióval bíró pártok közül

a Fidesz-KDNP és a Jobbik támogatottsága csökkent, az MSZP, a DK és a Momentum támogatottsága nőtt. A képviselőcsoporttal bíró LMP támogatottsága változatlan, a Párbeszéd december elejére a biztos szavazó pártválasztók körében elkötelezettebb támogatókat tudhatott magáénak.

A felmérés alapján az október végi 37 százalékoshoz képest a Fidesz-KDNP-vel a teljes felnőtt népesség 34 százaléka szimpatizál, ez az arány a Jobbik esetében 11 százalékról december elejére 8 százalékra esett vissza. Az előző hónaphoz képest az MSZP-t és a DK-t egyaránt valamivel többen támogatták, mint az előző hónapban. A szocialisták 5-ről 7-re, a DK 5-ről 6 százalékra növelte támogatottságát a teljes népesség körében.

A további pártokat tekintve a teljes népesség körében az LMP 2 százalékon állt november végén, december elején is. A Párbeszéd szintén a korábbi 1 százalékon, akárcsak a Mi Hazánk Mozgalom. Javított viszont a Momentum, december elejére a teljes népesség 3 százalékának támogatását tudhatta magáénak. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt esetében ez az arány az előző hónaphoz hasonlóan ismét 3 százalék.

A Fidesz-KDNP-re a biztos szavazó pártválasztók körének 55 százaléka után december elején 51 százaléka szavazna, a Jobbikra az előző hónapi mérés 18 százaléka után december elején 12 százalék. A felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztók 10 százaléka az MSZP-t, 9 százaléka a DK-t, 3 százaléka az LMP-t támogatná. A Párbeszéd és a Mi Hazánk listájára a biztos szavazó pártválasztók 2 százaléka, a Momentumra immáron 5, míg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára a biztos szavazó pártválasztóknak ismét a 4 százaléka szavazna.

(HVG)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Jaj. Gyorsan hazudni kell valami bődületeset Orbánnak, hogy szavain csüngő zombivá nevelt támogatók kedve ne lanyhuljon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Az ellenzék csak akkor tekintheti magát ellenzékinek ha feltételek nélkül (!) minden, mondom minden kormányváltó erővel összefognak a fideszgecik ellenében.

Ha valakinek megint bojkott jutna a csepp eszébe az jelentkezzen nálam, leköpöm.
Edmond Dantes
Hüha,örömmel tapasztalom,hogy felerősödtek a hölgyek.Csak az a baj,hogy már a feleségem is kezdi.
Eriksson
Jön föl a Momentum? Érdekes. Macron jegyezte testvérpártjuk éppen most van lemenőben. Esetleg megszűnőben?
tulipan
A lényeg, hogy múltkori 38% után, most méginkább lejtmenetben a Fdesz-banda!
Edmond Dantes
Ha a Fidesz elindul lefelé,akkor az azt jelenti,hogy megint erősödött.Ez biztos,hogy így van,a közrádióban hallottam.Ott a ma reggeli főhírek között semmiféle tüntetés sem volt tegnap és éjjel,tehát csendes volt a város.Azt viszont a főhírek között közölték,hogy a reggeli torna mennyire jót tesz a testnek.Tehát megnyugodtam.
solidedge
Jaj. Gyorsan hazudni kell valami bődületeset Orbánnak, hogy szavain csüngő zombivá nevelt támogatók kedve ne lanyhuljon.
Jozefina
Majd a századvég megmondja a tutit!!! Ők tudnak a legjobban handabandázni és trükközni a számokkal.
sokanvagyunk
A túlóratörvény hatása még csak ezután fog jelentkezni - vagy nem -, kedves címszerkesztő.
Zeta
Ez egyszerűen nevetséges!
Aztán , ha én hazudok is higyjétek el.
balos
A fideSSre szavazók soha nem tünnek el!Ezer éve az urakat szolgálják!
vacsi
Én úgy látom, hogy a munkavállalók támogatását jórészt elvesztették: a 400 óra évi törvényesen elrendelhető túlmunka heti 8 óra túlmunkát jelent, azaz visszajutunk a gyerekkoromba, amikor még szombaton is dolgozni kellett. Ráadásul - ami még fájóbb -, ennek a 400 órának az elszámolása a 3 éves munkaidő keret végén történik, akkor derül ki, hogy milyen pótlékkal számolják el!

A nyugdíjasok támogatását is jórészt elvesztették - igen, az Erzsébet utalvány miatt, ami bizony nagyon sokat jelent azoknak, akik 40-50 ezres, de akár 80 ezres nyugdíjból tengetik mindennapjaikat! Az önkormányzati könyöradományok ezt nem pótolják: ezzel csak megalázzák azokat, akiknek adják.

Akkor ki marad a Fidesznek?
Langemonka
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Desischado
@solidedge: Soli, bajosan fog orbán hazudni, mert elutazott, avagy angolosan lelépett!
Remélem, még jobban esett a támogatottságuk! Ideje lenne már!
verőce21
Így, hogy a bíróságon is feljelentették a Fideszt, valószínűen megítélik az ellenzéknek, hogy átvehetik a hatalmat. :)
tulipan
@verőce21: A Pfolto ügyésszel a tündérke főbíróval???
creativehun
@Jozefina: A Századvég már leközölte az eredményt...eszerint 32% a kormánypártok támogatottsága...ami persze valójában azt jelenti,hogy 68% NEM támogatja őket! ...és ez még egy..gyaníthatóan ..erősen kozmetikázott adat!
wpym
Ez csak fokozza a kivándorlást, ergó még több túlóra lesz??? Ezt nem így kell megoldani.
1magyar
Az a baj ezzel a rabszolgatörvénnyel, hogy igaz, önkéntes túlóra vállalás, de amit a törvény nem tilt azt szabad, elven a munkaadók mindenütt alkalmazzák.
Murphy törvénye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.