A rabszolgatörvény szavazását próbálta megakadályozni az ellenzék, a Házelnök nem siet a megbüntetésükkel, pedig korábban súlyos szankciókat helyezett kilátásba. 

A szerdai ülésnappal kapcsolatos büntetések szóba sem kerültek a házbizottság ülésén – tudtuk meg ellenzéki forrásból. Még mindig az előző, hétfői ülésnap miatt kiszabott büntetésekről volt csak szó, ott a képviselők 4-600 ezer forintos büntetést kaptak.

Hende Csaba levezető elnök a hvg.hu-nak azt mondta, "nincs döntés, mert nem volt konszenzus."

Ilyenkor Kövér László házelnöknek kell döntést hoznia. A szerdai ülés után kiszabott büntetésről is vitázott volna az ellenzék, de a levezető elnök nem engedte a vitát. Új ülést kezdeményeztek – mondta Hiller István szocialista alelnök.

Még nem büntette meg az ellenzéket Kövér a parlamenti tiltakozásért

Fotó: Facebook

Farkas Gergely jobbikos politikus szerint tisztázni kellene azt is, hogy a szerdai ülést szabályosan vezették-e, szerintük ugyanis nem.

Az ellenzék rendkívüli ülést és vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, az MTVA-nál történteket is kivizsgáltatnák. Civil bizottság felállításától sem zárkóznak el.

Szerdán az ellenzék megpróbálta megakadályozni a túlóratörvény elfogadását. Tordai Bence párbeszédes politikus több mint három órán keresztül élőzte az eseményeket, óriási balhé volt a teremben, akadályozták az ülésvezetést, nem engedték fel Kövért illetve Latorcait a pulpitusra, aki így a helyéről vezényelte le a napot. Sípolás, kiabálás ellenére a ház végül megszavazta a törvényt.

(HVG)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Langemonka
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.