Az egyik legismertebb politológus szerint hibázott az MTVA, mikor nem engedte megszólalni az ellenzéki képviselőket. Még Fideszes logika szerint is. 

Török Gábor politológust kérdezte a 444, az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tartott vasárnap esti tüntetésről, illetve az épületbe bemenő ellenzéki parlamenti képviselők elleni testi erőszakról.

Saját magát leplezte le a közmédia vezetése – véli az ismert politológus

Fotó: Facebook

Azért éppen Törököt, mert a politológus a Szabadság téri régi tévészékház 2006-os megrohamozása és felgyújtása idején éppen a Baló György-féle az Este című műsor vendége volt az MSZP-s Juhász Ferenc és a fideszes Navracsics Tibor társaságában, akikkel együtt éppencsak ki tudtak menekülni a házból, miután a megvadult tömeg betört oda.

Az általában óvatosan fogalmazó Török most úgy látja, hogy a közmédia vezetői

bután, önleleplezően és logikátlanul

cselekedtek, amikor nem voltak hajlandók fogadni a képviselőket, hanem őröket küldtek rájuk.

Török szerint, amikor a közel 2,5 millió ember szavazatát elnyerő ellenzéki pártok politikusai a tévészékházban állomásoznak, akkor egy közintézmény vezetője bután teszi, ha érthetetlen módon elbújik és a biztonsági őrökkel dobatja ki a politikusokat.

Ennek az üzenete önleleplező és ráadásul még politikailag sem logikus.

Saját magát leplezte le a közmédia vezetése – véli az ismert politológus

A politológus végül egy kis játékot javasolt ahhoz, hogy pártállástól függetlenül bárki megérthesse, miért annyira súlyos, ami vasárnapról este történt a Kunigunda utcában:

„Minden ilyen helyzetben azt javaslom, hogy gondoljuk el szerepcserével ugyanezt: ha 2010 előtt fideszes ellenzéki vezetők mentek volna be a köztévébe, hogy elmondhassák a véleményüket, vajon mi történt volna, s ha ugyanez, akkor vajon mit gondoltunk volna?”

(444)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A rendőrség szerint magánterület a közszolgálati TV épülete. / Állam leesett.. /
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
A rendőrség szerint magánterület a közszolgálati TV épülete. / Állam leesett.. /
dr. prédikátor
@Manhattan: Az elejétől a végéig? néztem a TV székházban történteket!!!Az a sanda gyanúm támadt hogy a sintér sanya keretlegényei az utasításokat pont a főmaffiózó sintér ragyás sanyától kapták!!!Mert ezek a barmok maguktól nem merték volna bántalmazni a képviselőket!!!De remélem megkapják érte a magukét!!!
JAJMÁR
Igaz bizony, én is most -ettől- kezdek újra reménykedni, hogy már sokan látják és értik is végre, mi a Ner , ês mit tesznek a nêppel, velünk, "megvédés" és egyéb cìmszavak takarásában. Picit az ellenzék feltàmadàsàban is reménykedek, de csak halványan...
papa.49
Nem kedvelem a Törököt mert sokszor volt már részrehajló DE MOST TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK VELE, EZ A STRUCC POLITIKA AMIT AZ MTVA. MŰVEL MINDEN CSAK NEM JOGSZERŰ !!!
Látszik ,,nincsen kormányos,, a fedélzeten, akik meg ott vannak azok a szűkös agykapacitásukkal nem tudják felmérni mekkora kárt okoztak ezzel !!!
Sámannus
@papa.49: Az látszik hogy a háttérmaffia bujkál, a névleges vezetők csak lábtörlőnek vannak oda kinevezve.
az a helyzet, hogy a kormány képviselői rángatják a figurákat. Ilyenkor nem léphetnek a nyilvánosság elé, mert kiderülne, hogy egy kézben van minden hatalom.
JAJMÁR
@Sámannus: és ettől pont kiderült :)
Aki Én
,,A MÚOSZ felhívja a közmédia vezetői, illetve az őket irányító kormánypolitikusok figyelmét: az MTVA törvényben rögzített feladata a pártatlan és sokszínű, az állampolgárok politikai véleményalkotását elfogulatlanul segítő tájékoztatás. Tisztességes, demokratikus országokban az ellenzéki parlamenti képviselőket a közmédia nem eltakarítandó akadálynak, hanem rendszeresen megszólaltatott műsorvendégnek tekinti – hiszen közszolgálati feladatához az ellenzéki politikai álláspontok tárgyilagos bemutatása is hozzátartozik.

A MÚOSZ felszólítja a közmédia vezetőit, hogy haladéktalanul térjenek vissza a törvényes működés keretei közé, és foglalkozzanak végre a közszolgálattal, vagyis a demokratikus médianyilvánosság biztosításával."
Sziszifusz
Ha lehetőséget adtak volna az ellenzéki politikusoknak a megszólalásra, akkor "balhé" nélkül zárult volna ez a történet. " Kifogták volna a loval a kocsiból."
Ezzel az erőszakos helyzetkezeléssel csak muníciót adtak az ellenzékieknek .
A Fidesz ezzel a hozzáállással, még inkább hergeli az amúgy is frusztrált embereket.
Erre képesek, normális politikára nem.

Egyébként pedig épp ideje lenne a köztársasági elnök megszólalásának. Ö, mint minden magyar állampolgár első embere, hivatott lenne a helyzet konszolidálására . Nem teszi, lapít mint az a bizonyos a fűben.
dr. prédikátor
@Sziszifusz: A köztársaság nélküli elnök csak egy bajuszos szar! Ö a káder jani!!!
Zeta
@Aki Én: nem szólítgatni kell, részt kell venni a tüntetéseken, ott elmondani az embereknek a jogtalanságokat, az újságírók feladatát!
papa.49
@Sámannus: Egy másik hírhez írtam, hogy mikor minden kézivezérlésen van a csutipatkány által akkor áll elő ilyen helyzet !!!
Manhattan
@dr. prédikátor: Úgy tűnik a közszolgálati televízióban nincsenek tisztában azzal, hogy egy parlamenti képviselőnek ellenőrzési joga van felettük, a munkájukat nem akadályozhatják, nem fenyegethetik őket fegyveres őrök, a kérdéseikre válaszokat kell adni és mint nép képviselőknek joguk van arra is, hogy akár élőadásban elmondhassák a véleményüket. A közszolgálati televíziós gyárat közpénzből, mintegy 90 milliárd forintból tartjuk el, és minden magyar és nem magyar állampolgárnak joga van arra, hogy a hírhamisítás helyett objektív tájékoztatást kapjon arról, hogy mi folyik szép hazánkban a Dunán és a Tiszán kívül!
nezelodo
@Manhattan: Azt eddig is tudtuk, csak a leánykori néven hívatják Orbán magán tv-jet és rádiójat, pedig már 2010-ben elvesztette a szüzességét.
Commenter
@papa.49: na most nem mondja török a közmédia viselkedésére hogy "ez mi volt?", hanem elemzi azt. Úgy túnik tényleg megfordul végre a szél.
Langemonka
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Sámannus
@papa.49: Képzeld a biztonsági őröket "újságíróknak" nevezi a kormány. Ezek szerint az adás Moszkvából van szerkesztve. azért nem is lesz beolvasva semmi, mert a mikrofon putyinéknál van bekapcsolva. Orbán is csak azt olvassa fel amit leírnak neki.
nezelodo
Áll a bál ömlik a hazugság a szócsövekből az Orbán média valamennyi szegmenséből, de arról senki nem szól, hova lett a pohos, ha már ő a vajda, szólaljon meg.
papa.49
@nezelodo: Óh a ,,bátor harcos,, már bebujt egy patkánylyukba ahogyan szokott ha nincs a közelben egy függöny, vagy egy elhagyott iroda !!!
Desischado
@papa.49: Valahova Bécsbe ment, ha jól tudom. ilyenkor miért nincs itt? Ebből is látszik, hogy gyáva féreg! Istenem, add, hogy Szeparepának igaza legyen! Több mint 8 éve ezért imádkozom!
papa.49
@Desischado: Egy Gratzi kanyarral , igen csak a vacsorára ért oda !!!
juttka
@dr. prédikátor: Tényleg, hogy lehet köztársasági elnök, mikor a köztársaság megszűnt, csak Magyarország létezik.
juttka
@Desischado: Úgy viselkedik, mintha itthon nem történt volna semmi, nem igaz, hogy nem tud róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.