A hvg.hu olvasója küldött el egy szerződésmódosítást, amely 2019. január 1-jétől lépne érvénybe egy kelet-magyarországi cégnél.

Megjelentek az első, 400 órás túlórát tartalmazó munkaszerződési módosítások
Fotó: Komka Péter/MTI

A módosításban 400 megengedett túlóra szerepel, melyet a munkáltató saját jogkörben rendelhet el. 5 százalékos pótlékkal jutalmazzák a túlórát, amit pénzen vagy szabadidőben lehet kifizetni.

"A túlórapótlékot a törvényi rendelkezéseknek megfelelően az elrendelt túlórák teljesítését követően 36 hónapon belül köteles kifizetni."

A lap azt írja, az olvasó egy nyírségi kisvárosban él, ahonnét nem tudnak elköltözni, mert nem kapnak elég pénzt a családi házukért, amiből egy nagyobb városban másik lakást tudnának venni. Négy éve dolgozik a módosítást belengető cégnél, eddig 250 óra túlóra volt előírva.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Na erről van szó...az összes többi "parasztvakítás"...kedves kelet-magyarországiak...remélem ezek után tudják, hogy az EP választásokon és az őszi önkormányzati választásokon hogyan is kell szavazniok...ha nem, akkor én is csak azt mondhatom, hogy hát így jártak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
5 %-s pótlék? 36 hónap múlva? Melyik évi bér a vetítési alap a háromból? Ügyes! Természetesen a munkáltató rendeli, el saját jogkörben! Szégyen!
Klubtag
Na erről van szó...az összes többi "parasztvakítás"...kedves kelet-magyarországiak...remélem ezek után tudják, hogy az EP választásokon és az őszi önkormányzati választásokon hogyan is kell szavazniok...ha nem, akkor én is csak azt mondhatom, hogy hát így jártak...
papa.49
@Klubtag: @Nessy: Ez már valóban a pofátlanság teteje, valamikor az ,,átkosban,, (mikor ezeknek szülei uralkodtak) a DÉLUTÁNI PÓTLÉK VOLT 25 %, az éjszakai 50 %, és ha ünnepnap kellett dolgoznod az 100 % !!!
Most csak a hodályban levőknek a juttatása emelkedik évente 30 % !!!
Idén mindjárt emelték, és már bezengték jövőre megint ennyivel emelik a pénzüket !!!
Desischado
Kezdődik! Ezt nem lehet eltűrni!
" Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!"
F_Viktor
Mert ugyebár nem szabad elvenni a magyar munkavállalók kedvét a munkától, jó atya módjára biztosítani kell a kormánynak azt a lehetőséget, hogy a dolgozók egy évben 14-15 hónapot lehessenek az otthontól, a családtól, a gyerekektől távol!

Akkor most orbán, kósa, és a rikkancsaik, hazudtak, vagy hazudtak?!
kisrigó
@Klubtag: Csak nem az a cél, hogy majd jönnek az ukrán vendégmunkások, a magyarok meg húzzanak el, ha nem tetszik?! Az inflációval mi van jóuraim? Ha többet dolgozunk, akkor most kell a gyereknek enni adni például! Sok cég három év múlva majd hol lesz? Esetleg kedves határmenti emberek, nem kell belenyugodni a sok törvénytelenül bejelentett ukrán "vendég" itt tartózkodásába!! Még akkor sem, ha tudjuk, hogy ez csak hivatalos segítséggel történhetett. (jegyző, polgármester)
Clavigo
Remélem egy-pár barom fitymasz szavazó elkezdte szívni a fogát...Esetleg jöhetne egy hálaadó ima is,,orbán elvtárs lelki üdvéért.
papa.49
@Clavigo: A Csillag kápolnájában )))))))))))
Dr plágium
5 % műszak pótlék? Nem 25-25-50? Hétvégén, ünnepnapon 100% ?
Kookas
@Dr plágium: volt ilyen de a nagy rendszerváltás első intézkedése volt és azóta is tart a bérpótlékok csökkentése.
kereső
Ez a munkáltató már "tud" valamit? A Tv.-t elfogadta az országgyűlés=fidesz, de még nincs aláirva, nincs kihirdetve.Tehát egy nem létező!!! jogszabály alapján módosit a munkáltató, ami törvény ellenes! Nem teheti meg- most még nem. Az 5%-os pótlék nevetséges-és törvényellenes( a jelenleg hatályos szerint is), vagy ebbe is belenyúltak fű alatt?
creativehun
Erről bszélek már napok óta...aztán olyanok hurrognak le akiknek fogalmam sincs erről az egész gazemberségről...miközben én már évek óta a munkaidőkeret "áldásos" hatásait nyögöm! Most amikor majd karácsony táján a legtöbb ember odahaz lesz a családjával...a Mi cégünk..aki egy sima termelő üzem...a jövő héten id dolgozik hétfőn ..az az 24-én is..pedig már egyszer ledolgoztuk..aztán csütörtökön,pénteken szombaton..az az 29-én..és a jövő vasárnap...tehát 30-án..valamint szilveszter napján...holott azt is ledolgoztuk már...és előre szóltak,hogy a 24,29,30,31 ..az nem túlóra...azt majd januárban le kell csúsztatni! Erről beszélünk...itt jópáran...akiknek legalább fogalma van róla,hogy ez már most is mekkora visszaélésekre ad lehetőséget a munkáltatók részéről!
kereső
@creativehun: Igen elhiszem,hogy igy vagyon- de az MT szerint!!!már most is csak közös megegyezéssel lehet "megváltani" a túlórát-a rendkivüli munkavégzést. Egyébként 50%-os pótlék.
Ha a rendkivüli munkavégzésre heti pihenőnapon kerül sor( időkeretben ez akár eltérhet a vasárnaptól, bármely más nap is lehet!!!) akkor a pótlék mértéke 100%.
Amennyiben a munkáltató és a munkavállaló megegyezik- és ezt irásban szokás!!!-akkor szabadnap+50% pótlék. Szóljatok már valamelyik nagyszájúnak-és fogjatok össze.
Mert ilyen nincs. A ledolgozott napra eső elrendelt munka túlóra, és mivel 24,és 31 heti pihenőnap az átrendezett munkanapok miatt jár a 100% pótlék, vagy szabadnap+50%.
Dr plágium
@kereső: ma:04:28-ra
Gondolod Áder nem írja alá? Kizártnak tartom, hogy szembe szálljon a gazdájával.
kereső
@Dr plágium:Igen, biztosan aláirja, viszont a tV.-még NEM Tv.- mindaddig ,amig a kihirdetése meg nem történik hivatalosan,. ( magyar közlöny).Addig minden ilyen mszerz.módositás semmis.Igazság szerint, mivel a TV.2019.01.01-től hatályos, addig a napig minden ilyen irányú munkáltatói kalózkodás törvényellenes,és semmis.Január 2.-án már lehet környékezni a dolgozót, de addig a napig nem!
Dr plágium
@kereső: Igazad van. Az is lehet hogy előre dolgoznak, aki most jelzi hogy nem írja alá, január 2-től munkanélküli lesz.
sokanvagyunk
Olvasói levél... :D - meg 248 megosztás.
Chao ragazza
Kedves tudatlan magyarok .Ajánlom gyertek ki Angliába ,Hollandiába és meglátjátok itt is túlórázunk.Én speciel évi 670 órával többet dolgoztam 10 éven keresztül .Sajnos a cég leállította és ez anyagilag évente 2 millió Ft -l keresek kevesebbet .Mellé itt 1 évvel később fizetik a túlórát é s a szabadságpénzt is !
Larsemanta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
creativehun
@Chao ragazza: No...akkor húzd haza a beled..és itt told az okosságot!
tudode
Ez nem lehet!
.
A NEMZET PECÁSA még kotlik!
.
Vajon MIT KELT ki!
.
Előkapja PECÁJÁT, vagy bevásároltatta a PELUST!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.