A Magyar Nemzeti Bank (MNB) olyan súlyos likviditási problémákat találta az NHB Banknál, hogy azonnali intézkedéseket alkalmazott a pénzintézetnél. A bankból mától 30 napig nem lehet 7 millió forintnál többet kivenni, a bank nem vállalhat újabb kötelezettségeket, az MNB a mai napra bankszünetet rendelt el nála és felügyeleti biztost neveztek ki a probléma kezelésére.

Befagyasztották a hétmillió fölötti betéteket Matolcsy unokatestvérének bankjánál

Az MNB adatai szerint 28 magánszemélynek és 83 vállalati ügyfélnek van több pénze a bankban, mint 7 millió forint. Közülük 8 magánszemélynek és 39 vállalatnak van akkora betétje, ami meghaladja az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítási összegét.

Az MNB folyamatosan monitorozza minden pénzintézet likviditási helyzetét, ezen akadt fent most az NHB. A bank Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, és az MNB már korábban is talált hiányosságokat nála. Legutóbb idén augusztusban kapott viszonylag nagy arányú, 19 millió forintos büntetést.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: piabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A felügyelőbizottságban helyet kapott még Szemerey Bertalan. A Magyar Nemzeti Bank pedig – mint tudjuk – Matolcsy Györgyé. Bár még nem vette a nevére, de ami késik, az nem múlik. Már most is úgy irányítja, szóval nagy különbség nem lesz.Lefordítom: Szemerey Tamás egy névtelen senkiházi volt egészen addig, amíg született zseni unokatestvére bele nem nyúlt a tutiba és a növekedésbe. Azelőtt valahogy Tamáskának nem sikerült megvillantani hatalmas tehetségét, de egy ideje hirtelen minden úgy alakult, hogy megcselekedte, amire egész életében vágyott. Az MNB pénzéből hitelezi a családját. Ja, nem. Az MNB pénzéből hitelezi sokan mások mellett a tehetséges és népes pereputtyát. Akik tökig össze vannak fonódva Matolcsy urambátyámmal.Lényegében semmi különös, semmi hírértékű, de mégis: írjuk oda a többi közé, mellé, alá, fölé. Hogy ugyan mára elfogadottá vált, hogy ez a normális, hogy ez a morális, ez az erkölcsös, de attól, hogy az egyharmados többséget nem zavarja, hogy kilopják a szemét és a nyomorából élnek mint Marci hevesen, attól ez se nem morális, se nem normális. Attól, hogy Szemerey Tamás a pofánkba vágja és talán még röhög is a hátunk mögött egy bridzsparti közben Matolcsyval, nem lesz ő az áldott jó ember, aki mindenkinek ad a két kezével. Majd neki is el kell magyarázni, ha eljön az idő, hogy mi ezzel a baj. Akárcsak az összeborzolt tekintetű blöff-mesternek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@bakcsubakka: És hány fideszes szarházi vette meg bagóért az önkormányzati bérlakást, vagy adja ki bérbe adózás nélkül.
papa.49
A 7 milla felettiekre lehet keresztet vetni AZ MÁR ÁTALAKULT MAGÁNVAGYONNÁ !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.