Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek!

Szponzorált tartalom

Százezereket spórolhat meg, ha most vesz lakást!

Továbbra is sokan érdeklődnek a lakásvásárlás iránt, hiába növekedtek meg az árak az utóbbi időszakban. Az alacsony kamatoknak köszönhető mérsékelt törlesztők hatására továbbra is nagy az érdeklődés. Mire érdemes figyelni?

Százezereket spórolhat meg, ha most vesz lakást!

1. Hosszú időre fixálható a törlesztőrészlet

A Raiffeisen Banknál hosszú időre, 5 vagy 10 évre is fixálhatja a kamatot. Ezzel erre az időre előre kiszámítható, hogy mennyit kell havonta fizetnie. Amennyiben a futamidő teljes tartamára szeretné fixálni a kamatot, akkor léteznek a futamidő végéig fix konstrukciók is!

2. Kedvezményes lehetőségek

A különféle kamatkedvezmények igénybevételével csökkenthető a havi törlesztőrészlet. A Raiffeisen Banknál például többféle kedvezményt is kínálnak, ráadásul ezek egy része kombinálható is. Ide kattintva tudja kiszámolni, mennyit kellene fizetnie havonta, ha hitelből szeretne lakást vásárolni.

3. Többet költhet bútorra

Lakásvásárlás után általában fix kiadás az új ingatlan bebútorozása. Ma már szebbnél-szebb megoldások közül lehet választani, ráadásul ezek árát akár már a hitelfelvételnél megtakaríthatja: a Raiffeisen lakáshiteleknél most nincsenek induló díjak, és a folyósítás után a közjegyzői díj visszatérítésre kerül. A megtakarított összeg akár 130.000 forint 5 milliós hitelnél, hogy pontosan mennyi, ezzel a kalkulátorral kiszámolhatja.

4. Legyen hosszú ideig biztonságban

Ha a 10 éves kamatperiódusú hiteltípust választja, 10 évig változatlan törlesztőrészlettel számolhat, melyet igényelhet Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel konstrukcióban is. A hitelkamatot a Magyar Nemzeti Bank a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre vonatkozó pályázati kiírásban maximalizálta, amely ráadásul kedvezményekkel tovább csökkenthető.

5. Költözzön be akár néhány hét alatt!

A kölcsönhöz gyorsan hozzájuthat: a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanap a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetében, ahol a kölcsön kifizetése a feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül megtörténik.

Százezereket spórolhat meg, ha most vesz lakást!

Több kérdése van, vagy tovább számolgatna? Itt megteheti!

***

Nyisson ajtót lakáshiteleinkre!

Most 130 000 forintot megtakaríthat 5 millió Ft hitelösszegnél!

• nincsenek induló díjak

• a közjegyzői díjat visszafizetjük

Raiffeisen lakáshitelek

THM: 3,01 – 5,48%
Vagyonbiztosítás szükséges

Az akció 2018.10.25-től 2018.12.15-ig beadott lakáshitel igénylésekre érvényes.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

Reprezentatív példa: hitelfelvétel célja használt lakás/ház vásárlása; a hitel teljes összege 5 000 000 Ft; futamidő 20 év; törlesztőrészletek száma: 240; hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség: 0 Ft, közjegyzői díj visszatérítésre kerül; kamatozás módja / hitelkamat típusa: 10 éves kamatperiódusban rögzített, 10 évente a H2K kamatváltoztatási mutató alapján változik; a hitel teljes díja 3 153 315 Ft; a teljes visszafizetendő összeg 8 153 315 Ft; havi törlesztőrészlet 33 972 Ft; induló kamatláb mértéke 5,35%; THM: 5,48%. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog. Hitelező: Raiffeisen Bank Zrt.

A THM kiszámítása: a 2018. december 1--től érvényes Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kondíciók alapján, 5 000 000 Ft hitelösszeg, 20 éves futamidő és 1 ingatlanfedezet bevonása. A legalacsonyabb THM kiszámítása Raiffeisen Lakáshitel 6 havi kamatperiódusú kölcsön és maximális kedvezmények igénybevétele – elsődlegességi, jövedelem, alacsony finanszírozási kedvezmények – alapján történt. A legmagasabb THM kiszámítása 10 éves kamatperiódusú kölcsön és kamatkedvezmények igénybevétele nélkül történt. További feltételek a lakáshitelekre vonatkozó mindenkor hatályos Kondíciós Listákban, Lakossági Üzletszabályzatban és az Általános Üzleti Feltételekben tartalmazzák.

A megtakarítás kiszámítása: Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt feltételezve, továbbá közjegyzői díj 43 050 Ft, értékbecslési díj 30 480 Ft, folyósítási díj 37 500 Ft, fedezetellenőrzési díj 7 200 Ft, zálogjog földhivatali bejegyzési díj 12 600 Ft, térképmásolati díj 2 400 Ft, összesen 133 230 Ft.

Raiffeisen Lakáshitel esetén az elengedett díjakat meg kell fizetni, ha a Kölcsön három éven belül végtörlesztésre vagy a kölcsön tőketartozásának felét meghaladó összegű előtörlesztésre kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.