Megint kibabrál velünk az időjárás karácsonykor.

Szomorú hír a meteorológusoktól: itt a karácsonyi előrejelzés
Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése nem sok jóval kecsegtet azoknak, akik szeretik havas tájban gyönyörködve ünnepelni a karácsonyt – vette észre a Blikk.

A prognózis szerint szenteste napján erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, több helyen valószínű eső. A nyugatias szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Az OMSZ térképes előrejelzési modellje még ennél is nagyobb melegedést mutat 24-ére:

Szomorú hír a meteorológusoktól: itt a karácsonyi előrejelzés

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Már most elegem van a karácsonyból. Nekem tök mindegy hogy fehér vagy fekete. Se így se úgy nem szeretem, szerencse hogy egy évben csak egyszer van. Azoknak adok igazat akik menekülnek előle.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Már most elegem van a karácsonyból. Nekem tök mindegy hogy fehér vagy fekete. Se így se úgy nem szeretem, szerencse hogy egy évben csak egyszer van. Azoknak adok igazat akik menekülnek előle.
Larsemanta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Sámannus
Minek ünnepeljenek az álkeresztyények, úgy is mennek bakot lőni, szarvast kopterezni.
lampa laz
@Commenter: Olyan megnyugvás volt olvasni, hogy Te sem szereted a karácsonyt. Vagy titkoltam vagy csak nagyon félve meretem mindig kimondani azt, h borzalmasan utálom, mert általában mások ezen mindig ledöbbentek. Ez a tehén nyálas szeretet ünnep mindig kiakaszt, vagy mindig legyen, vagy menjen a francba ez a két nap. Erről a keresztényes fszságról már ne is beszéljek.
Nessy
@Commenter: ma már a karácsony az erőn felüli költekezésről, a nagy kajálásokról szól. Azt hittem, csak a korom végett vagyok passzív ebben a témában, de a piacon nálam fiatalabbak is megjegyezték, hogy nem ezen az egy napon kell szeretnünk a családunkat,az embertársainkat, hanem az év minden napján. A szeretet mértéke nem egyenlő az ajándékok értékével!
Nessy
@lampa laz: Ma már el ne menj éjféli misére, ott is szabad pártnapot tartanak a híveknek!
Státusz keresztényeink a Szent családot is karanténba zárnák a zónába, ha erre tévednének karácsony éjjelén!
görbetükör
@lampa laz: Akkor tudd: a karácsony a legpogányabb ünnepek egyike. Jézus nem akkor született és sehol a Bibliában nincs megírva, hogy bárki születésnapja ünnep legyen. A r.kat.egyház önkényesen határozta meg ezt az ünnepet, semmi köze a kereszténységhez.
Viszont a december vége pogány istenségek ünnepe, ami a keresztény egyház átvett. Olyan ünnep ez, mint a báránybőrbe bujtatott farkas.
Szeretet ünnepe sem, mert rohanás, dulakodás, veszekedés előzi meg és elsősorban a pénzről szól.
Minden hazug ebben az ünnepben. Vallásilag is, emberileg is.
Commenter
@Nessy: pont így. És az azt körülvevő mű jókedv, mű eszem-iszom stb. még a lehetőségét is elveszi annak amiről ez az egész szól: a befelé fordulásról, a reflektálásról. Ne 3 napig szeressenek(jobban) szeressenek vagy ne egész évben. Azt kellene jól megbüntetni, aki elvette az ünnep eredeti jellegét és értelmét és ezt az esztelen felhajtást találta ki cserébe. X évig minden évben ugyanaz a menü? Erdőnyi kivágott az ünnep végén az utcára dobott fa? Ugyan már, ez is abszurd, nem is kicsit. Ha van ünnep amit eltörölnék, pont ez az.
Commenter
@lampa laz: ld a Nessynek írt válaszom. Örülök, hogy ebben is egyetértünk. Én ma már ki merem mondani: utálom. Nem kérek ajándékot, másnak sem veszek úgysem tetszettek igazán sőt le is lépek otthonról, miután az előkészületekbe besegítettem. Irány egy szálloda. Nem bírom elviselni. Nincs emögött különösebb trauma. Gyerekkoromban sem szerettem. Ha választani kell inkább a tavasz és a húsvét.
Katalina62
@Sámannus: remélenem a te hozzászólásodat jelentettem véletlenül! azt a hülye szexhírdetést akartam.
ila51
Majd eszünk halat máskor , miért álljak most sorba ...majd eljöve a beigli máskor , így nem unjuk meg ...van még pár ilyen megoldó tippem :) ...Olvasni szeretek , az nincs időhöz kötve , ha esik , ha fúj
lampa laz
@Nessy: @görbetükör: Máris jobban érzem magam. @Nessy: nem fogok menni éjféli misére, a templomokat ahol jártam eddig, kizárólag mint műemléket nėztem meg. Nem kereszteltek meg, vallásom nincs, nem is áhítok rá, a papokat meg utálom. Háziállatgyilkos zsóti ezért tán még máglyára is vettet egyszer...
ila51
a szeretet az egész évre szól , nem ajándékként , kampány szerűen ...
Commenter
@lampa laz: semmiről nem maradtál le. Engem megkereszteltek, de minek? Szerintem ha már felnőtt az ember és képes belátni az 5 világvallást, döntse el mi szimpatikus neki mivel tud azonosulni lelkileg. Ha nem megy, legyen ateista. Még mindig szimpatikusabb mint egy álkeresztény.
lampa laz
@Commenter: Én már fát sem állítok, se élőt, se műt. Az unokáimnak megmagyaráztam, h nem szeretem, okosak megértettėk. Ja, és az ajándékozás, na az a leghátborzongatóbb, mert ezt megmagyarázni sem tudom nekik, még... így aztán azt mėg kapnak.
Commenter
@ila51: értem én. csak ahol kisgyerekek és idősek vannak ott ezt már így kiiktatni nem lehet. Marad a leléc. A karácsonyi partiról is.
Sámannus
@Katalina62: Nem tudom jelentettek-e engem eddig, de köszi. Esetleg a trollok tehetik, azokkal én is durva szoktam lenni. Velem is megtörtént már hogy félreértettem valamit,de sikerült elnézést kérni amikor kiderült számomra.:))
Szerencsére egyszer sem kattintottam ennek a fél vagy egész hülyének a beírására, ezért azt sem tudom mit akar itt reklámozni.
Commenter
@lampa laz: mivel soha igazán egyetlen pozitív visszajelzést sem kaptak az ajándékaim én (zseb)pénzt adok,na annak örülnek. Felnőtteknek semmit.Én is elmagyaráztam és ha nem túl lelkesen is de elfogadták.
ila51
@lampa laz: itt van 10 éve egy kis csinos fehér műfenyő , Angliából hoztuk magunkkal haza , van hogy feldíszítem , van hogy nem ...legtöbbször egy pár szál fenyőág illatozik , egy vázában. Ajándék maximum könyv .
ila51
@Commenter: értem , nálam Ők külföldön élnek
lampa laz
@Commenter: Okos ötlet, jövőre már nálam is csak boríték lesz.
simmering73
Kevesebbet fűtünk - és ebben a fene nagy jólétben ez sem utolsó szempont.
Commenter
@lampa laz: végül is, a pénzből azt vesz aminek örülni tud. Most adja tovább a személyre szóló ajándékot vagy hagyja porosodni egy fiók mélyén. A pénzzel nem lehet mellényúlni. A mai világban már az utalvánnyal és a kuponnal is nagyon melléfoghat az ajándékozó.(nem oké a hely, az időpont stb).
Commenter
@ila51: így más a helyzet.A magam módján igyekszem az egészet elkerülni minimálisra csökkenteni, de így is minden évben szorongok amíg le nem cseng mert egy hamis elvárásnak kell megfelelni.
terlasz
Nemhogy hó, hanem utalványeső sem esik karácsonyra. Tavaszra majd meghozza a nyuszi a Bözsit a nyugdíjasoknak, mert muszáj vásárolni némi szavazatot a választásokra.
cikicakk55
@lampa laz: Commenter
Annyira jó olvasni,hogy nem csak én élem meg így a karácsonyt.Már gyerekkoromban sem szerettem. Mindig mindenki megőrült az én felfogásomban.Szüleim,nagyszüleim csak az ételekről tudtak beszélni, a társaim meg fantáziájukat eleresztve arról regéltek,mit is szeretnének kapni. Mióta felnőtt lettem és szülő én is áttértem a mit is főzzek,mit vegyek-re? Bevallom nem vagyok egy konyhatündér és sosem szerettem főzni( pedig nő vagyok és 64 éves) Számomra büntetés 3 napra kitalálni mit főzzek. Az ajándékozás meg főleg mióta mind a ketten lebetegedtünk a párommal,csak a szomorúságot hozza,mert nincs pénzünk sem a gyerekeinknek,sem az unokáinknak ajándékot venni. Már a tv alól is folyik kifelé a sok okos telefon,a márkás tv és mosógépek,autók tömkelege.Mi már karácsonyfát sem állítunk,hisz nincs mit alá tenni évek óta. Pár dkg felvágottért és kenyérért 1 órát állok sorban,mert mindenki úgy vásárol,mint ha nem 3 napos,hanem 3 éves ünnep lenne. Szívem szerint ilyenkor medve lennék és átaludnám az egész telet karácsonyostól,télapóstól,szilveszterestől és farsangostól,minden pénztárcát felemésztő ünneptől.
namihami
Ha sose lenne tél, se hiányozna. Bár alegnagyobb traumát az életemben.le sielés hiánya okozná a legnagyobb traumát az életemben.
cikicakk55
@Commenter: 17:28
Na számomra is a másik legnagyobb baj a karácsonnyal,annak a rengeteg fenyőfának a halála. Azért,hogy az emberek minden féle csillogó flancot akasszanak rá,Kisjézust,Angyalkákat,színes könnyen eltörő üveggyöngyöket,el kell pusztítani a fene tudja mekkora fenyőfás területet. Így is alig van oxigénünk,ami van az szennyezett,de 2-3 nap miatt több százezer fenyőfát kivágni az nagyon kell. A Németek legalább az udvari fenyőfáikat díszítik fel,ami töves és az ünnep után csak a díszt szedik le.( persze régen így volt,most nem tudom így van-e még? Épp így nem szeretem a vágott virágot sem vázában,mert borzasztó látni a virág halálát.Tudom,hogy azért van és ha nem szedjük le akkor sem él örökké,de számomra a kertben,vagy a réteken sokkal szebbek,mint a vázában.Kár Istenre és Jézusra fogni ezt a barbár erdőirtást amit csinálnak az emberek. A "szeretet" ünnepe szótól meg már hidegrázásom van. Én akit szeretek azt minden nap szeretem,semmivel jobban nem tudom ebben a 2 napban szeretni,mint az év többi napján. Akit meg nem szeretek,azt még az ünnep kedvéért sem fogom szeretni.
Commenter
@cikicakk55: Én sem szerettem már gyerekkoromban sem, és talán ebben az évszak is közrejátszik mert azt sem szeretem. A kötelező szánkózásokkor megfáztam hamar megbetegedtem. Mire minden készen állt az ünnepre mindig mindenki holtfáradt, sértődött és ideges volt. Mert ugye ilyenkor mindenből csak a legtutibbat. Igazi energiavámpír ünnep ha lehet ilyet írni. Elszívja az energiádat az életkedvedet. Van aki a karácsonyi erdőirtásból él meg,hát ez van. Hiába mondják hogy ezek a fák direkt erre vannak. Maximálisan egyetértek minden mondatoddal és pont ez a jelenlegi ún. keresztény kurzus teszi számomra még kevésbé szerethetővé az egészet.
lampa laz
@cikicakk55: Te egy tündér vagy, mert azt írtad le, amit én már nem mertem azt, h rettenetesen utálok főzni. A sütésről már nem is beszélve, mert mindenhez odaragadok, aminek fel kellene jönni az mindig leesik, összeesik stb...
Az üzletekben én is mindig furcsán nézem azokat akik talicskaszám tolják a nyersanyagot, h ugyan mi az istenre készülnek, világvégére, vagy csak ezen a két napon szoktak enni egész évben?
Örülök, h vagyunk itt páran akik nem lelkesedünk az ilyen ajándék versengős, zabálósra felkapott "szeretetünnepeknek".
Boldog karácsonyt, jó egészséget @cikicakk55, Neked és az egész családodnak!
Desischado
Én sem szeretem, mert ilyenkor még jobban érzem a koldus voltomat, ráadásul hosszú a hónap, mire újra kap pénzt az ember. Nekem ez arról szól, hogy túléljem a következő hónapig. És mellesleg a telet is utálom, mert mindig dideregnem kell.
cikicakk55
@görbetükör: Igen én is ezért sajnálom a fákat.10-15 évig nőnek,fajtától függően és élhetnének,tisztíthatnák a levegőt még 100 évig,de a szerencsétlenek ki kell vágni,mert az embereknek egy hétre pont erre van szükségük. A mókusokat és az egyéb fán élőket meg ott egye meg a fene. Mi 1977-ben vettük a jelenlegi házunkat.Akkor volt egy töves fenyőfa,ami kb olyan magas volt mint én(170 cm) még a gyerek kicsi volt vettünk mi is fát,de a fiatalabbnál már műfenyővel ünnepeltünk. Na ez az udvari fa amit akkor elértünk és évekig fel is díszítettünk,most legalább 15 m magas és gyönyörű. Rengeteg madár él rajta,és a tobozok magját eszik,nyáron hűsölnek rajta. Ma már nem érem el még az alsó ágát sem,de szoktam alá rakni pár olyan díszt aminek nem árt az eső és a hó.Én így ünnepelek és védem a természetet.
cikicakk55
@lampa laz: Tegnap 21:06
Végre egy nő,aki nem ítél el a főzés undoromért. Nem azt írom,hogy nem tudok,mert éppen megfőzök,mert hétvégén a gyerek is itthon van és azért túl drága lenne 3 adag ételt hozatni,de úgy teszem mint akinek a fogát húzzák és piszkosul nem lelem az örömöt benne. Süteményeket,tortákat,fánkokat és egyéb más konyhatündéres dolgot meg sem próbáltam soha. nem tudom,hogy én mijén keresztül fogtam meg 43 éve a férjem,de nem a mondás szerint,mert az a férfi gyomrát írja. Én már a házasságunk előtt megmondtam neki,hogy a konyhát kihagynám az életemből.bevallom mind a két fiam bébiételen nőtt fel,mert képtelen vagyok egy rántást rendesen megcsinálni.Vagy túl sűrű,vagy túl híg.A habarásról meg csak hallottam,de soha nem próbáltam. Egy időben a keresztrejtvényeket megfejtését mindig beküldte. Legalább 10 évig semmit nem nyerte,aztán nyertem egy szakácskönyvet. Úgy repült a kukáig,mint ha szárnya lett volna és azóta egyetlen megfejtést sem küldök be. Talán még a varrással állok úgy mint a főzéssel,de gombot azért felvarrok,csak hónapok kérdése mire kész is lesz.
papa.49
Mindent leírtatok ez ügyben, valamikor úgy 10 éves korom körül még szerettem a karácsonyt, Anyámmal, meg a Nagyanyámmal, és az öcsémmel elmentünk a Belvárosi templomba az éjféli misére, aztán ahogy nagyobb lettem az Anyám meghalt, és a számomra is üres lett a karácsony...Később mikor a gyermekeink kicsik voltak tartottuk az ünnepet, de ma már csak ketten vagyunk, a gyermekeink messze tőlünk, igaz ilyenkor elszoktak jönni, néhány órára, de már nem érzem azt amit akkor éreztem mikor kissrác voltam, a lényeg én se rajongok érte !!!
lampa laz
@cikicakk55: Hát, pusszantalak, magamra ismertem teljes mértékben arról amiket Te sem szeretsz. Még azzal kiegészítem, h a kajaszag, na az teljesen kikészít, ha valamit ezt utálom legjobban. Ez ellen, mindent képes vagyok bevetni, ha végeztem a főzéssel. A pörkölt és egyéb paprikás, hagymás cucc száműzve van a konyhámból.
ila51
@lampa laz: ...a szagűzésre is van egy jó tippem , némely főzéskor elkerülhetetlen ...egy serpenyőbe víz , ecet , babérlevél , szegfűszeg , egy kanál cukor , és enyhén forralni , tetszőleges ideig ...működik
lampa laz
@ila51: Köszönöm, jónak tűnik úgy, h biztos ki fogom próbálni.
cikicakk55
@lampa laz: nahát,hogy mennyire egyformák vagyunk. A kaja szag nekem is az ellenségem.van aki imádja a hagyma dinsztelésének a szagát,nekem meg olyankor forog a gyomrom. Mindent megteszek,hogy se a ruhámon,se a lakásban ne legyen hagyma és egyéb étel szag. A párom és a fiaim szerint,már beteges az az irtózás amit a konyha iránt érzek. Az biztos,hogy ha valahová mennem kell és ott éppen főznek,akkor bejelentem,hogy később vissza jövök. Olyan ételt még nem találtak ki,amitől nekem csorogna a nyála. A könnyeim igen,mert félek,hogy egyszer velem is megcsináltatnák. Sajnos a karácsonyt azért nem úszom meg,de úgy döntöttem,hogy egy marha nagy lábos töltött káposzta és osszák be szilveszterig. A gyerek dolgozik,így csak apának kell napokig töltött káposztát enni. Én ki nem állhatom szegényt,de egy évben csak egyszer kell csinálni.
lampa laz
@cikicakk55: könnyesre nevettem magam, ahogy Te is szenvedsz az ételszagoktól és jó tudni, h mást is zavar nemcsak engem. Az idei karácsonyt átgondoltan megszerveztem, így rendeltem szentestére vacsorát egy étteremből, ennek még a család is örül. Anyagilag még jobban is jöttem ki mintha ėn vásároltam volna össze mindent, főzésről+a szagokról már nem is beszélve. A menyem szeret és tud is sütni, így ezt a részt a 13 éves unokámmal bevállalták. Így megszabadultam a mosogatástól, hosszú órák robotolásától, takarítástól, szagűzéstől. A náluk eltöltött este nem a fáradságról szól majd, hanem a kellemes együttlétről. A végén pedig mehetek haza a steril kis lakásomba pihenni, és ezzel egy nagy levegőt kifújva, részemről a karácsony letudva.
papa.49
@durbincs: Bunkó te neked is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Újévet !!!
Takarodj a picsába tahó !!!
simmering73
Mit picsognak (by durbincs) itt a meteorológusok? A külföldi előrejelzők már két hete jelezték, hogy karácsonykor nem lesz se hó, se hideg.
cikicakk55
@lampa laz: Mondjuk így könnyebb,mert a menyed meg főzi a szád íze szerinti ételt.Sajnos az Én idősebb fiamék Szegeden laknak( 20 km tőlünk) Apának már ingyenes a busz,de nekem oda vissza a helyi járatos jeggyel együtt 1700 ft lenne. Nem nagyon van erre pénzünk. Na meg az én párommal utazni nem a leg jobb.Az agyműtétje óta mentálisan leromlott.Nekem ráadásul pánik rohamom van a tömegben és a túl nagy zajban. A busz pont egy ilyen jármű. Nálunk csak a párom eszik főtt ételt és a fiatalabb fiam,már ha itthon van( ápoló Szegeden). Most csak karácsony 2. napján lesz szabad,de szilveszter éjszaka dolgozik. Szent Este is dolgozik,bár nekünk már évek óta nem Szent az az este. A műfenyőnk tönkre ment,na meg kinek is állítsam fel? Ajándék már évek óta nincs,így nekem a karácsony épp olyan nap mint a többi. Hét közben a kórházból hordom a páromnak a diabetikus ételt,én meg már 3. éve nem eszem főtt ételt.sajnos a betegségem miatt nem nagyon tudok enni. Inni is csak szeszmentest szoktam. Az a rossz,hogy a tv-ben az interneten és mindenhol csak a karácsonyi csillogás látszik,így már ezek a napok a legrosszabbak. Szerencsére lassan vége,aztán jön a Szilveszteri reklám özön.Az már nem zavar annyira.
lampa laz
@cikicakk55: Nem főz a menyem, étkező vendég még soha nem voltam nála(luk), csak süteményt szokott sütni, azt sem az én kedvemėrt, hanem a gyerekeinek. A főételeket én szoktam készíteni, de most először életemben úgy döntöttem, h nem fogok robotolni, hanem megrendeltem egy vendéglőben. Előtte kiszámoltam és olcsóbban jöttem így ki, mintha én magam -sokszor- feleslegesen vásárolok össze mindent. Ez is az ajándékozás részét képezte. Nem vagyok már fiatal, pár hónap múlva 67 éves leszek és a mai napig dolgozom még napi 8 órában.'19-ben 50 éve lesz, h munkával töltöm a napjaimat, a fiamat és a három unokámat is ezzel segítve, mert nekik nagy szükségük van erre a támogatásra, mert nálunk sem volt "2018 a családok éve".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.