Teljesen nyilvánvalóan látszik a hosszú eltelt évek során, mióta 1990-től demokratikus állam lettünk, hogy egyik párt sem alkalmas Magyarország vezetésére. Ez időről-időre bebizonyosodott. Egy ilyen mindenféle nációból összetevődő népet egyszerűen képtelenség kordában tartani, “32” -féle párttal és mindezek szerteágazó különvéleményével és életszemléletével nem lehet egységet alkotni. Az ország pont az ilyen sokféle politikai és kulturális szemléletek és nézetek miatt esett szét. Ezért lettünk „mi” magyarok egymás ellenségei és „cinkostársai” családon belül és családon kívül is. Nemcsak a bizalmunk tört meg egymás iránt, hanem elvesztettük a hitünket és teljes elidegenedés lépett fel. A valódi összetartozás jelei vitathatóak lettek. Történelmünk eddigi folyamán, Magyarország mindig is egy átjáró, tranzit ország volt. El kell érni, hogy a nép ne egy labirintusban lépkedjen „százféle” irányba, hanem egyszerre és egy irányba. Mert ez amiben most élünk egy sehová sem vezető útvesztőbe...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
MarkyMark
@RonaGyuri: Nem mert a mostani X mennyiségű pártok azért elérték azt, hogy össze-vissza legyenek a gondolataink, nézeteink, véleményeink, életszemléletünk. A jelenlegi párt meg elvesztette az önbizalmát a népével szemben és diktatórikus módszereket kezdett el alkalmazni az önkényuralom megteremtéséhez. Nagyon nagyon komplex a hibaforrás és a probléma is amiben az egész ország szenved és amivel még szembe kell néznie, ha nem teremtenek meg egy teljesen új gondolkodással felruházott egypártrendszert, új államformával, ami a nép érdekeinek szolgálatába igyekszik állni. Persze az igazság természetesen továbbra is "odaát van".
kereső
Már most egypárt rendszer van. Egy párt irányit(kormányoz),törvénykezik, uralja a médiát,a sajtót, és januártól a biróságokat is. Bizony,bizony pártállam van, és állampárt= fidesz!
Ettől még messze nem jutottunk az általad hiányolt álomországba.Sőt!Mintha az országnak az a része ,aki nem fidesz nem is létezne , az nincs!
kamazuka
két, párhuzamosan működő egyenkénti koalícióskormányra van szükség.
Első hallásra meredeknek hangzik, viszont van benne logika.
Eriksson
@MarkyMark: Üdvözlöm a leírtakat! Ha ezt az elképzelést mindenki magáévá tenné, akkor egy nagyon okos, értelmes, hatékony társadalommá válnánk. Ennek mai gátja az összetartás hiánya. Ki az, aki szeretne egy szuper társadalom tagja lenni? Én igen!!!
GergoCikkely
Ha itt egypártrendszert csinálunk, egész biztosan fenékbe fognak rúgni bennünket az Unióból, így is efféle kezdett el elindulni az ország ezzel a kormánnyal, mert annyira sűrűsödik a szmötyi, hogyha nem változtatunk a bevándorláspolitikai álláspontunkon és nem vesszük fel a ritmust, a bel- és külpolitikai döntésekben, akkor lesz aztán csak az igazi nemulass nemsokára. Abban viszont teljesen igaza van a kollégának, hogy ennyiféle szedett-vedett néppel és párttal nem lehet egységet alkotni, ennyi féle véleményekben úszó össztüzek közepette. Tenni mindenképpen kell valamit, de hogy mi a megoldás, azt senki sem tudja felmérni. Az Unióból való kikerülés az lesz a végzete a teljes társadalmunknak, mert önerőből és az itt benne rekedt, fogalmazhatjuk úgy is, hogy kizárt emberek segítségével nem fogjuk tudni működtetni az országot és pillanatok alatt válságba, csődbe kerülünk és még a templomi egereknél is szegényebb sorsra jutunk. Legrosszabb esetben pedig teljesen összeroppanunk és háborúba kell bocsátkoznunk a fennmaradásunkért. Elég apokalipszis szaga van itt egyelőre minden felvetésnek és a jelenlegi történéseknek. Egy biztos, hogy a közelgő Európai nagy válságot és háborút nem fogjuk megúszni, ha ez így megy tovább, hacsak valami csoda nem történik. De micsoda az a csoda ?? :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.