Száz, főleg szakszervezeti tagokat, valamint régi, még a 2010-es Orbán-kormány előtt is ott dolgozó munkatársakat rúg ki karácsony előtt az Állami Számvevőszék. Az Országgyűlés ugyanis elfogadta azt a törvényt, amely alapján január elseje után gyakorlatilag bármit megtehet a munkáltató a szerződésekkel.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PKA
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Á!!! Megint a többivel b@sznak ki, nekik kell majd túlórázni. Igy segítenek többet DOLGOZNI nekik.
RonaGyuri
Azért ez mégis valamiféle stílusérzékre vall

Miközben még a töketlen magyar ellenzéket is aktivizálja a kormány munkavállaló-ellenes acsarkodása, az egyik elfoglalt szervezet demonstrál

„Az ÁSZ dolgozók nagy részének kedd délelőtt karácsonyi jókivánságot küldött a szervezet elnöke, Domokos László, de majdnem száz régi munkatársnak a felettese közös megegyezéses távozást ajánlott. ” – számol be a média.
Természetesen a hangsúly a régin van, ami egyben a szervezet valódi feladatához értő munkatársak újabb hullámának eltávolításáról van szó.
A dologban igencsak karakteres a módszer is:
egyfelől; ultimátum, „Az ajánlat 2napig, december 19-ig él, vagyis mindenféle kollektív vagy egyéni egyeztetés, előzetes személyes értesítés helyett csak azok kaphatják meg a közös megegyezéssel járó pénzeket, akik szerdán a munkaidő végéig jelzik, hogy elfogadják a felajánlást.”
és a még karakteresebb; a kapcsolódó maszlag „az együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség teljes mértékben figyelembe veszi az érintett munkatársak mentális és szakmai érdekeit, hozzájárul például a munkahelyi kiégés elkerüléséhez, valamint az új karrierlehetőségek megtalálásához”.
Ez utóbbi kapcsán két dolog is beugrik:
Egyfelől; a régi suttka: Érted jöttünk elvtárs nem ellened!
Másrészt; Ryan Bingham (George Clooney) standard dumája Jason Reitman 2009-es filmjében a Up in the Air –ben, amit több formában is előad/előadnak. Az én kedvencem: „Anybody who ever built an empire, or changed the world, sat where you are now. And it’s *because* they sat there that they were able to do it.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.