Lapértesülés szerint zömmel olyanokat rúgtak ki, akik már 2010 előtt is ott dolgoztak. A szervezetet vezető volt fideszes képviselő korábban a leépítést úgy jelentette be, mint hogy az ÁSZ jól felkészült szakembereket ad a piaci szektornak.

A Népszava cikke szerint közel száz dolgozójának kínálta fel az Állami Számvevőszék múlt pénteken, hogy közös megeyezéssel távozhatnak. Mindezt úgy, hogy kedden még a szervezetet vezető Domokos László volt fideszes képviselő mindenkinek boldog karácsonyt kívánt. 

Boldog karácsonyt: közel 100 embert rúgott ki az Állami Számvevőszék

Domokos László

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/wikidani 1157

A lap szerint a lépés ellen a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete tiltakozott, mivel  leépítés zömmel azokat érinti, akik 2010. július 5. előtt állományban voltak (és akadnak köztük szakszervezeti tagok is). Ezen a napon lett ugyanis Domokos László korábbi fideszes országgyűlési képviselő az ÁSZ élére kinevezve. A szakszervezet arra kérte az ÁSZ-t, hogy vonják vissza az intézkedést.

Az ÁSZ visszautasította az MKKSZ állításait, szerintük ez durva beavatkozás az ő szervezetirányítási függetlenségükbe.

Az ÁSZ a közleményében így fogalmazta meg a 100 fős leépítést:

„Domokos László elnök június 27-én a 2019-es költségvetésről szóló parlamenti vitában jelentette be, hogyaz elmúlt évek hatékonyságnövelő intézkedéseinek együttes hatásaként, a technológiai és módszertani megújulás eredményeképpen az állami szervek között az ÁSZ elsőként ajánlott fel tapasztalt, jó munkakultúrájú gazdasági szakembereket (munkavállalókat) a munkaerőpiacon jelentkező hiány csökkentése érdekében, az üzleti szféra számára.

A mostani intézkedés a nyáron megkezdett hatékonyságnövelő szervezetfejlesztési kezdeményezés folytatása. Az együttműködési és elhelyezkedési ajánlat keretében az ÁSZ összesen mintegy 100 dolgozójának ajánlotta fel a közös megegyezés lehetőségét, és számos eszközzel támogatja a munkavállalói sikeres elhelyezkedését. Az együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség teljes mértékben figyelembe veszi az érintett munkatársak mentális és szakmai érdekeit, hozzájárul például a munkahelyi kiégés elkerüléséhez, valamint az új karrierlehetőségek megtalálásához. A közös megegyezésre irányuló ajánlatot már 40 munkavállaló elfogadta.

Az ÁSZ nemcsak a közpénzek őre, hanem példamutató közpénzfelhasználó szervezet is. A szervezetfejlesztési intézkedések támogatják az ÁSZ további hatékonyságnövelését, így a közpénzek hatékony és eredményes felhasználását. A kölcsönös megállapodásra alapozott humánpolitikai intézkedések során az ÁSZ mindenben a vonatkozó és hatályos törvényi előírások szerint, a munkavállalói érdekeit is szem előtt tartva jár el"

- idézi a a 444 a közleményt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ügyes a maradék majd gürizhet helyettük is A főköcsögöt majd busásan megjutalmazzák.
A júdás pénz hamar gazdára talál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Kell a hely az újonnan megvásárlandó szavazóknak. "" Szakértelem?""--bolsevista trükk..
Sámannus
Ügyes a maradék majd gürizhet helyettük is A főköcsögöt majd busásan megjutalmazzák.
A júdás pénz hamar gazdára talál.
Rockxy
Má azis baj, ha a fideszesek nyírják a fideszeseket.
karma1
Ha a jo fizetessel kormanykozeli allasokban uldogelok azt hittek, hogy ok megusszak, hat most elsokezbol rajohettek, hogy nincs hathatos vedelem a puhos ellen...:o))))
karma1
@Rockxy: Hahaha, - NEM! De a tapasztalat az, hogy egyet kirugnak, 5 jon a helyebe, meg magasabb fizetesert.
Rockxy
@karma1: Akkor még mindig tart a majális.
Virsli, sör, kafeteria.
tudode
Valamai gázgéza lehet az ország bukszájában, mivel
-
-- létszámzárlat van, ezen kívül
.
-- KÖZLÓVÉBÓL MŰKÖDŐ állami intézmények NEM ADAKOZHATNAk. és
.
---- NHB Bank: ez lesz abból, ha a haverok nem fizetnek
24.hu/fn/gazdasag/2018/12/18/nhb-bank-szemerey-tamas-zsiday-viktor-interju/
.
amely azt jelenti, hogy
.
---- Korlátozza a 7 millió forint feletti bankbetétek kifizetését az MNB az NHB Banknál
.
www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/korlatozza-a-7-millio-forint-feletti-bankbetetek-kifizeteset-az-mnb-az-nhb-banknal.308121.html
.
Az államfő vagy kicsoda, micsoda. a NEMZET PECÁSA Boldog karácsony kívánt!
.
Ennyi telik EZEKBŐL a NER-katonáktól!
karma1
@Rockxy: Bocs, no cafeteria, no virsli (frankfurter), plane no sor (meg Csiki se)... Hol itt a majalis?...:o(((((
Nessy
Valószínüleg kellenek az új emberek, akiknek meg lehet mondani, hogy hol kell keresgélni, és ha nincs is de találni, míg viszont máshol ha van, azt sem szabad észrevenni! A szaktudás bolsevik huncutság, lényeg a politikai tisztánlátás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.