Azzal kínálta honlapján a fegyvereket, hogy azokkal „le lehet teríteni a menedékkérőket”.

Két év és tíz hónap börtönnel sújtotta kedden a berlini tartományi bíróság azt a férfit, aki a migránsriasztó (Migrantenschreck) elnevezésű, Magyarországról működtetett portálján keresztül adott el illegálisan fegyvereket a többi között Németországba. A döntés nem jogerős, az ítélet ellen a vádlott fellebbezhet.

Mario R.-t a német fegyver törvény megsértésében találták bűnösnek. A 35 éves férfi 2016 májusa és novembere között engedély nélkül, Magyarországról üzemeltetett egy olyan webshopot, amely Németországban kínált eladásra

hosszú csövű puskákat, sörétes puskákat és gáz-riasztófegyvereket.

A postai csomagküldő szolgálattal továbbított fegyverek, amelyek egy része gumilövedékekkel működik, egy bírósági szakértő megállapítása szerint a nagy torkolati energia miatt potenciálisan alkalmasak az élet kioltására, s ezért Németországban engedélykötelesek.

Börtönre ítélték a menekültek ellen uszító portál üzemeltetőjét

Bár a bíróság szerint Mario R. bár nagyrészt elismerte bűnösségét, a törvényszék súlyosbító körülményként értékelte az uszító jellegű reklámot a Migrantenschreck nevű honlapján. A vádlott egyebek mellett

azzal kínálta honlapján a fegyvereket, hogy azokkal „le lehet teríteni a menedékkérőket”.

A berlini tartományi bíróság az ítélet szóbeli indoklásában kiemelte: Mario R. ezzel különösen álnok módon kihasználta az illegális bevándorlókkal szembeni hangulatot. A bíróság egyben elrendelte az illegálisan értékesített fegyverek eladásából származó 99 ezer euró bevétele elkobzását.

A férfit Magyarországon március végén vette őrizetbe a rendőrség európai elfogatóparancs alapján.

Mario R. értesülések szerint Ausztriába és Svájcba is postázott fegyvereket. A német ügyészség közölte, ebben már nem illetékes, de a külföldi vásárlók ellen nyomozást folytatnak az érintett országok hatóságai. Az ügyészség ugyanakkor hozzátette: Mario R. németországi vásárlóinak többségét már elítélték.

A német vádhatóság szerint a férfi ellen uszítás gyanúja miatt is eljárás folyik. Az ARD német országos köztelevízió a tagesschau.de című hírportálján az üggyel kapcsolatban azt írta március végén, hogy a férfi ellen indított eljárás során arra utaló adatok is előkerültek, hogy

ő állhat bizonyos uszító honlapok mögött, amelyek szélsőséges, antiszemita, a holokausztot relativizáló tartalmakat terjesztenek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Menekültellenes uszításért, a magyar kormányt is le lehetne csukni. Csak ők nagyban csinálják, és nem csak az interneten, hanem óriásplakátokkal is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Menekültellenes uszításért, a magyar kormányt is le lehetne csukni. Csak ők nagyban csinálják, és nem csak az interneten, hanem óriásplakátokkal is...
gazdag dezső
@Ábel: Te talán szereted a menekülteket ?
simmering73
Csodálkoztam volna, ha Magyarország valami módon nem keveredett volna bele.
lusta
Majd kap menekültstátuszt Magyarországon, mint a macedón bűnöző.
Aki Én
@Shikari: De hogyan? Látod, hogy még innen sem vagy hajlandó eltakarodni, pedig mindenki rühell. Azért én éles fegyvert nem használnék veled szemben.
Mondjuk életlent igen... :)
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: Látod látod, itt is kisebbségben vered leghangosabban a nyálad. Azt hiszed, hogy ha percenként hazudsz valamit, akkor majd bedől itt bárki is?
Ajjjaj...
justhpeter
@papa.49: Szerintem is. Rossz szorzót alkalmazott a bíró.
egyember
@gazdag dezső: Találkoztál már menekülttel? Én csak nagyon sok kínaival találkozok (a boltokban), van (ill. volt, elment) egy arab orvosunk a kórházból, minden betege dicsérte, sajnálja, volt kollégái nem mindegyik (nem ismerte a "hála" pénzt!), van egy "fekete" (néger) autószerelőnk (fantasztikusan -jól- dolgozik), állítólag haza akar menni, Afrikába. És mindez egy alig tizenötezres teleülésen. Ha minden migránst kvóta szerint szétosztanának, ránk jutna még kb. négy. Ezek így, összesen biztosan eliszlámosítanák városkánkat. És horrort, tömeggyilkosságokat valósítanának meg.
Már most rettegek. Remélem, a Vezér legyőzi Brüsszelt!
juttka
@Ábel: Már rég el kellett volna őket ítélni, csak nincs, aki megtegye.
juttka
@gazdag dezső: Nem szeretni kell őket, de segíteni kell azokon, akik hazájukból vmilyen ok miatt menekülni kényszerülnek. Ez a legelemibb. Aki mást érez v. mond, az megérdemli, hogy ő is földönfutó legyen és senki ne segítsen rajta..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.