Az ünnepek előtti csúcsforgalomban jellemzően több diákot és nyugdíjast foglalkoztatnak a kiskereskedelmi áruházláncok, hiszen ők is küzdenek a Magyarországon jellemző munkaerő hiánnyal. Ilyenkor a cégnél megnő az igény a diákok és nyugdíjasok foglalkoztatására.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Meg kellene fizetni az alkalmazottakat es nem mnimalberes biorobotnak gondolni oket.
emerencia
A diákok és nyugdíjasok alkalmazása csak ott működik hatékonyan a kereskedelemben, ahol nincs szükség releváns szaktudásra, ill. a helyi rendszer ismeretére. Megnézném pl. azt az életét ledolgozott nyugdíjast, aki képes hosszasan állni, menni, nehéz tárgyakat emelni a földön és a magasban és seccperc alatt toppon lenni elméletben egy új munkahelyen. (Arról nem is beszélve, hogy el kell tűrnie a vásárlók időnként lekezelő kommunikációját.) A diákok fizikai erejével ugyan nincs baj de a hosszas állóképesség nekik sem mindig megy és ugyanúgy időre van szükségük az adott áruház áruforgalmi rendszerének megismerésére mint bárki másnak. Tisztességes jövedelem és a dolgozókkal való korrekt elbánás esetén lenne bőven alkalmas személy az eladói, pénztárosi, áruátvevői stb. feladatok ellátására, pár hónap után határozatlan munkaszerződéssel. Csak jobban meg kellene azokat becsülni akik szorgalmukkal, szaktudásukkal, állóképességükkel hosszabb távon kitartanak az adott áruházban. Természetesen nem a külvilágnak szánt lózungok szintjén kellene emberszámba venni a munkavállalókat, hanem abban is amit nem látnak vagy nem mindig érzékelnek a vásárlók. (Munkakörülmények, egészség, biztonság, stb.) Ennyi a "titok" semmi más.
wpym
Meg kellene fizetni az alkalmazottakat es nem mnimalberes biorobotnak gondolni oket.
vacsi
"Munkaerőhiány csapdájában vergődő áruházak" - Hát ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Talán ha nem olyan szemét módon bánnának a dolgozókkal - vagy erre még nem gondoltak? És arra hányan gondolnak, hogy pl. a - népszerű nevén - "rabszolgatörvény" elnevezésű új Munka Törvénykönyvét többek között a az áruházláncok diktálták?
Eladott Ország
Szerintem Kósa beadhatna egy újabb törvénytervezetet, hogy szüntessék meg a nyugdíjat. Dolgozzon mindenki ameddig él. Nem kéne bajlódni a nyugdíjakkal. Munkahelyről a gödörbe. Hát akkor Isten Isten az atomerőműre...
uploads.disquscdn.com/images/994e754cfebf3d99a88e7d5dc3f727eb7bb215a981a376b3fb818737e9e96918.jpg?w=600&h=227
"Dolgozz meg a halálért" - program.
vacsi
@Eladott Ország: Muszáj hülye ötleteket adni neki?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.