A jelek szerint a magyar gazdaság kiemelt ágazatán, az autóiparon belül vannak olyan tevékenységek, amelyeket a mostani bérszinten már nem éri meg Magyarországon tartani. A G7 cikke. A cikk eredetileg a G7 oldalán jelent meg. Ahogy a napokban megjelent, hamarosan bezárja gyöngyösi, autók kábelkorbácsait (elektromos kábelelosztó egységeit) előállító üzemét az amerikai Lear Corporation, így körülbelül 500 ember veszíti el az állását. A cég azzal indokolta a lépést, hogy ez a nem gépesíthető, nagy élőmunka-igényű tevékenység már nem végezhető Magyarországon gazdaságosan, ezért a termelést Ukrajnába, Szerbiába, Romániába telepíti át. Érdekesség, hogy ugyanez a cég bocsátott el tavaly év végén 800 embert Móron, ahol autók üléshuzatait varrták. Az indok is hasonló volt a mostanihoz. Mindkét üzem több mint 20 éven keresztül termelt, bezárásuk tehát korszakváltást jelezhet a hazai gazdaságban. Főleg, hogy tavaly egy másik hasonló profilú vállalkozás is befejezte magyarországi...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nabammeg! Mi lesz így a fidesz által kommunikált fenemódra dübörgő gazdasággal?!
A multi meg mehet Bulgáriába,vay Albániába.Asszem már csak ezek vannak mögöttünk,minden más ország elhúzott mellettünk,mint a vadliba.
karma1
Ezer szazalakig biztos vagyok benne, hogy semmifele gazdasagi oka nincs ennek, hanem kizarolag csak politikai!
Romaniaban is, Szerbiaban is sokkal magasabb bert kell fizetniuk a munkasoknak, es sokkal magasabb a szallitasi kolltseg is ezekben az orszagokban. Ukrajnaban raadasul polgarhaborus helyzet van, es az oroszok altal valo lerohanas lehetosege barmikor fennall...
Szoval etesse a jo edesanyjat ez a trumpli-fele biznisz tarsasag...
sokanvagyunk
Nehogy már mi gyártsuk a korbácsokat is... amikor itt van nekünk a saját törvényhozásunk.
Peller Anikó
"A Prevent ..a garantált bérminimum 2017 elején életbe lépett emelése miatt vitte el a tevékenységet az országból."

"A Lear varrónőknek.. jó eséllyel szintén a 2017-es minimálbéremelés pecsételte meg a sorsát"

és a bérek idén is lendületesen emelkedtek.
csipetke
Nabammeg! Mi lesz így a fidesz által kommunikált fenemódra dübörgő gazdasággal?!
A multi meg mehet Bulgáriába,vay Albániába.Asszem már csak ezek vannak mögöttünk,minden más ország elhúzott mellettünk,mint a vadliba.
karma1
@csipetke: Mar kizarolag Bulgaria (mint unios allam).
Nessy
Nyugalom! Pár milliárd kormány pénzért, majd jön pár évre másik! Aztán az is elhúz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.