A szerződést már alá is írták szerdán a Honvédelmi Minisztériumban

Új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek vásárlására szerződött a HM.

A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 önjáró löveggel gyarapodik a Magyar Honvédség.

Harckocsikat vesz a kormány

Illusztráció: Pixabay

A kormány tervei szerint a légierő után a szárazföldi haderőnem megerősítése következik.

(ATV)

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Hát persze.Annyira kell nekünk harckocsi,meg ilyen olyan löveg,mint egy falat kenyér.Lassan kiürül az ország,egyrésze külföldön él boldogan,a másik fele meg szépen lassan kihal,pl a világszínvonalú egészségügy miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Na úgy látszik harckocsival fognak közlekedni. A repülőket is azért vették honvédségi címen.
csipetke
Hát persze.Annyira kell nekünk harckocsi,meg ilyen olyan löveg,mint egy falat kenyér.Lassan kiürül az ország,egyrésze külföldön él boldogan,a másik fele meg szépen lassan kihal,pl a világszínvonalú egészségügy miatt.
papa.49
Már készül az új ,,KÖRKÖRÖS VÉDELMI DOKTRÍNA,, !!!
justhpeter
Eygyrészt a némer hadiipart kell most gazdagítani, másrészt miből lesz nekünk itthon pénzünk, ha nem a beszerzésből. A ZUnió már kevesebbet ad, mert az idén túltoltuk azt a biciklit is.
Sámannus
Má az összes ócskavasat megvették a ruszki koptereket is felújították valami roncstelepről, sajnos a kerékpáros hadsereget elfelejtették felszerelni, de még lehet, hogy a Csepel Művek fel támad egy utolsó nagy támadásra, kár hogy a kerékpárra csak csúzli szerelhető.
Ezen a videón is van párdarab helikopter is, kicsit buherálni kell rajta mint neszkávén, 3 az 1-ben és dobják is piacra, vagyis nekünk. Nagy pénz az amikor a végelgyengülésben szenvedő ipar hozzá jut egy üzlethez. Hát még a kereskedőknek.
Most látjuk mi a különbség a valódi fegyver és az ócskavasak között.
www.youtube.com/watch?v=ktjqR6QRAeY
Érdekes jelenet van 3,20-nál.
Yoda69
@papa.49: Lesz mit bevetni a magyar diakok ellen.
Sámannus
@papa.49: Hiányoltam a használható technikát nem azért mert megtudnánk védeni magunkat, hanem azért mert a jelenlegi csak a pénz égetésére való.
Yoda69
@Commenter: Miert? Kinaban is tankokkal tapostak szet a tunteto diakokat 1989-ben. A csuti taho szereti masolni Azsiat, es 2006 ban mar a tomegbe lovettetett volna Gyurcsannyal, ha az nincs esznel. A logika azt mondattja hogy siman bevetne tankokat is a hatalma megvedese erdekeben.
Commenter
@Yoda69: én arra írtam hogy csak ezt ne, hogy nehogy fegyvereket is bevessen tudom megtette volna korábban is, megtenné most is. Mert a tüntetések, pláne ha országossá válnak, átfestik a helyzetét. Bukni fog, remélem.
papa.49
@Sámannus: Engem az is érdekelni kiket ültetnek a tankokba, mert ugye minimum 4-5 fős a legénység, legénység meg már nincs, akik voltak azok már régen OBSITOSAK !!!
papa.49
@Commenter: Azokhoz még most bányásszák a vasércet, vagy a ,,B,, terv szerint a ,,levetett,, német szemetet adják el a kukásoknak, mint a Gripeneket, ha igen lehet még motor se lesz bennük, nem baj majd BERREGNEK a neres elvtársak hozzá !!!
mackoka46
Ezekkel tiporják majd el a népfelkelést.
kereső
Akkor nem az USA-tól vásárolunk? Trump végképp megharagszik.
Commenter
@papa.49: birkafej zabálót biztos beültetik valamelyik tankba!
papa.49
@Commenter: Be se fér a torony nyíláson, HA,ha, ha ))))))))))))))
olivér
Fognak ezek még kelleni,ha a sok bugris politikus új forró háborúba viszi a kontinenst!Ha Viktor ügyesen udvarol Putyinnak,megmenekülhetünk,ha nem ,megint itt lesz a csatatér nálunk.
namihami
Mindegyikőtök alapjaiban rossz irányból közelíti meg a hírt. Ezek nem katonai céú tankok lesznek. A vásárlás célja a Vidi és ezzel együtt a magyar vàlogatott védelmének betonbiztossà tétele. Ezen törjön át az ellenfél támadása, ha tud. Cél a foci nemzetközi megerősítése. Most a védelem van soron.
Commenter
@papa.49: majd két tankot foglal el egyszerre!
Sámannus
@papa.49: Be sem férne? Valósággal úgy nézne ki mint akire ráöntötték!
Amúgy manapság nem sok minden változik a tankokon. szerintem egy kicsivel több rajta az elektronika, a teknő meg talán a régi is lehet, a torony meg készülhet a legújabb divat szerint.
Érdekes, hogy a német motorok gyengék, úgy tudom, a franciák adják bele nekik
Az USA leállt a gyártással, csak felújítják a régieket állítólag. Ők inkább a légi harcra rendezkednek be, Mindenféle ufókat készítenek, legalábbis számunkra még a Vietnámban harcolt fegyvereik is modernek, ami legfontosabb, hogy az ő technikájuk elavul,de üzemképes marad, ha akarják.
Sámannus
Nem csak a személyzet a fontos, az üzemeltetés is, bár ezek modulokra épülnek így a javítás nem csillag garázsban történik.
A személyzet szerintem virtuálisan is látja a csatateret, és hasonlít kicsit a videojátékokhoz a harc. Gyerekeink ezt már óvodás koruktól gyakorolhatják. Ők már más életbe születtek bele már nem is gondolunk ilyesmire. Igen fejlett videojátékok vannak, amiket szinte észrevétlenül sajátítanak el. Ha meg kell a technikával mutatkozni, már a légteret is úgy kell biztosítani, hogy fentről ne érje támadás. A háború még most is a csatatéren dől el, de a fejeknek sokkal nagyobb a szerepe mint az erőnek.
36
Gratulálok a magyar had-és gazdasági vezetés együttműködéséhez.
Az Airbus helikopterek megrendelése után épül egy hadiüzem is Magyarországon. Remélem a KMW is így dönt. A Leopard2 és a Pzh 2000 csúcs-Na jó. Az egyik csúcs-!

Megjegyzem, abból a szempontból is jó és ügyes döntések ezek-szerintem-, mert az új 2020-2027 közötti EU-s támogatások megítélését is-német és francia részről- pozitívan fogja befolyásolni a nagy értékű katonai megrendelés. Kvázi zsarolási alap. Ügyes.
advocat
A magyar légierő 1990 előtt 3 repülőtérből 3 ezredből állt. Ezredenként 4 századból (16 gép). Parancsnokok általában alezredesek voltak. Ma van 1 századnyi (14 Gripen) és parncsnokuk dandártábornok. Szóval a csillagok nőttek.
papa.49
@Sámannus: Egy másik hírhez pont ezt írtam, a tankok helyet inkább helikopterek kellenének, persze nem a kopasz csapatszállítók, hanem rendesen felfegyverzett harci helikopterek !!!
De ugye ez megint olyan lesz mint a Gripenek voltak kopaszon, harci elektronika, meg fegyverzet nélkül !!!
Commenter
@CsipkeRózsa: :D Repülőn biztos hogy 3-4 utas helyét foglalja el.
Sámannus
@papa.49: Két tonna fegyverrel is megrakható, ráadásul ennek a személyzete már nem kizárólag vezeti a gépet, sokkal inkább a harctérrel foglalkozhat, annyira másodlagos gép irányítása, Valódi csúcstechnika a szerkezet.
Ez már egyszerűbben bevethető, mert illeszkedik a biztonsági rendszere a NATO szabványokhoz.Talán még a légi utántöltés is megoldható vele.
papa.49
@Sámannus: Már a II. VH bebizonyosodott hogy a tankok, a csatahajók ellen a légi hadviselés az igazán jó, persze tegyük hozzá nálunk mindig az kell amit már más levetett !!!
Arról az apróságról már nem is beszélve a tanknak hosszú órák kellenek az ország átszeléséhez, míg a helikopterek ha nem vigyáznak, már a szomszéd ország légterében vannak !!!
Itt megint látszik, hogy olyan valaki döntött
1. akinek fingja nincs az egészről,
2. akinek ez kurva sok pénzt hozz a konyhára !!!
Sámannus
@advocat: A parancsnoki vezetésnek a NATO-ba integráltan is működni kell ezért neki több feladata van mint egy gyalogsági, vagy szárazföldi erőnek, de helyesebb ha mindenkinek így gondolkodik.. A harci követelmények ma szélesebb látókört igényelnek mindenkitől.
papa.49
@Sámannus: Látsz te ilyet a mai katonai vezetésben ???
Eladott Ország
24 önjáró löveg oszt' mi a f@sznak, a csúti idióta, despota védelmére?
Gauntlet
@papa.49: apró válság hogy jönnek a drónok meg a robotok !
papa.49
@Eladott Ország: Ez volt a ,,lovas tengerész,, kedvence is !!!
Apám mesélte ugye ennek csak a lövegcsövét lehetett le, fel mozgatni, mert a torony nem fordul !!!
Igaz általában nagyobb kaliberű lövegekkel van felszerelve mint a tank, de sokkal körülményesebb is a lövés irányának megváltoztatása, ergo kevésbé mozgékony, harc közben mint egy tank !!!
papa.49
@Gauntlet: Milyen szép lesz mikor a milliárdos tank repül milliárd darabra a személyzetével együtt egy drón támadás következtében !!!
Sámannus
@papa.49: Sajnos nem vagyok túl járatos ezekben a dolgokban, én laikus olvasóként csak a fegyverek használhatósága miatt háborogtam.
A családom férfitagjai 20 évet szolgáltak a háborúban. Az ő fegyvereik és ellátásuk siralmas volt, és a mai napig ez a helyzet áll fenn a honvédségnél. A magyar katonától a hősiességet követelik, de a birkafej zabálók demagógiája is eddig ért el. Még nem hallottam egyiküktől sem, hogy aggódtak volna értük, mert akkor nem az amerikai leharcolt eszközökből állna a magyar ármádia.
Próbálj már venni egy surranót egy katonai boltban, nem kapsz, mert nincs. Miért nincs, mert nem aggódnak a katonánkért az illetékesek. Akik valóban vállalják a szolgálatot. azok napi megélhetési gondokkal is küszködnek.
papa.49
@Sámannus: Én '68 nyarától voltam sorkatona '70 nyaráig, utána még 11 hónapot szolgáltam mint tarcsis katona, több alkalommal egyszer volt egy hosszabb 2 hónapos szeánsz Pétervásárán a híranyag javító bázison !!!
Igaz ott rádió kész. javításával kellett foglalkozni, még fegyverem se volt !!!
Ahogy írtad nekünk az éleslövészeten darabra osztották ki a lőszert, utána kúsztunk a földön az üres hüvelyeket összeszedni, az oroszok ugyanott lőttek náluk ha nem ment a bakának, odavágtak egy fadoboz lőszert és addig lőtt a faszi amíg legalább 5 db. 10 nem lőtt egymás után !!!
E minden szinten így volt, sőt ma is így van !!!
Sámannus
@papa.49: "Látsz ilyet.." Kell lenni ilyennek is csak ők nem zabálnak birkafejet. Ők szerintem a munkájukkal vannak elfoglalva nem a politikával.
Ha a katonák dönthettek volna más beszerzéseken is más fegyverzet lenne a seregben. Kevesebb összekötőn került volna megvételre minden eszköz. Az összekötők nem a katonáink oldalán álltak, hanem az ellenségén. Ezt még bizonyítani is fölösleges, mert a korrupció mindannyiunk ellensége.
Commenter
@papa.49: és akkor még szó sem esett a drónokról...
papa.49
@Commenter: Ugye a ,,személyzet,, akár több 10 km távolból vezeti a drónt a célra, és ha elveszik az ellenség által nincs élőerő vesztesség !!!
Commenter
@papa.49: nem tudom beküldeni de nem csak a harckocsi állomány növekedik szépen:
ez ígért kisebb államapparátust?!
hvg.hu/gazdasag/20181219_Kozeliti_a_300_fot_az_Orbankormany?s=hk
papa.49
@Commenter: Mindez az ,, OLCSÓBB KORMÁNY,, JEGYÉBEN !!!
Commenter
@papa.49: hát igen. Mindent amit ez a csutigé csinál az avitt, idejétmúlt, korrupt és rohadt. Én nagyon szeretnék hinni benne hogy a rendszerének nincs már sok hátra. Gyatra politikus, rossz ember. Nem 8 évet ennél sokkal sokkal többet vett el az országtól és az itt élők jövőjéből és életéből. Visszaadni visszaszerezni azt már nem lehet...
Commenter
@papa.49: ez a valaha volt legdrágább kormány valós és átvitt értelemben is. Drágán fizetünk a regnálásukért.
papa.49
@Commenter: Miközben fennen hirdeti a csutipatkény az ellenkezőjét, csak ugye NEM MINDENKI HISZI EZT EL CSAK A BIRKÁI !!!
Commenter
@papa.49: Már a saját szavazói egy része sem. A Závecz Research szerint már a saját szavazói is úgy látják hogy rossz irányba mennek a dolgok. Kezd dőlni a budi...
Sámannus
@papa.49: Én egy évvel korábban kezdtem a sunnyogást:))
Nem dicsekszem milyen jó sorom volt. Őrségben majd lefagyott a vesém úgy hasított a szél a ruhán, és még bódé sem volt. A kerítés oszlop mögé álltam be, a kis szélárnyékot már úgy éreztem mint ha melegítene. Szerencsére nem sokat kellett őrséget adnom.
lusta
Szóval megy a népvakítás ezerrel. Szóval az aláírás már megtörtént, de semmi konkrétumot nem hajlandóak kiadni. Mit is jelent a XXI. század legkorszerűbb szöveg? A Leopard 2A6-os olyan 6 millió euróba kerül, darabja. A valóban legújabb 2A7, vagy 2A7+ már 8,5 milliónál kezdődik. Valószínűsítem, hogy a Leopard 2A4 verziója lett megvéve, amelyeket olyan 2 millió euróért osztogatnak a németek, miután ott porosodik náluk egy rahedli a típusból. Mellesleg a legkorszerűbbnek még véletlenül sem nevezném őket. Lehet persze alkudni, de akármelyik variációt veszem figyelembe, 25 milliárd forintnál nem kerülnek kevesebbe. Mindeki láthatja, van itt pénz dögivel!
Dr plágium
Ennyire be vannak szarva. Majd megérjük, hogy azok ellen fordítják akik nem rájuk savaznak.
Sámannus
@lusta: Az amerikaiak már bebizonyították hogy nem kell minden tankot újra gyártani, elég nekik felújítani, új elektronikával, védelmi rendszerrel a hatékonyság így is fokozható.Állítólag a motor hűtését kellett a németeknek újra tervezni, mert Afrikában felfőttek.
Nem járhat mindenki úri szabóhoz.
F_Viktor
@lusta: Írod:
"Mit is jelent a XXI. század legkorszerűbb szöveg?"

Ha tippelnék egy fogadóirodában és orbán logikáját ismerve nem kevés pénzt tennék, hogy vagy T90-eseket vesznek (putyler mostanában szereli le őket, vagyis kukázhat orbán), vagy pedig az ütősnek számító Armata T-14 MBT-vel ijesztgeti majd a nem birka magyarokat (putyler ad hozzájuk ingyen pár száz darab nukleáris középhatótávolságú rakétát is).
lusta
@F_Viktor: Lehet találgatni, de egy normális országban még erre is közbeszerzést írnak ki.
egyember
O1g már kezdi sejteni a jövőt. "Fegyverkezik"! No, ez persze nem védi meg (őt és rendszerét), de a szerződések anyagi részét majd az utódnak kell(ene) fizetni. Azemúttsokév rombolása (erkölcsi téren) és a lemaradásunk (technikai, gazdasági téren) olyan teher, amit csak egy új Marshall-terv lenne képes helyrehozni, amire a mai (globális) világrend nem lenne hajlandó. '47-ben életkérdés volt a lerombolt Európa újjáépítése a Nyugatnak a Kelet (valós vagy vélt) fenyegetése ellenében (Churchil, Fulton), ma Mo. egy pont a Világ térképén a Nagyok szemében. Se oszt, se szoroz azokban a kérdésekben (problémákban), amik a Földet fenyegetik.
papa.49
@bakcsubakka: Az is a mamát hamunak mondta )))))))))
anima
Majd biztos megijedünk.
Aki kardot fog, kard által vész el.
Eddig nem mentem ki, de ha tankkal jöttök, kimegyek.
Kontra produktív az elgondolás - hatalmatokat féltők.

Kb öt kopaszt legyűrök csúnyán (a csúnya azt jelenti, hogy nem szépen), de ha gébász van, tízet is hazavágok.
Bocsánat!
Sokan mondják nekem, hogy uralkodjak magamon, de hát ők sem tudnak uralkodni magukon, akkor miért mondanak nekem ilyesmiket?
anima
Van nagy tankod?
És mi van, ha éppen nem használhatod a a nagy tankod?
Én egyszer majdnem mesterlövész lettem.
De aztán úgy döntöttem,. hogy nem szeretnék mindig mindent eltalálni, mert szeretem a meglepetéseket.

(Persze másoknak meglepetés volt, hogy én mindig mindent eltaláltam, és ez engem qurvára nem érdekelt soha)
SAJNÁLOM!
anima
Mindenki meghal, baszd meg!

Annyira szánalmas, ahogy próbálod elódázni, megnyugtatni magad...
Meg fogsz halni!!!
Érted ezt, te szánalmas féreg?
Kurvára meg fogsz halni, baszd meg!
Egy halálraítéltként éled az életed.
Mit szeretnél a halálodig elintézni?
Szeretnél szépen meghalni?
Nem fogsz!
Csúnyán fogsz meghalni.
Félsz?
Mitől?
Megosztod?
anima
Gyilkos humor.
Bocsánat.

Ettől függetlenül meg fogsz halni.
Sajnálom!

(Miért fogalmazok így? Mert én soha nem halok meg, Ez egy furcsa érzés.)
Sámannus
@egyember: Nem is zsarolták semmivel, csak mivel aláírták a papirokat jött is háromszáz milliárd a kasszába, mert másképpen csálé lenne a költségvetés nem kicsit nagyon.
Lehet hogy tévedek? Moszkvából adták fel a csekket? Vagy Mami a bimbóján csillapította a pohost?:DDDD
anima
Tankokkal a családok védelmében?
Az van, hogy ha jönnek a tankok, lesz ott minden - soha nem látott is.
Ti gecik!
Desischado
@Yoda69: Én is erre jutottam, nem véletlenül fegyverkeznek. De remélem, akkora erejük nincsen, hogy megállítsák az embereket!
Zeta
Grippen után harckocsi beszerzés!
Mennyi megy zsebbe? A Grippen buli még most sem tiszta.
Jozefina
Mégis ki ellen kell ez a hirtelen jött nagy fegyverkezési mánia??? Támadni, vagy védekezni akarnak???
kakaósbögre
nem állítanám hogy nincs rá szükség.de szerény véleményem szerint egyrészről nemigen lesz rá kezelőszemélyzet másrészről pedig lenne más,fontosabb dolog is amire költeni kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.