Még összesítik a károkat, de milliós a nagyságrend. 

Több milliós a kár a Parlamentben a tüntetések után

Több millió forintnyi kár keletkezett az elmúlt hét tüntetései nyomán az Országház épületében és a Kossuth Lajos téren – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Szilágyi Zoltán elmondta, hogy a károk összesítése jelenleg is zajlik, ezek pontos összegéről csak később tudnak információt adni.

Az eddigi felmérések alapján az Országház főbejáratánál két ólom-, továbbá több üvegablakot betörtek; a főlépcsőt több helyen festékekkel lefújták, a bronz oroszlánok és mellettük lévő kandeláberek szintén festéktől, tojásoktól szennyeződtek. A főlépcső előtti széles kordonláncok egyikét a főbejárat díszrácsozatának dobták, más részét elvitték. A Parlament falán számtalan helyen tojás- és festékszennyeződés, égésnyom keletkezett.

Az összesítésből az Országgyűlés sajtófőnöke kiemelte, hogy az Országház előtti nemrégiben felújított tér egészén festék-, tojás- és graffitinyomok maradtak. A Kossuth szoborcsoportot festékkel öntötték le és több helyen darabokat törtek le belőle, sőt a nemzet lobogójának árbocát is lefestették.

Több milliós a kár a Parlamentben a tüntetések után

A parkosított részek növényzetét is megrongálták, a padok egy részét festékkel fújták le, a helyükről kiszaggatott és részben összetört padokat rakásba halmozták fel. A karácsonyfát körülvevő szánkókerítést részben lebontották, 22 szánkót pótolni kellett, a díszkivilágítást pedig megszaggatták.

Az okozott károk felszámolását az Országgyűlés Hivatala azonnal megkezdte, de a teljes helyreállítás az egyedi darabok pótlásával akár hónapokig is eltarthat. 

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Shikari: Ahol te és többi csökött agyarkodik,ott valóban magyarnak lenni nem dicsőség!A horti is magyarkodott oszt szétbaszta az országot és 1millió magyar polgár bánta és szinte minden családban volt halotT!Nektek köcsögöknek köszönhetően,akik még tapsoltak is neki!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Shikari: Ahol te és többi csökött agyarkodik,ott valóban magyarnak lenni nem dicsőség!A horti is magyarkodott oszt szétbaszta az országot és 1millió magyar polgár bánta és szinte minden családban volt halotT!Nektek köcsögöknek köszönhetően,akik még tapsoltak is neki!
kissé felnőttem
én kiváncsi lennék ki mit ért a liberálison meg a csürhén? Másik : Horthyt zsarolták ez kimaradt a tudástárból: A fiát a németek elrabolták majd 24 óra alatt megszállták az országot,... más pld csak infó szinten.1920- ban a zsidóság hüségesküt tett Neki. ugyancsak ez a népcsoport verte a magyar KIRÁLYOKNAK kialkudott áron az aranypénzt 1300 tól biza. Az meg hogy a nyilasoktól meg deportálástól nem tudta megvédeni ŐKET ez a sors iróniája, csak ismerni illenék a tényekkel. nem a szavakkal takarózva dobálozni
kissé felnőttem
a lázadás szaga ül a teremben ez a tőbbmilliós ??? szellőztetve sem fog eloszlani
Kövér szaga VAN ? KÉPVISELŐKET büntet ? kitilt ??
ki lesz ő tiltva nem is olyan soká azt rihat otthon.
Yeromos
A nagyobb kárt nem a parlamenten kívüliek okozzák.
simmering73
Melyik tetűnek fog ilyen vastagon a cerkája?
Macskaszem
Ez maga az alkotmányos költség. Nem kell érte semmit csinálni, legfeljebb beszorozni pár millával, és megadni a számlaszámot.
desiro
Szeretném látni a számlákat, az okozott kárról???
desiro
@Shikari: TE 1 NAGYON BETEG (EMBER) ÁLLAT VAGY MERT 2006-BAN NEM POFÁZTÁL UGYE TE NÁCI DECI???
CsipkeRózsa
2006-ban csak a Kossuth-tér földcseréje, a terület újbóli füvesítése 4-5 milliárd Ft volt.

Az égő autók, kukák, a felszedett kövek, az ellopott büféáruk, az épületben okozott károk, a rendőrök sérüléseinek kezelése mennyit tett ki?
Sámannus
No pupákok! mire számítottatok ti még oda is szartatok, és épületet gyújtogattatok. Tudtátok ti is, hogy a parlament egyeztetésre való, nem diktatúrát játszani. Nyugodtan a számlátokra írhatjátok és máskor is így lesz ha ilyen vadbarmok lesztek.
simmering73
Majd Lölőék egy kommunista szombaton helyre hozzák a károkat.
creativehun
@Shikari: Te annyira hülye vagy..,hogy már néha kezdek azon a ponton lenni...nem érdemes veled helyretenni..mert azzal hullagyalázást követek el egy agyhalottal szemben.
dr. prédikátor
@Shikari: Mé nem inkább az anyádat elégíted ki te baromállat! lehet egy dugásnak jobban örülne mint egy ilyen agyatlan kölkének!A magyar nyelvben nincs olyan szó ami meghatározná az értelmi szintedet.Egyszerűen egy hülye agyatlan fasz kis náci vagy, akinek nemsokára rettenetesen beverik a pofáját.Úgy hogy húzzál el a kurva anyádra , geci!!!
creativehun
@Shikari: No csak...Te most már a szélsőséges nézeteiddel együtt a a komplett magyarságnak aposztrofálod magadat??? Mellesleg..pusztán az objektivitás kedvéért..ha ezt törés,zúzásnak nevezzük..akkor vajon miképp jellemezzük a 2006-os eseményeket...amikor autók lettek felgyújtva és az MTV székházba tört be a fideszes provokatőrök által felheccel tömeg. Netán az ellopott tv maci is a tehetett valamiről???
creativehun
@Shikari: Látom nehéz a felfogásod.Mióta minősülsz te a magyarságnak egy személyben??? Tán csak nem te is oda jársz kezelésre ahova viktor???
vacsi
@Shikari: Amit vitéz nagybányai... stb-ről írtál, gondold át jobban! Nem volt olyan család az országban, aki ne siratott volna valakit! És a 1,5 millió zsidó áldozatról - nők, gyerekek, betegek, öregek, csecsemők(!) - most nem is szóltam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.