Szakemberek azt mondják látszatintézkedés, Ungár Péter szerint viszont ezzel tisztázta magát. 

Vagyonkezelőre bízza az LMP-s Ungár Péter a családja érdekeltségébe tartozó ingatlancégben meglévő részvénycsomagját, vagyis névleg kiszáll a Schmidt Mária, illetve családja érdekeltségébe tartozó társaságból – tudta meg a hvg.hu. Ezt az ellenzéki országgyűlés képviselő megerősítette, és azzal indokolta döntését, hogy ezzel akar tiszta helyzetet teremteni.

Az LMP országgyűlési képviselőjeként politizáló Ungár azért döntött így, mert állandó hitelességi problémaként merült fel vele szemben, hogy részvényes az édesanyjához, Schmidt Máriához köthető társaságban. Aminek ráadásul egy sor más NER-kötődése is van, elég annyit kiemelni, hogy ősszel a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez sorolt Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 5,7 milliárd forint értékben vásárolt részesedést a cégben, így az ellenzéki képviselő Ungár kvázi üzlettársa lett a nemzet gázszerelőjének.

Kiszáll a Mészáros Lőrinccel kokettáló cégéből az LMP erős embere

Fotó: Facebook

Ezt a helyzetet akarta kezelni Ungár azzal, hogy magánszemélyként a BIF-ben meglévő 2,75 százalékos tulajdoni hányadát gyakorlatilag kiszervezi egy vagyonkezelőre. A BIF nagyrészvényese viszont a Schmidt Máriával és testvérével közös cége, a PIÓ-21 Kft., és ebben továbbra is tulajdonos marad.

„Már korábban is sokszor elmondtam, hogy a családi cégben lévő részesedésemhez édesapám korai halála miatt, örökség útján jutottam. Miután kisebbségi tulajdonos vagyok, a családi cég döntéseibe semmilyen érdemi beleszólásom nincs. Politikusi pályát választottam, de,

hogy politikai tevékenységemre ne vessen árnyékot a családtagjaim által vezetett nyilvános részvénytársaság tevékenysége, (...) részesedésemtől a mai nappal megváltam"

– mondta.

Ungár azt nem árulta el, hogy kire bízta a részvénycsomagot. A HVG forrása viszont kamunak tartja a lépést, mert ezzel szerinte Ungár csak messzebb tolta magától a kínossá vált üzleti részesedést, hogy politikusként jobb színben tűnjön fel, de a családi cégen keresztül ugyanúgy köze van az egyértelműen átpolitizált üzletekben mozgó céghez.

(HVG)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"Szakemberek azt mondják látszatintézkedés, Ungár Péter szerint viszont ezzel tisztázta magát. " -t lefordítom fityesz-matyarról: aki nem teljesen hülye az tudja, hogy ez csak porhintés, de annak is gyengus, aminek bevételéhez (akinek tisztázás) bugyuta fityesz-birkának kell lenni! =))
wagabund
..."Kiszáll a Mészáros Lőrinccel kokettáló cégéből az LMP erős embere"...

erős embere? na neee... csak a vagyona miatt ugrálja körbeaz, aki reméli, hogy valami csak csurran-csöppen..

amúgy ez a "kiszállok a vagyonkezelésből", ez orbitális baromság...ezt még itt a kocsmában sem hitte el senki...pedig elég részegek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.