A kormány elítéli az erőszakot és Soros-hálózatot emleget az elmúlt napok tüntetései után. 

Mi baja a tüntetőknek Kossuth Lajossal? – kérdezi a kormányszóvivő

Fotó: Kormány.hu

A kormány elfogadhatatlannak tartja az elmúlt napok erőszakos cselekményeit – mondta a kormányszóvivő szerdán a budapesti Kossuth téren. Hollik István azt mondta, kormányellenes aktivisták öntötték le a Parlamentnél lévő Kossuth-szobrot, egyúttal érthetetlennek nevezte a rongálást.

"Mi bajuk van a kormányellenes tüntetőknek Kossuth Lajossal?" 

tette fel a kérdést a szóvivő, hozzátéve, hogy erőszak történt az MTVA székháza előtt is.

"A Soros-hálózat tagjai a jól ismert módszereiket vetették be, hogy megfélemlítsenek mindenkit, aki nem ért egyet velük" – mondta Hollik István. A demonstrációkon "erőszakos provokátorokat" és "agresszív tüntetőket" láthattak, akik "nem riadnak vissza semmitől" – közölte.

"Nem riadtak vissza attól, hogy hátizsákjaikba köveket gyűjtsenek, annak érdekében, hogy megdobálják a Parlamentet, hogy paprikaspay-vel fújják le a rendőröket, hogy füstbombát használjanak, vagy éppen golyóval lőjék ki az MTVA épületének ablakát" – fogalmazott.

A kormány álláspontja szerint az erőszak és az utcai agresszió minden formája elfogadhatatlan és megengedhetetlen – közölte.

Hollik István az ellenzéki országgyűlési képviselők elmúlt napokban tanúsított viselkedését visszataszítónak és felelőtlennek nevezte. "Azok az emberek tüntetnek most és csinálnak törvénytelen akciókat a rendőrökkel szemben, akik 2006-ban politikailag utasították a rendőröket arra, hogy békés tüntetőket kardlapozzanak, verjenek meg" – mondta a kormányszóvivő. Felelős politikus utcai agressziót és törvénytelenséget soha nem támogathat – tette hozzá.

(Index)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@papa.49: hát akkor kívánom hogy bukjanak és ne legyen idejük elvitetni ezt a szobrot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Te orbitális barom! A kormányellenes tüntetőknek nem Kossuth Lajossal van bajuk, hanem a mocskos kormányotokkal a hazudozó médiátokkal.
kereső
Na a napi hülye ! Talán azokat a proovokátoraitokat kellene megkérdezni, meg a szánkókról is, akiket ti küldtetetk oda. Mert lételemetek a hazugság, a másik megvádolása azzal ,amit ti magatok követekk el.
papa.49
@kereső: Mint a mesében,, csinálj bármit, és fogd rá a nyuszira,, !!!
Eladott Ország
Mi baja volt a fidesznek 2006-ban a TV székházzal és a gépkocsikkal stb.? Csak a hajad nőtt az eszed nem Hollik. Hollik István úgy érezhette – dehogy érezte, Orbán parancsba adta neki – hogy neki is meg kell szólalnia ez után, az agresszív, minden kétséget kizáróan az év emberének választott Soros György által, külföldről az országra eresztett fiatalok kirobbantotta tüntetéssorozat után. A kormány beszélő bábja biztosra ment, nehogy valami féknyúz, libsi televízió, esetleg újság valamely képviselője is megjelenjen a sajtótájékoztatón, inkább meg sem hívta őket. Ott volt viszont mindenki aki fontos: Echo Tv, Hír TV, MTVA, Tv2, Kormány.hu.
Aki Én
Ez tudatos megfélemlítés, riadalomkeltés, tömegek manipulálása, megtévesztése.
Szerintem ez a nyilatkozat így ahogy van, kétségtelenül kimeríti a hazaárulás fogalmát.
Aki Én
Hol lik, hol meg sötét luk. Most egyértelműen az utóbbi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.