Még hatályba sem lépett a törvény, máris megjelentek a négyszáz túlórát tartalmazó szerződések: Dávid Ferenc közgazdász az ATV Start műsorában elmondta, szakmai hibákkal teli szerződést is olvasott már.

Rabszolgatörvény a gyakorlatban: nem maradhatunk otthon a beteg gyerekkel?

A közgazdász azt tartja súlyosnak, hogy a törvényt leginkább a kisebb településeken fogják alkalmazni, ahol a munkavállalók nem tudnak máshova menni, így kénytelenek elfogadni a feltételeket.

Mint mondta, nagy problémát jelenthet az is, hogy mivel a túlóráztatás váratlanul is elrendelhető, előfordulhat majd, hogy a dolgozó nem mehet el a gyerekéért iskolába, vagy nem maradhat vele otthon, ha beteg.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Az már hab a tortán,hogy a gyesen lévő kismama,a nagyobb gyereket beadja az óvodába,mert megteheti!Eggyel könnyebben boldogul!Bezzeg a gyermek intézmények is létszám híányosak,mert a fizetés kell a stadionok fenntartására és az álom titkárok feltőkésítésére!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Nem is a gyerek a fontos, hanem a gazdagok extra bevétele.:)
balos
Az már hab a tortán,hogy a gyesen lévő kismama,a nagyobb gyereket beadja az óvodába,mert megteheti!Eggyel könnyebben boldogul!Bezzeg a gyermek intézmények is létszám híányosak,mert a fizetés kell a stadionok fenntartására és az álom titkárok feltőkésítésére!
vacsi
Ha nem tud elmenni a gyerekért az iskolába, vagy a beteg gyereket egyedül hagyja otthon, még el is vehetik tőle a gyereket! Akkor meg minek dolgozzon?
papa.49
Ez a tipikus ,,nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal kéz,, !!!
Minden megmozdulásukon látszik egy bomlott ember hagymázos álmai megvalósítása folyik !!!
tulipan
@Shikari: PONTOSAN! A legfontosabb a hangulatkeltő NARANCSOS hazudozás!
Yoda69
Rabszolganak nem kell gyerek. Vagy ha megis, akkor ertelemszeruen a gyerek is rabszolgava valik.
Ezert kell kimenni az utcara es a tiltakozokhoz csatlakozni!
ila51
Mikor gyerekkel zsarol az állam , mindig eszembe jut Kepes András - Tövispuszta című regénye . Cseppet sem túlzott benne .
division
Mivel nejem pedagógus, és vannak iskolás gyerekeim is, látom hogy a szülők zöme akkor is bevágja a gyereket az oviba, beviszi az iskolába ha taknya-nyála egybefolyik, előző nap még hasmenése volt, mindezt úgy hogy a többségük még csak nem is dolgozik. Vannak bajok persze ezzel az úgynevezett törvénnyel, de hogy pont ezzel előjönni...
kereső
@division: Pedig ezt nem egy senki mondta, biztosan jól ismeri a "vállakozói világot", hiszen Ő volt közelmultig a VOSZ titkára.( vállalkozók országos szövetsége).
szalai777
--_---_Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
tulipan
Minden meghozott rendelkrezésükön, pontosan látszik, hogy narancsos bomlott agyú emberek hagymázos álmainak megvalósítása folyik !!!
percsi
Azon csodálkozom, hogy a fideszesek a rabszolga törvény súlyát sem érzékelik. Talán azért mert nem dolgoznak, vagy nyugdíjasok és az Erzsébet utalvány elvakitotta őket, vagy szeretnek szenvedni?
kamazuka
Ha azt közel 3000.000 bérrabszolgát nézem akkor ennek van pozitívuma.Egy faszság a törvény alapjában,mégis van egy pozitív hozadéka.
Az ellenzők /zék/ nek isn fel kellene ezt ismerni.
Remek lehetőség a munkavállalók részére.Kifejezetten előnyös amunkáltatók felé.
Nálunk ezzel a gondolatuisággal bértárgyalás kezdődött.1 perc alatt meggyőztem a céget,ezzel a törvénnyel áfát takarít meg,és a megtakarítása révén béremelést tud eszközölni.Tekintettel nem vagyok se matematikus,se közgazdás...ha utóbbi lennék akkor az agymosottak népes táborát gyarapítanám,és az ugye hülyeség lenne.mint ez a törvény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.