Hivatalosan letett a kormány az olimpiáról, azonban a döntések és elkülönített források alapján éppen olyan sportlétesítményekkel gazdagodna Budapest.

Az épülő stadionok és a tervezett infrastrukturális beruházások az olimpia tervpályázatára hasonlítanak – írja a Portfolio. Ha pedig ezek a stadionok megépülnek, a jövőben könnyebben lehet majd páláyzni egy olimpiára is.

Noha a készülődő népszavazás hatására letett arról a kormány, hogy pályázzon a 2024-es budapesti olimpiára, az Észak-Csepelre tervezett olimpiai főstadion csak megépül a jelen tervek szerint, csak éppen a 2023-as atlétikai vébére, melyet már kiderült, hogy Magyarország fog rendezni.

Az atlétikai stadion költsége akár 75 milliárd forint is lehet, de a kormány csak a tervezésére is milliárdokat költ, és még nem is tudják, mennyibe fog kerülni az országnak a végén a világbajnokság.

A legutóbbi ATP-teniszverseny során, melyet Budapest rendezett, újra felmerült a kérdés, hogy

építeni kellene a fővárosba egy nemzetközi teniszversenyek rendezésére alkalmas létesítményt, hogy ne mindig ideiglenes befogadóhelyek adjanak otthont a hazánkban rendezett tornáknak.

Lassan minden megvalósul a budapesti olimpia ötletéből

Szó volt a Margitszigeten is új teniszstadion megépítéséről is, ezek azonban a területen a fakivágások és az azt követő tiltakozások után abbamaradtak.

Az olimpiai pályázat során két stadiont is szerettek volna építeni a Népligetbe a Fradiváros projekt keretében, ezekre is elkülönítettek pénzt:

a Népliget Arénát és a Népliget Jégkorong Arénát összesen majdnem 60 milliárd forintért szeretnék felhúzni. Noha a kivitelezést még nem kezdték meg, a kormány tavaly év végén 15 milliárd forintot különített el ezekre.

Az infrastrukturális fejlesztésekben továbbra is jól látszik a déli városrész favorizálása, a Galvani-híd, az 5-ös metró első üteme, illetve a Budapest-Belgrád vasútvonal is a pesterzsébeti Dunapart illetve Észak-Csepel fejlesztését segítené elő, ahova a létesítmények többségét álmodták.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Portfolio)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Várható volt, hogy ez az elmebeteg tűzön vízen keresztül viszi az akaratát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Magyarországon nézhetem majd élőben az atlétikai VB - t, már ha megérem. Nagy dolog és számomra örömteli, nem beszélve hogy a gyerekeimnek is nagy élmény lesz.
szalai777
--_--Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Yoda69
Ki fogja fenntartani a sok letesitmenyt, amelz kihasznalatnalul fog lerohadni? Keptelenseg ennyi sportesemenyt begyujteni, foleg ugy hogy tobbseguk mindig veszteseges.
Remelem ezeket az ertelmetlen beruhazasokat is szamon fogjak kerni orbanon es a sleppen ha egyszer buknak. Remeljuk minel elobb.
1magyar
Jobb lenne már ha a miniszterelnöknek a nép lenne a "kedvenc sportja", azért lett megválasztva.
Commenter
@Yoda69: Na a Momentum a Nolimpia ügyben is összekaphatja magát megint. Össze is kapcsolhatja a sportmániával kapcsolatos beruházásokat a rabszolgatörvény elleni tüntetésekkel, a sportnagyhatalom vagyunk dologból is sokaknak elege van már.
staro2
Én az ellenzék helyében azonnal közös, egyeztetett nyilatkozatot tennék.

A beleegyezésünk nélkül megrendezett és a későbbiekben idehozott megalomán sportrendezvények költségeiért orbán viktor és családja, mészáros lőrinc és családja
teljes ingó és ingatlan vagyonukkal, a létesítményeket felépítő tendernyertes cégek vezetői, és azok családjai minden Magyarországon és külföldön föllelhető vagyonukkal személyesen felelnek.és azt visszafizetni tartoznak.

Aztán mindenki eldöntheti, hogy akar -e ilyesmit rendezni, vagy építeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.