A köztársasági elnök aláírta a munka törvénykönyve módosítását – tette közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön a honlapján Áder János nyilatkozatát.

Áder János aláírta a túlóratörvényt
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Az államfő a honlapra felkerült nyilatkozatában ismerteti, hogy a módosítást – amit az Országgyűlés december 12-én fogadott el – három szempontból vizsgálta meg.

Elsőként megállapította, hogy a módosítás nem ütközik az alaptörvény rendelkezéseibe, így jogszerű keretek között,

alkotmányosan nem kifogásolható.

Másodszor összevetette az új túlóra-szabályozás rendelkezéseit más európai országokéval és megállapította, hogy számos országban – például Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Csehország – a túlóra mértéke a magyarországival megegyező vagy azt meghaladó mértékű. Harmadszor megvizsgálta, hogy a munka törvénykönyvének módosítása miként érinti Magyarország négy és félmillió munkavállalóját, csökkentek-e a munkavállalók védelmét szolgáló garanciák.

A köztársasági elnök megállapította, hogy

a munka törvénykönyvének a munkavállalókat védő rendelkezései nem csorbultak, sőt, az eddiginél több túlórát csak a munkavállaló előzetes írásbeli hozzájárulását követően lehet végezni;

a munkaadó nem büntetheti a munkavállalót azért, mert túlmunkát nem vállal, vagy a túlmunka vállalására vonatkozó korábbi nyilatkozatát visszavonja; a kollektív szerződések csak a munkavállaló javára térhetnek el az új szabályoktól; a túlmunkáért járó díjazást ezután is változatlan feltételekkel fizethetik ki a munkaadók; nem szűkült a szakszervezetek azon lehetősége, hogy a munkavállalóknak a kollektív szerződések révén még nagyobb védelmet biztosítsanak.

"Mindezen szempontok alapján, a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését"

- olvasható az államfő nyilatkozatában.

Áder János hangsúlyozta: "a munka törvénykönyvének módosítása az aggodalmak ellenére sem lehet akadálya annak, hogy a munkavállalók karácsonya áldott, a két ünnep közötti időszak békés, az új esztendő pedig nyugodt legyen".

"Magyarország minden polgárának szeretetteljes karácsonyt, a család és a barátok körében örömteli perceket és boldog új évet kívánok!" – zárul a köztársasági elnök nyilatkozata.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
miért volt olyan naiv bárki is, aki azt hitte, hogy nem fogja? =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
miért volt olyan naiv bárki is, aki azt hitte, hogy nem fogja? =))
dr. prédikátor
Bajuszos szar káder jankó! ezután még a szarnál is szarabb vagy!!!BÁBJANKÓ!!!
wagabund
-Janikám ne szarozz, írd alá, mert mennénk vásárolni..
-értem, most kanyarítottam alá, már viheti is a futár...
-köszönöm, jó pihenést..most két hétig ne menj fel a palotába, mert néhányan zajongani fognak a téren..
- köszi, hogy szóltál, megyek a Fertőre pecázni.
Nessy
Boldog karácsonyt a nem létező köztársaság emberbarát elnökének!
Nem tudom látott e új munkaszerződéseket, ahol ki hangsúlyozzák, hogy a túlóra elrendelése a munkáltató jogköre! Amint ezt aláírja a munkavállaló, nem mondhat nemet! Szó sincs megegyezésről! Csak a kormánypropagandában!
colibri
Mikorra is tűzték ki a "ne írd alá János" fedőnevű tüntetést? A bajszos sz.. elébe ment. ...vagyis a fidesz. Kitalálták, mint ahogy azt is, hogy az utolsó ülésnapon 40 törvényt fogadtak el, pont azokat amiket és jöhetnek az ünnepek, áder érvényesíti és pár nap múlva jön az újév és máris érvénybe lép... Mire beindul a tavaszi parlament, már lehet újabb baromságokkal előállni. Csakhogy homokszem került a gépezetbe... és mostmár jöjjön, aminek jönnie kell!!!
justhpeter
Bármi fog történni, a fideSS-kdnp nem mondhatja azt, hogy nem lett figyelmeztetve. Összezárt a fideSS-kdnp Orbán mögött. Amennyiben az ellenzék is összezár a civilekkel, a fideSS-kdnp-nek véglegesen vége van.
Eladott Ország
Áder János sem tesz mást, mint amit eddig is. Szó nélkül, szolgai alázattal serénykedik azon, hogy teljesítse a kiadott parancsot. Ezt sem hazaszeretetből teszi jelentsen az bármit az ő számára, hanem azért, amiért minden mást is tesz. Azért, hogy megúszhassa ezt az egészet. Remélem, nem jár sikerrel.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/12/ner.jpg
Ludmilla
mi mást tehetett volna ez az unott képű,senkiházi bajszos fos
Qqberci
A bajszos szaracén még skiccpalit is alulmúlja...
tudode
Ez a JOG-ÁSZ sem különb a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL az ország nyakán kotkodácsoló, a meló for site sagát nem érzékelő ÉLŐSKÖDÖKNÉL, mert össze, vissza nyilatkozik:
.
Aszongya NEM ÜTKÖZIK ALAPTÖRVÉNYBE, így A L K O T M Á N Y O S A N .. nem kifogásolható.
.
Jobb ha tudja ami EZEK UTÁN történik, az ő csicska felelőssége lesz amúgy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL, kukalakóként!
vacsi
Ez is mindent aláír, mint valaha Plagipali!
De nézzük egyenként, amikre hivatkozik:

"a munkaadó nem büntetheti a munkavállalót azért, mert túlmunkát nem vállal, "
Nem is erre hivatkozva fogja kirúgni!

"a kollektív szerződések csak a munkavállaló javára térhetnek el az új szabályoktól"

Kollektív szerződés csak a legnagyobb cégeknél van, és azok is csak "eltérhetnek"! De vajon eltérnek-e? És visszaállítják-e az eredeti 250 órát?!

"a túlmunkáért járó díjazást ezután is változatlan feltételekkel fizethetik ki a munkaadók"

De csak "fizethetik", ami nem azonos azzal, hogy így kell kifizessék!

"nem szűkült a szakszervezetek azon lehetősége, hogy a munkavállalóknak a kollektív szerződések révén még nagyobb védelmet biztosítsanak."

Mint tudjuk, a szakszervezetek lepaktálnak a munkaadókkal, a tiltakozásuk csak látszat!

"Áder János hangsúlyozta: "a munka törvénykönyvének módosítása az aggodalmak ellenére sem lehet akadálya annak, hogy a munkavállalók karácsonya áldott, a két ünnep közötti időszak békés, az új esztendő pedig nyugodt legyen"."

Már hogyne lehetne akadálya! Abban a tudatban ünnepeljenek, hogy a következő évtől a belüket is kidolgozzák, a túlórák elszámolása meg 3 év múlva történik meg?!
Nem tudom, ez az Áder tud-e számolni, de a +400 óra túlmunka évente, az év minden hetén 47,7 óra munkát jelent! Azaz heti 6 munkanapot, napi 8 óra munkával számolva! Az év minden egyes hetén!
division
Meg kell várni hogyan alkalmazzák majd a gyakorlatban ezt a törvényt. Én személy szerint senkit nem fogok kötelezni túlórára, aki vállalja meg megkapja havonta érte a plusz pénzt. Szerintem így valóban nincs ezzel semmi baj.
Eladott Ország
Melyik az az ország a fentebb felsorolt 4-ből, ahol 3 évet kell várni a túlórakifizetésre? Ja ezt nem tetszett vizsgálni? Velejéig rohadt rendszer velejéig romlott bábja.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/hal.jpg
Clavigo
Bóóódog karácsonyt,,rabszolgák!!! " csak a fitymasz "" !!
vacsi
@Pegero: Az országban egyáltalán nincs munkaerőhiány! A gond az, hogy valóban "rabszolgákra" van szükség, a most elfogadott törvény meg csaka a munkavállalók érdekét veszi figyelembe!
Egyébként miből gondolod, hogy kettőnk közül Te vagy az értelmesebb? És ki lehet a kedvenc újságíróm, akire hivatkozol? Furcsa vagy!
Peller Anikó
@Pegero: Csürhét bazmeg? Elüldözitek az embereket Magyarországról bazmeg és megkönnyítenéd az itthonmaradtak robotoltatását mert egy büdös tetves szar kormányunk van ami semmi mással nem törődik csak a harácsolással?

Egy totál hazugság az életetek.

Csak annyi az igaz, hogy az országban súlyos munkaerőhiány van amit ti okoztatok hazug harácsoló rabló vadállatok.
emerencia
Á1G ugyanúgy mint a főnöke és parancsolója. Most is bebizonyította.
tulipan
@division: Igazán??? Tehát, aki vállalja meg megkapja 3 év múlva ESETLEG az érte a plusz pénzt. Szerinted tehát így valóban nincs ezzel semmi???
Gauntlet
Miért, ki mit gondolt? Hogy nekimegy a gazdinak és inkább lemond csakhogy aláírja?!ez egy báb! Pont! Mit nem lehet érteni?
division
@tulipan: Azzal igen ha 3 év múlva, de mi van ha más is havonta fogja adni mint pl. én? Tudod, van egy rossz szokásom, mindig magamból indulok ki.
Eladott Ország
@division: ma 17:41; Ezért alkalmazzák Európa szerte ezt a túlóratörvényt. Lóf@szt!
namihami
Egész mdglepődtem! Jani, már attól tartottam, hogy dacolni fogsz.
Jön a (még valameddig) itthon maradtakra az aranyvilág.
Várjuk az erdélyi fidiótákat a plusz 400 óra túlmunkára. Jaaaaa, hogy azok nem olyan hülyék, hogy ide a munkáert, hanem a potyáért jöjjenek? Hát, eddig is azt tették. És most O1G -nek besegíthet Á1G is. Falkatag, belejött a cselédsorba.
division
@Eladott Ország: Visszaélések sajnos mindig is lesznek. Személy szerint én is azt mondom nem kellett volna aláírni, mivel nem vagyunk egyformák.
csak úgy....
@division: , "...mivel nem vagyunk egyformák. " ?
SystemError
Tényleg nagyon baj lehet a háttérben... Mostantól a nép az új soros. Egy szar senki vagy Áder, de örülök neki, ahogy aláírtad, mert ezzel elborítottad a dominósor első elemét..Kösz! :)
csak úgy....
@Pegero: szánalmas ,semmit mondo ondó fidelitas...,kb. így tudlak /pillanat jellemezni...
csak úgy....
@Pegero: én még ismertem,hozzád hasonlókat,kik titokban a mundért és a tagsági könyvet égették...
tulipan
@pegero: Az a legjobb vicc, a hablatyodban, hogy mindenkit valakihez hasonlítassz! Ugyi a saját tükröd az alap? :)))))
Jozefina
Mert egy Bajszos Szarjankó!! A nemzet szégyene!!! Hozzá máltó karácsonnyal ajándékozta meg az ő népét!!?? Magyarok tiétek az utca!!! Elzavarni orbánostul áderestül az egész diktatúrát!!!
csak úgy....
Áder -ader= magyarúl -ér ,véna,véredény,artéria...
sikerült a nagy hohohho horgásznak,megint eret vágni a magyarokon...
division
@csak úgy...: Pontosan. Én nem fogok kitolni az emberekkel egy törvény miatt, ugyanis azokat én hozom meg, de lesznek akik majd kihasználják ezt (is). Ezért sem jó abban a formában ahogyan most van.
Zeta
Mindezek alapján janosunknak fogalma sincs a munka világáról!
Fogalma sincs az alá, fölérendelésről, munkaadó, dolgozó között!
Szakértők, mem dilettánsok!
Zeta
@Zeta: hozzáteszem, egy percig sem gondoltam, hogy nem írja alá! Ha nem írja alá, az is csak a következő stavaźásig lett volna hatályon kívül helyező. Másodjára kötelező aláírnia.
Alkotmánybíróság? Érvényrelenek.
Desischado
Remélem, a nép veszi az adást. áder sz@rjanó aláírta, innentől kezdve, boruljon a bili! Le velük, bukjon végre a fidesz!
Nessy
Még valamelyik közjogi méltóság ilyen cinikusan kíván boldog karácsonyt,megérdemelné, hogy a pokolba kerüljön. Ennél cinikusabb viselkedés nem sok van.
A szeretet ünnepe előtt megszavaznak egy olyan törvényt, ami minden csak nem munkavállaló barát, amivel kiszolgáltatja a munkáltatóknak a dolgozóikat. És ezek után áldott, békés ünnepeket kívánnak!
csak úgy....
@division: Ok! De ha Önt ...ha beidézik koholt vádakkal a külön bíróságuk elé? mert ?
division
@csak úgy...: Engem? Azért azt megnézném:-)
csak úgy....
@division: Legyen igaza, szerintem Rajk László sem hitte el,hogy...,és lassan ott tart az ország.
karma1
@justhpeter: @tulipan: @Ludmilla: @RonaGyuri: @dr. prédikátor: @Nessy: @colibri:@csak úgy...: @Zeta: @Commenter: @kereso: es ugy altalaban mindenki: En reggel erre a hirre nyitottam ki a szamitogepemet: bar titokban azt hittem, hogy meg egy kicsit tancikal, de nem, nem tette meg ezt a szivesseget a magyar nepnek ez a bab - megtette, amit O1G megkovetelt tole. Jogasz letere nem tunte fel neki a torveny megszavazasanak gyalazatos korulmenyei, a mod, a tartalom, - ugy egyaltalan semmi.

Igazan felhaborodtam - de aztan elgondolkodtam.
Mar egy ideje sejtheto, hogy ader persona non grata lett, es nagy valoszinuseggel az ujevben mar nem szamit "aldasos" tevekenysegere a Gazdaallat...
Az, hogy reggelente a borotvalkozotukorbe nezve mit lathat a tukorben es hanyszor kopi magat szembe , az a nepnek nagyon keves es sovany vigasz. Meg nem is erdekel, hogy fiatal, tanult, eleteros ember letere a gerinceben nem bone marrow van, hanem takony.

ES MI VAN AKKOR, ha ezt PONT a magyar nepert tette?
Mert o is tudta, hogy mindenki ezellen a torveny ellen van, es Kordas meg az osszeallt ellenzek elegge vilagossa tette, hogyha alairja, akkor jon a sztrajk, utlezaras, tuntetes, az osszes polgari engedetlensegi forma, aminek nem lehet latni, hol lesz a vege, de hogy nagyon nagyot fog szolni, es vegre mar a kulfold is ralathat orban lelkivilagara - lehet, hogy ez volt ader reszerol az utolso kibaszas a fonivel???
Szerintem ezert irhatta ala - az indoklas csak porhintes - valamit irnia kellett megjegyzeskent.
ader MOST inditotta el orban teljes bukasat, akarmit is jelentsenek az elkovetkezendo valaszlepesek a munkasok oldalarol.
Esetleges velemenyetek?
kisrigó
@karma1: Nem tudjuk, hogy mi zajlik a háttérben, még igazad is lehet, hogy azért írta alá, mert már megkapta a "selyem zsinórt!"
csak úgy....
@Pegero: akkor most mit pofázol?
pisi,kaki vót? kezet mostál?
justhpeter
@karma1: Ebben nem hiszek. Áder jelleme szerint akár Kövér is lehetne, de Kövér nagyon előreszaladt az otromba ostobaságban.
Sámannus
Köszönjük a jókívánságot és legyen hiánytalanul részed neked is hasonló jó cselekedetekben mint amit értünk tettél, mi is pontosan olyan keresztyényi jókívánságokkal traktálunk mnti te minket lóbaszókám. Sokat túlórázzanak rajtad az orvosok,varrják a talpadat a füledhez ha kórházba kerülsz. Elbaszottabb már attól sem leszel. Természetesen ez csak szeretetből sikerül ilyen gyengére megérdemelnél többet is mint amiért ezzel az országgal bűnt elkövettetek.
karma1
@justhpeter: Most nem egeszen ertunk egyet, de talan azert, mert en egy kicsit maskepp latom a vilagot (engem nem igazan befolyasol az otthoni media-hiszteria, stop soros plakatok, agymosas a migransokkal, stb.)

Gondold vegig, mi lett volna, ha nem irja ala, es visszakuldi a Parlament ele a csomagot? (mondjuk BARMILYEN okkal), de mondjuk a Parlamentnek ujra meg kellene szavaztatnia azt, esetleg kihagyna 2 kotoszot , 3 darab kettospontot, aztan ujra visszadobna adernak?

Szoval a visszakuldes eseteben a Parlament valamilyen kover-fele bunteteskeppen aznapra kizarja az egesz ellenzeket, amikor ezt a torveny ujraszavazast kiirjak, (mert kover megteheti!, bunteteskeppen), vagyis a fideszfrakcio ujra megszavazza (MOST MAR TELJESEN TORVENYES KORULMENYEK KOZOTT, KARTYAVAL, tehat semmi csalas, semmi amitas, itten mindenben a torvenyesseg allna fenn, ez nem bolhacirkusz, kerem, az ellenzekiek magukat zarattak ki, amikor tiltakoztak a csalo szavazas ellen!), szoval masodszorra mindenben torvenyes lenne a megszavazasa a rabszolgatorvenynek, es ekkor mar ader sem tehetne semmi mast, hanem MUSZAJ lenne alairnia, ahogy eddig 9. eve MINDEN torvennyel tette (meg azokkal is, amiket visszadobott, de vegulis alairt).

Igy, hogy MOST irta ala a torvenyt, az ellenzek maximalisan tud arra hivatkozni, hogy az egesz torveny ervenytelen, mert a szavazasa nem torvenyes modon tortent (es ez mind igaz, dokumentalhato!) es hogy ader nem irhatta volna ala.
ader jellemet most hagyjuk a francba - ami nincs, arrol nem erdemes beszelni -, o egy pillanatig sem lesz okolhato semmiert, ha visszamenolegesen nezzuk a tevekenyseget majd egy uj kormany szemszogebol, - o megtette, amit az operett-szerepe szerint formalisan meg kellett tennie (orban ugyis kirugja ot az ujevben, mert semmi szuksege nincs tovabba a szerepere, ha bevezeti az egyszemelyes diktaturat - SOT!
orban csak akkor tudja bevezetni az egyszemelyes kormanyzast, ha ader nem arnyekolja be a tevekenyseget, ha nincs ez a visszatarto ero
karma1
Folyt.: ... de eddig sem volt visszatarto ero. A tortenelem kesobbi leiroi azt fogjak errol az esemenyrol irni, hogy tulajdonkeppen ader az alairasaval iinditott el egy oriasi ellenallasi hullamot, es meg akar pozitivan is kijohet a dologbol. Az, hogy o nem a legfenyesebb lapjain lesz a tortenelemkonyveknek, csak a "futottak meg" (ebben az idoben) rovatban, az adert mar nem erdekli, neki elete vegeig meglesz a fizetese (errol az Alapkatyvasz torvenyei a mervadoak), oszt jonapot. Az unokainak majd meselheti, hogy o tett be orbannak vegleg, mert a nagypapi egy hos.
Egyre masszivabban ez az erzesem, mert ader sem hulye, sem nem vak, hogy ne hallotta volna a szakszervezetek es az ellenzek beigert tunteteseit, ne latta volna a tunteteseket - a bajszos szar csak egyszeruen gyava, beszari alak, - jobb is, ha elhuz a kozeletbol, akar kuldik, akar maga megy el.
Tehat ha egy ujraszavazasra kuldte volna vissza ezt az aljas torvenyt, akkor a fidesz mar vigyazna arra, hogy minden torvenyesen legyen lebonyolitva a szavazason, es MINDENKEPPEN elinditanak ezt a torvenyt.
Talan meg jot is tett az ellenzeknek, egy kevesbbe radikalis, de nagyon is hathatos tiltakozas megszervezesere.
karma1
@division: Szia. Tudom, hogy vallalkozokent Te egy kicsit mas vagy, mint egy lazar vagy kosa, vagy mas szemermetlen fideszes.
DE: ha egy elfogadott torveny szerint NEM vagy koteles kifizetni a tulorat, mert ehhez jogod van, ne mondd mar, hogy nem elsz ezzel a lehetoseggel? Hiszen ezt a munkabert addig forgathatod az uzletben , amig a 3. ev vegen valamilyen formaban nem kell azt kiadnod a dolgozoidnak.
Raadasul tehetned ezt annak fenyeben, hogy a hely, ahol elsz es uzletelsz, vegesszamu munkahellyel rendelkezik, tehat a dolgozoidnak nincs is hova mashova menni dolgozni, mert nincs munkaalkalmuk, tehat elfogadjak a felteteleidet.,
Rolad meg azt is el tudom kepzelni, hogy - bar hasznalnad ezt a torvenyadta lehetoseget - de kozben adnal a dolgozoknak valamilyen altalanos konnyebbseget, (pl. negyedora helyett felora kis pihenot, vagy felora ebedido helyett 3/4 vagy 1 ora ebedidot, esetleg elinteznel nekik egy vallalati buszt, aki estenkent a munkasokat hazaviszi, nem kell az allami transzportra hagyatkozniuk.
Es ez a szocialis kedvezmeny meg mindig csak toredeke lenne annak, amit ki kellene fizetned (mondjuk a 3 evig visszatartott munkaorak 10-15 %-abol ezeket a szocialis juttatasokat meg tudnad oldani), mikozben a maradek 85-90 % munkaber-megtakaritast 3 evig forgathatnad. Es tudom, hogy Te nem a sajat gyarapodasodra tenned ezt, hanem az uzletedet fejlesztened belole!
Ki mondhatna Rad, hogy becstelen vagy? Csak a torvenynek megfeleloen jartal el.
(Persze, tiltakozhatsz ezellen, de ezt ugyis csak a sajat lelkiismereteddel tudod majd elszamolni).
Az azert nagyon erdekelne, hogy mi a jogallasa mondjuk annak a munkasnak, aki valamilyen oknal fogva 2 es fel eves munkaviszonynal felmond, mert mondjuk otthon nem tud megoldani egy csaladi kerdest - mi lesz az o 1000 ora tulmunkajanak a berevel? A munkaltato visszatarthatja, mert a munkavallalo lepett ki? Ezzel mi lesz? Mi van, ha a ceg 3 even belul jogutod nelkul megszunik?
division
@karma1: Teljesen igazad van, maga a törvény nem jó, de ezt már le is írtam. Ellenben túlórákra csak akkor van szükség, ha adott időn belül nem lehet elvégezni a munkát, ilyen meg szerencsére még nem fordult elő, így még annak is kicsi az esélye hogy egyáltalán plusz túlórákra legyen szükség.
karma1
@division: Mondom, Rolad nem feltetelezem, hogy IGY hasznalnad a torvenyt, ahogy az megengedi, de tudod, a kisordog bennem van...:)
En is csinaltam tulorat, hogy gond nelkul megelhessek, dolgoztam 6 napon at napi 8 orat, es azt csak az alapfizetessel lett kifizetve (raadasul a rengeteget kereskedelmi dolgonak nincs is felenk szakszervezete) de ez teljesen az en valasztasom volt, (szerzodesben csak annyi volt leirva, hogy munkaero kieses eseten nem kotelesek betartani a 24 oras elozetes tulora-bejelentest), MINDEN HETEN ki is lett azonnal fizetve nekem a munkaber az osszes elvegzett oraert, es havonta egy napot BARMIKOR kivehettem, FIZETETT SZABADNAPKENT.
Ilyen lehetosegnek ebben a torvenyben nyoma sincs.
A vasarnapi, esti munkavegzesert sem kaptunk semmilyen plusz penzt, de ha public holiday-n dolgoztunk tobbet mint napi 4 orat, akkor arra az idore "time an a half"-ot kaptunk, vagyis azok az orak masfelszeres munkaberrel voltak kifizetve, es kaptunk egy plusz kifizetett szabadnapot akarmikor. Vagy bent is hagyhattuk es hozzaadhattuk a rendes evi fizetett szabink melle.
justhpeter
@karma1: Igazad van, de Áder nem egyértelmű. Ha igazán be akarna tartani Orbánnak, akkor a tákolmánybíróságra küldte volna.
a) az halasztó hatályú lett volna
b) a teljes ellenzék azt hihette volna, hogy csak a törvényességet, vagy annak látszatát akarja elérni.

ám,
ha én úgy gondolnám, hogy az utca, a szakszervezetek, az ellenzék ezzel tud mit kezdeni és be tud jutni a repedésen, akkor biztosan aláírnám azonnal és nem küldeném sehova.
karma1
@justhpeter: Vagyis nekem adsz igazat...:o)) Egyebkent pedig ader egy erotlen, hatarozatlan, befolyasolhato (igaz, csak "fentrol", es nem a nep altal, nem hagyja magat befolyasolni a tenyektol es az ervenyes torvenyektol sem).

Azzal, hogy egy kicsit lelassitja az elfogadast, nem tett volna be orbannak, hiszen orban annyira pofatlan es dolyfos, hogy mar el is kezdte (illetve megengedte) rengeteg cegnek, hogy a kollektiv szerzodeset atirja mar eszerint a torveny szerint.
Mindig mondtam, (most is), hidd el, orban abba fog belebukni, hogy tul messzire megy el, mar elhiszi o magarol is, hogy o a leghatalmasabb es az a legjobb, amit o csinal.
A kornyezeteben nincs olyan ember, aki meg merne neki mondani a valosagot, es aki azt mondana, hogy "na ezt talan megse", - sot, mindenki csak biztatja, hogy lepjen meg orultebbnel orultebb lepeseket, mert a nep ugyis a seggen marad.
Ha ader odakuldte volna vissza a torveny, ahova Te mondod, azzal pont orban kedvere tett volna, mert nem tudjuk, hogy milyen lesz meg a tel, es az emberek nem biztos, hogy a hidegben minden nap nagy szamban es mindenhol, orszagszerte elmennek-e tuntetni.
Igy viszont rovidre zarta es felgyorsitotta az esemenyeket, - szerintem ezzel mindenkeppen orban ellen dolgozik (meg talan az is lehet, hogy nem is tudatosan, csak ugy gondolja, hogy igy is, ugy is mennie kell, akkor nem mindegy? Ez a torveny ot kurvara nem erinti, de meg a csaladjat sem, akkor mitol ne irja ala? Na, ez csak koltoi kerdes volt.
Eladott Ország
@division: tegnap 23:46; Mert itt, a nagyfene magyar Magyarországon az a helyzet, hogy a fedezet és nyakló nélküli ígérgetések és válogatott pénzszórások mögött egy uniós támogatások hiányában gazdasági növekedést produkálni képtelen, bezárkózó, kirekesztő, összeráncolt homlokú társadalom húzódik. Ahol lassan minden ötödik gyerek külföldön születik meg, ahol a kivándorlók jelentős része nem akar visszajönni, és ahol a külföldi munkavállalók száma lassan meghaladja a versenyszférában foglalkoztatott, adót fizető állampolgárok számát. A kör bezárult, pedig minden kör természeténél fogva eleve zárt. Nem lehet már a dübörgő sikernyilatkozatokkal elfedni, hogy a tartós munkaerőhiány a gazdaság termelékenységét veszélyezteti. És nem az a baj, hogy az Orbán család esetleg nem tud lángost zabálni a Balaton partján, mert nincs ki megsüsse azt a rohadt lángost, hanem hogy íme hát meglett a böjtje annak, hogy néhány szupertehetséges országépítő zseni feneketlen étvágyában nem tudta, mikor elég a harácsból.Nem tudom, hányan mentek már külföldre, de a bevallottnál biztos többen. Angliai tb intézetben dolgozó szerint, csak Angliában már egymillió tb számot adtak ki magyaroknak. Ez persze nem mind munkavállaló, mert sokak családja is, de bizonyos, hogy sokkal nagyobb az eltávozottak száma, mint az beismerik.
"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen.
Évmilliókig eljár tengelyén,
Míg egy kerékfogát újítani kell."
Most már lassan tényleg az Ember tragédiája következik, a XIV. szín (Jégvilág - eszkimó táj)
de a " a nagy mű " nincs befejezve és állandóan forog a gyorsuló idő forgatagában ...A tragédia az elpazarolt idő a hatalom hóbortjában és a számos elherdált emberöltőkben...
tulipan
@justhpeter: Nem tarthatna be, mert itt nem a legfőbb hatallom a közt. elnök, hanem 8, éev alárendeltje a narancsos Dagaddthasúnak!!! Hamarosan lejár az 5 éve!!!
RonaGyuri
MOST & ITT 2018-12-21
HUSZONEGYEDIK ÉVFOLYAM, HUSZONNYOLCADIK
(EZEREGYSZÁZNHATODIK) CSAPÁS

Köztársasági elnök kerestetik

Magyarországnak nincs köztársasági elnöke. Tegnap ugyanis kirúgtam Áder Jánost. Berendeltem a hivatalomba, kicsit túlóráztattam a folyosón, aztán közöltem vele, hogy nincs tovább. Történetünk véget ért, mondtam neki, nem tartok igényt a szolgálataira.



Úgy tett, mint aki nem érti. Hogy ő egész életében a nemzet egységének megteremtésén dolgozott. És, hogy a törvényesség számára szent. Meg még hasonló hülyeségek.

Mondtam neki, hogy betelt a pohár. Sok van a rovásán. Eddig sem az én elnököm volt, hanem a miniszterelnöké, de mostantól már akkor sem lenne az államfőm, ha eddig az lett volna.

- Mi a baj? - kérdezte Áder.
- Az neked már édesmindegy Jánosom. De azért elmondom. Nem szólaltál meg soha, amikor kellett volna. Például, amikor azt a Gruevszki nevű bűnelkövetőt a te kormányod Magyarországra szöktette, bújtatta és menedékjogot adott neki. Nem szóltál János akkor sem, amikor teleplakátolták az országot egy közel kilencvenéves magyar származású amerikai milliárdos fényképével. Egy olyan embert zsidőztattatok le ily módon az emberekkel, aki majdnem annyi jót tett Magyarországgal, mint amennyi rosszat a te miniszterelnököd. Nem szóltál akkor, amikor Kósa Lajos. Hallgattál arról is, hogy Semjén Zsolt. Csöndben maradtál, amikor Orbán veje. Soha nem mondtál semmit, amikor valamit mondanod kellett volna.

Ő csak a törvények szellemében, kezdte megint a mantrát. Meg hát, értsem meg, őt a miénkénél nagyobb horizontok vonzzák. Legutóbb is a Föld megmentésén dolgozott.

A Városligetnél csöndben voltál, mondtam neki. Vagy amikor kiirtották a fákat a Kossuth téren. Ő a globális problémákkal foglalkozik, mondta. A vízek és a levegő tisztaságával.

Nem érdekel, válaszoltam. Van egy hazád, úgy hívják, hogy Magyarország. Az itteni emberek bajaival kellene foglalkoznod. A szegénységgel, a hajléktalansággal. A leharcolt egészségüggyel, a...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...
MOST & ITT 2018-12-21
HUSZONEGYEDIK ÉVFOLYAM, HUSZONNYOLCADIK
(EZEREGYSZÁZNHATODIK) CSAPÁS

Köztársasági elnök kerestetik

Magyarországnak nincs köztársasági elnöke. Tegnap ugyanis kirúgtam Áder Jánost. Berendeltem a hivatalomba, kicsit túlóráztattam a folyosón, aztán közöltem vele, hogy nincs tovább. Történetünk véget ért, mondtam neki, nem tartok igényt a szolgálataira.



Úgy tett, mint aki nem érti. Hogy ő egész életében a nemzet egységének megteremtésén dolgozott. És, hogy a törvényesség számára szent. Meg még hasonló hülyeségek.

Mondtam neki, hogy betelt a pohár. Sok van a rovásán. Eddig sem az én elnököm volt, hanem a miniszterelnöké, de mostantól már akkor sem lenne az államfőm, ha eddig az lett volna.

- Mi a baj? - kérdezte Áder.
- Az neked már édesmindegy Jánosom. De azért elmondom. Nem szólaltál meg soha, amikor kellett volna. Például, amikor azt a Gruevszki nevű bűnelkövetőt a te kormányod Magyarországra szöktette, bújtatta és menedékjogot adott neki. Nem szóltál János akkor sem, amikor teleplakátolták az országot egy közel kilencvenéves magyar származású amerikai milliárdos fényképével. Egy olyan embert zsidőztattatok le ily módon az emberekkel, aki majdnem annyi jót tett Magyarországgal, mint amennyi rosszat a te miniszterelnököd. Nem szóltál akkor, amikor Kósa Lajos. Hallgattál arról is, hogy Semjén Zsolt. Csöndben maradtál, amikor Orbán veje. Soha nem mondtál semmit, amikor valamit mondanod kellett volna.

Ő csak a törvények szellemében, kezdte megint a mantrát. Meg hát, értsem meg, őt a miénkénél nagyobb horizontok vonzzák. Legutóbb is a Föld megmentésén dolgozott.

A Városligetnél csöndben voltál, mondtam neki. Vagy amikor kiirtották a fákat a Kossuth téren. Ő a globális problémákkal foglalkozik, mondta. A vízek és a levegő tisztaságával.

Nem érdekel, válaszoltam. Van egy hazád, úgy hívják, hogy Magyarország. Az itteni emberek bajaival kellene foglalkoznod. A szegénységgel, a hajléktalansággal. A leharcolt...
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs nellémet

A leharcolt egészségüggyel, a lebutított oktatással.

Alá kellett írnom a törvényt, mondta Áder. Nem találtam fogást rajta.
Te csak a tóban találsz fogást a halak között, válaszoltam. Ki vagy rúgva, felejtsük el egymást.
Kezdte felfogni, hogy nincs tovább.
Közös megegyezéssel? Próbálkozott, de nem voltam rá vevő.
Alkalmatlanság miatt, válaszoltam. Horgásznak jó vagy, államfőnek nulla.

Mindez csütörtökön délután történt. Még ma feladok egy hirdetést: államfő kerestetik. Ha nem lesz alkalmas jelölt, megismétlem, ezzel a szöveggel: Hozott szalonnával egérirtást vállal özvegy Varsányiné.

A cikk eredetije a Hírklikken olvasható.

Föld S. Péter
Csizmás Kond
..nézett már valaki utána hogy a környező országokban, európában, európa hány államában van évi négyszáz óránál kevesebb túlóra megengedve ?...
Lepényleső
Nincs is köztársaságunk,megszüntette a fidesz,elnökünk így nem is lehet,tehát nincs is.
kereső
Meg ahogy hallom, egyúttal "boldog karácsonyt" is kivánt egyúttal. Poofátlanságban,cinizmusban nem marad el orbán mögött- bár ezt lehetett tudni a "vakondokos" szavazásnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.