Fővárosi tanár kérte arra a pedagógusokat, hogy ne adjanak a téli szünetre házi feladatot. Egy tanári szakszervezet szerint ugyanakkor nagy is a tananyag, de a házik a szünet utáni visszarázódásban is segítik a gyerekeket.

Balatoni József, vagy ahogy a közösségi médiában többen ismerik: Jocó bácsi arra kérte tanártársait, hogy ne adjanak fel leckét a gyerekeknek a téli szünetre.

Jocó bácsi arra kéri a tanártársait: ne adjanak házit a gyerekeknek a szünetre!

Fotó: Illusztráció/pexels.com CCO

Az RTL Klub Híradójában a tanár elmondta, ilyenkor ők nem nagyon dolgoznak, akkor miért várják el a gyerekektől ugyanezt. 

Bár több tanár is egyetért Jocó bácsival, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője, Szűcs Tamás máshogy látja.

Szerinte egyrészt akkora a tananyag, hgy sok tanár csak így, a szünetre kiadott leckékkel tudja behozni a lemaradást. Másrészt a gyerekek iskolába visszarázódását is segíti a házi feladat. A szakszervezeti vezető szerint a tananyag csökkentése adhatna nagyobb szabadságot a tanároknak, akik jobban tudnának dönteni, adjanak-e házi feladatot a 13 napos téli szünetre, vagy sem.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.