Az adatvédelmi hatóság szerint nincs rendben, hogy a közösségi médiában mutogatták az őröket. Több ellenzéki politikus is Facebook Live videókban mutatta meg őket.

Eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az MTVA egyes munkavállalóiról készült képfelvételek közösségi médiában történő közzététele miatt.

A NAIH elnöke csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a hatóság elítéli mindazokat a tevékenységeket, amelyek arra irányulnak, hogy másokat – akár vélelmezett jogsértést megvalósítókat – pellengérre állítsanak.

Adatvédelmi hatóság: nem mutathatták volna az MTVA-s biztonságiak arcát az ellenzéki Facebook videókban

Fotó: Facebook

Péterfalvi Attila azt írta: a NAIH-hoz panaszbejelentés érkezett az egyes MTVA munkavállalókról készült képfelvételek legnagyobb közösségi oldalon történő, "negatív értékítéletet közvetítő, feltehetően fenyegetési céllal történő közzétételével kapcsolatban".

Az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő joga érvényesülésének érdekében felhívta a figyelmet többek között arra, hogy a szabad véleménynyilvánítás joga bárkit, bármely fórumon megillet, de ezen alapjog gyakorlása nem eredményezheti más alapjog megsértését. A személyes adatok kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezéseket mindenkinek be kell tartania – szögezte le.

A feltételezett jogsértést megvalósító, "ellenségnek" tartott személyekről készült képfelvételek nyilvánosságra hozatala, továbbítása, adatbázisba rendezése nem egyeztethető össze a GDPR és az Infotv. rendelkezéseivel – írta a NAIH elnöke. Hozzátette:

az ilyen felvételek közzététele csak akkor nem sért alapvető adatvédelmi követelményeket, ha a felvételeken szereplőket felismerhetetlenné teszik ("kikockázzák") 

A jogsérelem orvoslására mindenkor kizárólag a hatályos jogszabályok által nyújtott jogi lehetőségek keretein belül kerülhet sor – írta a NAIH elnöke. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a hatóság álláspontja szerint a feltételezett jogsértés kivizsgálására indított valamely eljárásban jogszerűen felhasználhatók a képfelvételek bizonyítási eszközként.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Shikari: A majom és közted a különbség,hogy a majom nem akar ember leni,mikor ilyen állatok lehetnek emberek,mint te és a fideSS védői!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
ők rejtve azt teszik amit ex főnökük mond? avagy parancsba ad? kissé közpénzes intézményben nekem furcsa terrorházban is megalázó.Rendőr nekik nem parancsol? mentőt nem engednek be? ezt senki nem meri firtatni sem vizsgálni? menetelünk a középkorba? XXI század ?
nezelodo
Milyen szégyenlősek a Sanya bá' bújtatott legenyei! Szerencsére jönnek az ügyvédek, és elintézik oszt' jonapot! A Laca ba' pedig folytatja az egész pályás letámadást.
balos
@Shikari: A majom és közted a különbség,hogy a majom nem akar ember leni,mikor ilyen állatok lehetnek emberek,mint te és a fideSS védői!
bencemacska
Én csak azt kívánnám azt itt Péterfalvynak igazat adóknak, hogy a jeges úton törjön el a lábuk és ne tudjanak a mentő a közelükbe menni!
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem minden magyart kérdeztél meg, hogy elege van-e, a magyarok felének a kormánypárti oldal embereiből van elege.
bencemacska
A címhez: nem is mutatták, mert nincs is olyanjuk!!!-:)))
CsipkeRózsa
""negatív értékítéletet közvetítő, feltehetően fenyegetési céllal történő közzétételével kapcsolatban".

Ezt honnan látta Péterfalvi Attila? Jól összedolgoznak, a kormány emberei, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot Orbán azért hozta létre, hogy legyen egy szervezet, aki neki ad igazat az ilyen témákban. Polt Pétert szintén Orbán védelmére nevezték ki.
justhpeter
Péterfalvi szerint verekedni lehet, de a verekedők arcát nem mutathatják.
Péterfalvi, nyasgem szarkofág.
kissé felnőttem
Érdekes felvetés tán maszkban még szelidek is lennének vagy ? mindenki oldja meg verekedéskor a montirozást uj feladat az okostelefonokhoz + jogi kislexikon közbe meg szitává lőnek akár???ez ott és akkor tán viszmajor helyzet azaz nem várt...
Omarion Nebula
Gondolom az fura szakálas tagadt disznó már levágta a szakálát és veszett fogyókúrába kezdett, hátha nem fogják felismerni.
ibn Said
@Shikari: (ma 11:20) Szarházi! Te soha nem voltál MAGYAR, nem is leszel, így ne beszélj a MAGYAROK nevében!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.