Brutális összegek mozogtak a letelepedési kötvényprogramban, most itt vannak a pontos számok. 

Két és fél év pereskedés után kapta meg a Pénzügyminisztériumhoz tartozó állami intézménytől a letelepedési kötvényprogrammal kapcsolatos adatokat a G7 nevű portál. 

162 milliárd forintot tettek zsebre Fidesz-közeli cégek a letelepedési kötvényeken

Fotó: Pixabay

Ebből kiderül, hogy Fidesz-közeli, egy kivételével offshore helyszínnek nevezhető országokban bejegyzett közvetítő cégek elképesztő bevételre tettek szert az Orbán-kormány tömeges bevándorlási programjának köszönhetően.

A cégek mai árfolyamon számítva 162 milliárd forintot tettek zsebre.

Ebből 102 milliárd volt a szolgáltatási díj, amit a külföldiek fizettek és 60 milliárd forint volt a kamat, amit a magyar adófizetők állnak. Az első állampapír-sorozatok tegnap jártak le, a magyar állam 107,5 millió eurót, azaz 34,7 milliárd forintot utalt olyan cégek számlájára, amelyek a Kajmán-szigeteken, Liechtensteinben, Cipruson, Máltán és Szingapúrban vannak bejegyezve. Az offshore cégek karácsonyi ajándékához a magyar adófizetők több mint négymilliárd forinttal járultak hozzá.

A letelepedési kötvényprogramon keresztül 6543 külföldi jutott úgy élethosszig tartó magyar tartózkodási-, illetve letelepedési engedélyhez, hogy a közvetítő cégeken keresztül kötvény jegyeztetett. További 13 312 személy családegyesítés címszóval kapott magyar papírokat. Egy kötvényjegyzésen keresztül tehát átlagosan három ember jutott a schengeni övezetben is szabad mozgásra jogosító tartózkodási engedélyhez.

A program úgy működött, hogy az a külföldi, aki előbb 250 ezer, majd 2015. január 1-től 300 ezer euróért vásárolt speciális, erre a célra kibocsátott, euró alapú, ötéves futamidejű magyar állampapírt, automatikusan kapott egy tartózkodási vagy letelepedési engedélyt. Emellett az Orbán-kormány annyira liberális volt, hogy a családtagok is megkapták a papírokat, de még a nagyszülők és a felnőtt korú gyermekek is. Pedig a nemzetközi jogban csak a házastárs és a közös háztartásban élő, kiskorú gyermeket illeti meg a családegyesítés jogcíme.

A dologban volt azonban egy csavar. A külföldiek nem vehették meg közvetlenül a kötvényt, azt csak olyan közvetítő vállalkozások jegyezhették le, amelyek erre engedélyt kaptak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától. A világ országait felosztották egymás között, így lényegében monopolhelyzetben árulták a magyar letelepedési lehetőséget.

162 milliárd forintot tettek zsebre Fidesz-közeli cégek a letelepedési kötvényeken

A konstrukció kitalálója: Rogán Antal (Fotó: Facebook)

A 2013-2017 között futó programban nyolc vállalkozás kapott forgalmazási engedélyt, de a végén már csak öt működött, mert háromnak visszavonták a licencét. Ezek közül egy magyar vállalkozás volt, az Arton Capital Kft., a többi lényegében offshore cég volt.

A letelepedési programból az állam nem profitált, sőt a túl magas kamatok miatt több milliárd forintos veszteséget könyvelt el. A Transparency International tanulmánya szerint 20-30 milliárd forintot bukott az állam a projekten.

(G7)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Immár dokumentumok bizonyítják, hogy a munkanélküli gipszfaragó és vitrines (Habony) köre vastagon érintett az üzletben. Nahát, mik vannak! A bizalmas iratokból két dolog látszik világosan: Egy Habonnyal szoros baráti és üzleti viszonyban álló grúz-izraeli üzletember (mellékállásban a Princess pékséglánc tulajdonosa) részt vett annak a cégnek a működésében, amely Oroszországban árusított letelepedési kötvényeket. A jóember vérfideszes módjára azonnal tagadta az érintettségét, és büntetőeljárással fenyegetőzött.
Egy kötvényvásárló ügyében Kosik Kristóf ügyvédi irodájának egyik munkatársa intézkedett; ez az iroda több alkalommal képviselte a miniszterelnöki nemtanácsadót, és már évek óta a letelepedési kötvények egyik legnagyobb haszonélvezőjeként tartják számon.
A Putyin seggéből kilógásnak biztosan semmi köze ehhez, de a rendelkezésre álló adatok szerint 384 orosz befektető és családjaik, összesen 1265 állampolgár kapott magyar letelepedési kötvényt ebben a zseniális programban. Tényleg a hülyének is megéri, hogy ezt az országot elvetemült korrupt erkölcsi hulláknak kinéző emberek irányítják. Hát igen, mindenki jól jár… a magyar államot kivéve. Nos így adósított el minket Rogán Antal feltaláló, a vidéki parasztgyerekből fidesz csicskává előléptetett faszparaszt, aki felkerült városra és megszédült az aszfalton. Sajnos ebben az országban csak az egyik napról a másikra gürcölő nagyon hülye kisembert lehet anyagilag számon kérni és az ilyen szarházi Rogánféléknek áll a világ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@magyarbakancs: Te is az az ember vagy aki csak azt látja meg amit látni szeretne. Csak ennél a cikknél leanyázott, és ha gondolod keresek még pár cikket ahol olyan aljas módon személyeskedik hogy arra semmi oka, kivéve hogy még mindig kiállok a Fidesz mellett (legfeljebb már többet bírálom őket), de ez még nem ok arra hogy anyázzon, büdös gecinek tituláljon. A liberalizmust féltitek, aminek a lényege a szabad vélemény nyilvánítás, vagy rosszul tudom? Akkor meg fogadja el azt hogy vannak nála sokkal tanultabb, gazdagabb (na meg főleg intelligensebb) emberek, akik még mindig azt mondják maradjon a Fidesz, mert akik most ellenzékben vannak szart sem érnek.
Nessy
Hozsanna! Nem tudom, kinek a bűne, de ennyire megosztott ország azt hiszem kevés van, mint manapság kis hazánk!
Logikus, hogy akik jókor, jó helyen voltak/vannak, és nyertesei a jelen kormánynak, azok rajonganak érte. A másik oldalon vannak, akiknek a feladatuk ezt a jólétet biztosítani számukra. Nos, ők nem annyira boldogságosak! Ez van!
Az intelligenciáját a fidesz erősen titkolja, legalább is ami a karácsonyi megszólalásaikat illeti!
division
@Nessy: Szakadjunk már le erről a jókor volt jó helyen marhaságról. Nem mindenkinek azért jó az élete, vannak akik a saját erejükből, tudásukból jutottak magasra, ráadásul még azelőtt hogy a Fidesz került volna hatalomra. Ne általánosítsunk.
Nessy
@division: Tudom! Sőt nem kevesen évtizedek óta megtalálják a helyüket. Azért pár ezer fő, nem általánosítás. Sors bona nihil aliud! Csak jó szerencse, semmi más. Tényleg vannak, akik a saját tudásukból, erejükből jutottak egyről a kettőre, és azt a poziciójukat meg is tudták őrizni! Ők vannak kevesebben. Ők a kevésbé hivalkodók!
division
@Nessy: Én sem Mészárosra meg a többiekre gondoltam elhiheted, mint saját erejükből meggazdagodó emberek:-)
magyarbakancs
@division: Nem szépdolog anyázni és más politikai véleményét fikázni ebben igazat adok neked.
Én semleges vagyok nem érdekel egyetlen egy politikai oldal.
mint EÜ dolgozó az a véleményem aki jelenleg hatalmon van az ütött a legnagyobbat a rokkantakra,betegekre.
Egy millió példát tudok ,hozni naponta ha akarod.Egy példa a daganatos betegeknek a Gyurcsány érában kötelezővolt megadni a közgyógy igazolványt most meg nem.
Álszent kereszténység mögé bújó tolvaj ,szar banda a szememben a Fidesz.
Szocik ugyan az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.