Méltó a munkás az ő bérére – tanítja Jézus az Evangéliumban. Ez a tömör mondat az egyik alapja annak a keresztény irányzatnak, amely a kapitalizmus eredendő ellentmondását felismerve a munkások, a dolgozó emberek igazságát igyekszik érvényesíteni.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@tulipan: Az első "evangéliumok" 100-150 évvel Krisztus halála után születtek.
Pár száz évvel később a Zsinat döntött a 4 evangélium (Márk, Máté, János, Lukács) mellett. Az összes többit apokrifnek minősítette.
Ezzel együtt státusz keresztényeink előszeretettel hivatkoznak a Szentírásra, a kereszténységre, amikor az érdekeik úgy kívánják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Egy dolog egészen biztos! A fidesz-kdnp-ben egyet se találni, nagyitóval sem!
Nessy
@kereső: keresztény nincs is köztük , a szó nemes értelmében, csak erőszakos hittérítő. Rajtuk múlna boldogan visszahoznák a szent inkvizíciót az "eretnekek" ellen.
kereső
@Nessy: verbálisan- a szavak szintjén- már visszahozták.Fizikailag még nem lehet- annak még útját állja az únió,nem mintha tennének ellene.
Grafix69
Keresztények , keresztben hosszában azon ténykednek , hogy elferdítsék a tényeket.
olivér
Az önmérséklet hosszú távon politikailag kifizetődőbb lenne és a hitelesség is megmaradna,félő,hogy így hamar elkopik a szavazóbázis,aztán az eredmények is mennek a lecsóba,bár a megszerzett vagyon már örökre megmarad.Kérdés,hogy amit pozitív intézkedésnek értékelünk,az a politikai tőkekovácsolást szolgálta csupán,hogy az így megtartott hatalommal való visszaélést még egy-két ciklusra kinyújtsák,helyzetbe hozzák magukat?Ezt őszintén kérdezem,elgondolkodva a harácsoláson,meg ezen a rabszolgatörvényen,amivel kiszolgáltatják a munkavállalókat-és elsősorban a termelésben,kereskedelemben dolgozókat,akik megtermelik ennek a társadalomnak az alapjavait,amiből a többiek is élnek. Nem tudom!Vagy tényleg ekkora lenne a munkáltatói oldal befolyása,hatalma,hogy ilyen mocskosságra is képesek rávenni a kormányt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.