Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi (BTK) és Természettudományi Karának (TTK) karonként 250 millió forint megtakarítást kell végrehajtania, többek között létszámleépítéssel – mondta Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja a Magyar Időknek adott interjújában.

Tanárokat rúgnak ki az ELTÉ-ről

Fotó: Wikipedia

Mint fogalmazott, elfogadták azt, hogy ez egy elkerülhetetlen lépés.

Már megvannak az elvek, amelyek alapján a létszámleépítést meg tudjuk tenni, ugyanakkor nagyon fontos, hogy legyen ebben a reformban jövőbe mutató irány is – hangsúlyozta.

Az oktatásért felelős államtitkársággal abban maradtak, hogy öt-hét százaléknál nem lehet több az elbocsátás.

Ez az a maximális szám, amit el tudunk képzelni, mert rengeteg olyan szakunk van, ami nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is unikum – magyarázta.

Sonkoly Gábor arról is beszélt, a másik terület, ahol megszorításról van szó, a területátengedés, ami azt jelenti, hogy kiürítünk irodákat, előadótermeket, amelyet a kancellária hasznosít.

(24.hu)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Majd átképezik őket szakmunkásnak, most arra van szükség, nem az oktatókra, hogy mindenféle tudással ' fertőzzék ' a balga népet, akkor ki fog rájuk szavazni ?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Kancellária! Arra bezzeg van pénz! Hogy nem sül le a bőr a képükről! Az egyetem miért nem áll ellen!?!?!? Álljanak ki, hogy testületileg nem kell! B+!
tulipan
@durbincs: Mit is karattyolsz itt össze, Te narancsos seggnyaldosó, félfaroknyi Sügér? Neked, ugyan mindegy, husz gyárilag vagy hülye -ha nem csak nemí bridod, de nem is akarnéd felfogni, amit olvasol, azzal az 30IQ-dal ? Akkor meg mit okosksz ? Te bunkó, részeges csilléstakony,éppen Ploestiből ? Hiszen,Te olyan tök sötét, bunkó vagy, hogy azt sem tudod, mivel is foglalkozik az a Genderszakíí. igy hát pofa be, Te szaros pofájú, Ploesti lakos, bányalóvizeletpálesz vedelő román Ufó!
Eladott Ország
@tulipan: Orbániában a " közpénzek elvesztik közpénz jellegüket " ez mindent megmagyaráz az egész rezsim a lopásra épül a többi csak duma az ostobáknak.
tulipan
@Eladott Ország: Milyen igazad van sajnos! A narancsos népség meg, sunyi és azt lesi, neki mikor esik le valami apró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.