Európa csak akkor stabil és sikeres, ha Európa európai marad – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök egy osztrák híroldalnak adott interjújában.

Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad

Az oe24.at oldalon vasárnap megjelent interjúban Orbán Viktor a jövő évi EP-választásokról azt mondta: az európai nemzetek most először szavaznak közösen egy közös témáról. Az egész kontinenst érintő téma a migráció. A választási kampányban mindenhol ez lesz a központi kérdés – tette hozzá.

A választás kimeneteléről a kormányfő azt mondta: reméli, hogy erősebb lesz a hangja azoknak az embereknek, akik nemzeti identitásukat, csakúgy mint keresztény szokásaikat, meg szeretnék tartani és védeni.

A miniszterelnök értékelése szerint jó lenne, ha Európa egy hangon mondaná: "Európa az európaiaké." Van egy kultúránk, vannak vallásaink, értékeink. Fontos a vallásszabadság – fejtette ki Orbán Viktor, hozzátéve: aki itt szeretne élni, annak ezt el kellene fogadnia, és nem lehet antiszemita. Úgy fogalmazott: "Ha azonban nem mondjuk meg világosan, hogy ez az elvárásunk, akkor nem fogják tisztelni a mi kultúránkat, és a kultúránk el fog pusztulni. Akkor káosz lesz."

Kitért arra is, hogy az az Európai Unió, amelybe Magyarország belépett, "Helmut Kohl Európája volt". A német kancellár nem akarta engedni, hogy Brüsszel "birodalommá változzon". Az EU viszont azóta "más útra tért". Reményét fejezte ki, hogy "visszatérünk Kohl Európájához". Akkor sikeresek leszünk – tette hozzá.

Elmondta, hogy már felvette a kapcsolatot Annegret Kramp-Karrenbauerrel. A CDU új elnökének írt levelében azt javasolta: pártjaik kezdjenek párbeszédet a múltbeli nézeteltérések felszámolására.

Sebastian Kurz osztrák kancellárról Orbán Viktor azt mondta: az osztrákok örülhetnek, hogy van egy "fiatal és mégis tapasztalt" kancellárjuk. Az uniós elnökséget olyannak látom, ahogy azt az osztrákoktól mindig megszoktuk: diplomatikus elegancia és sok bátorság – jelentette ki.

Kitért arra is, hogy a migrációval kapcsolatban az osztrák és a magyar álláspont hasonló: a segítséget kell Afrikába vinni, és nem a problémákat Európába hozni. Azt is elmondta, Sebastian Kurz – még külügyminiszterként – "azonnal megértette, hogy ennek a válságnak a megoldására csak egyetlen egy lehetőség van, méghozzá a balkáni útvonal lezárása".

A miniszterelnök azt mondta: "egy ország védelme nem jó embereket, hanem felelős embereket igényel". Mint mondta, nincs kőből a szíve, de "plüssmacikkal és virágokkal nem lehet határt védeni". A migránsok a másik oldalon megrohanták a határt, megdobálták a határőröket, és megtámadták a rendőrséget. Ez ellen védekezni kell – hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor az interjúban azt mondta: olyan ember szeretne lenni, akinek a döntéseit a magyarok támogatják és tisztelik. "Ha mellesleg még jó ember is vagyok, akkor jó, de nálam első helyen a Magyarország iránti felelősség áll" – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor az interjúban azt mondta: Soros György egy "tehetséges magyar honfitárs", de megjegyezte: nincs jó véleményük egymásról. Ugyanakkor mindketten ugyanahhoz a nemzethez tartoznak, és "mi, magyarok senkit nem diszkriminálunk a vallása miatt" – tette hozzá arra a felvetésre reagálva, hogy a Soros-kampány kritikájával kapcsolatban "még az antiszemitizmus vádját is hallani lehetett".

Magyarország szabad ország. Szabadon lehet megnyilvánulni, szabad a kormányt kritizálni, sőt ellene tüntetni is – mondta a kormányfő, hozzátéve: Sorosnak nagy hálózata van, sok NGO-t finanszíroz. Az Európai Unió is több Soros-szervezetet finanszíroz. Ezek az NGO-k részt vesznek a politikai életben – fejtette ki.

Politikailag tekintve azonban Sorosnak is meg kell értenie két dolgot, mint mindenkinek, aki Magyarországon él – jelentette ki Orbán Viktor, kifejtve: az átláthatóság jegyében tudni akarják, kik ezek az emberek, és honnan jön a pénz. Továbbá, van egy határ, ha a nemzetbiztonságról van szó. A migráció pedig nemzetbiztonsági kérdés. A miniszterelnök azt mondta: Sorossal békés vitáik voltak addig, amíg szervezetei nem kezdték el finanszírozni a migránsokat, arra bátorítva őket, hogy jogellenesen lépjék át a magyar határt. "Ez Magyarországon nem elfogadható" – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: olyan törvényeket alkottak, amelyek szerint az "ilyen viselkedés" veszélyezteti a nemzetbiztonságot. Konfliktusuk abban áll, hogy Soros György a migránsokat Magyarországra és Európába szeretné hozni – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, ezt nem engedi.

A CEU Bécsbe költözésével összefüggésben a miniszterelnök kiemelte: a CEU-nak csak teljesítenie kell az összes törvényi rendelkezést, mint minden más egyetemnek Magyarországon. Orbán Viktor szerint Soros György budapesti egyetemén folytatódni fog az oktatás, és diplomákat fognak ott osztani. "Ismerem Sorost", ő nem az az ember, aki csak úgy elhagyja Budapestet – jegyezte meg Orbán Viktor.

Ezzel együtt Soros Györgyöt tehetséges, de "veszélyes" embernek is nevezte. Azt mondta: még egy ország valutájával is spekulál, "ezzel tönkretesz egy országot, és emberek milliói veszítik el megtakarításaikat". Ezt mi Magyarországon nem akarjuk – hangsúlyozta. Ugyanakkor hozzátette: mély meggyőződése, hogy a piacgazdaság jó, ha szociális felelősséggel kombinálják.

Az interjúban a miniszterelnök azt is elmondta: a karácsonyt mindig családjával tölti. Úgy fogalmazott: "Magyarországon a család az első."

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
"olyan ember szeretne lenni, akinek a döntéseit a magyarok támogatják és tisztelik." A tisztelett régen eljátszottad Viktor, a támogatást csak a narancsos hordád biztostja ideig-óráig!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
te csak tudod, műveletlen paraszt-suttyóból lett retardált dagadék! =))
papa.49
,,Magyarországon a család az első,, IGEN A TI CSALÁDOTOK, A TÖBBI MEG LE VAN SZARVA!!!
,,Az országnak kell saját hadsereg,, MINEK AZ UNIÓN BELÜL PONT ELEGENDŐ A JELEN LEGI HADERŐ, CSAK TISZTESSÉGESEN KÉNE FELSZERELNI ŐKET !!!
,,Az osztrák kancellár tapasztalatlan, fiatal,, ÉS MÉGIS MI KÖZÖD HOZZÁ BUNKÓ, NEM TE VÁLASZTOTTAD !!!
,,Az unió erősebb lesz a választások után,, REMÉLEM IGEN MERT AZ ILYEN TAKNYOKAT MINT TE KIBASSZÁK BELŐLE !!!
silber13
"olyan ember szeretne lenni, akinek a döntéseit a magyarok támogatják és tisztelik." A tisztelett régen eljátszottad Viktor, a támogatást csak a narancsos hordád biztostja ideig-óráig!
human
"Orbán: Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad"
Ezért nem szabad hagyni, hogy a liberális demokráciát amiben helye van a jobb, közép és bal oldalnak leváltsa sok kis diktatúra ahol csak egy hang hallatszik és egymás hátát védik be a hatalomért (lásd Lengyel-Magyar kormány együttműködés).
tudode
Röhej amit ez a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOK csúfja pampog, akkor, amikor csukogatta, nem is olyan égen a NYILÁSZÁRÓKAT, és Eurázsiába, ide, oda kacsingat, ZSIBIZIK milliárdokkal a benszülöttek lóvéjából!
.
----- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo
.
Oszt' 2009-ben, mielőtt elfoglalta volna az ORSZÁG minden szegletét
.
----- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak (kapják elő a répájukat és harcoljanak)
www.youtube.com/watch?v=E6FfbAU6XtE
.
Oszt' képzeletbeli KORONÁVAL takarva a frufruját
.
------ Orbán Viktor üzenete a fiataloknak (biztonságról kurutyol a fiataloknak)
www.youtube.com/watch?v=TRsDCJ5GVwY
.
Nem illik, de mintha a BÁCSINAK gáz gézája lenne vállon felül!
.
Oszt NEM ÁLL SZÓBA az ifjúsággal, mert MÉLTÓSÁGON aluli már a JÖVŐ NEMZEDÉKE!
papa.49
Még egy mondja ezt egy Gangesz parti migráns, hogy gyógyulna be a szája végleg !!!
Eladott Ország
Orbán: "Magyarországon a család az első." A többi család mikor kerül sorra? És tényleg! Sőt! Nem csak most van a családok éve, hanem egyfeszt. Ezen felbuzdulva túrtam egy kicsit a nyilvánosan hozzáférhető vagyonnyilatkozatok között, hogy alá tudjam támasztani az össznépi örülést, el ne találjon dőlni, mint félsertés az ólban. Kezdetnek mindjárt Veresné Novák Katalin Éva vagyonkáját szemléztem (már ami bekerült a nyilatkozatba), ide is másolom:
Budapest, XI. kerületében egy 240 nm-es családi ház felének a tulajdonosa, ezt 2010-ben vásárolta. Ugyanebben a kerületben 2003 óta fele részben tulajdonosa egy 90 nm-es társasházi lakásnak. Még mindig ugyanott 1996-ban vásárolt egy 56 nm-es lakást. Szegeden van egy 67 nm-es lakása. Szintén Szegeden van egy 166 nm-es lakása is. És még mindig Szeged, 174 nm-es lakás. Balatonlellén van egy 47 nm-es üdülője. Szegeden egy 50 nm-es garázs fele. Más nincs, például autó sem. Hol marad a négy kerék? Az ingatlanokon kívül van még 14,5 millió forint bankbetét, kap tőlünk 997 200 forint alapfizetést (az egyéb juttatásokat nem lelem) és van évi 2,1 millió forint jövedelme ingatlan bérbeadásból. Ez mondjuk elég soványka, de talán szeret a család egyszerre öt házban lakni. Ki tudja? Ha már az a néhány család, amelyik ilyen istenáldotta tehetségeket adott a honnak, akik ügyesen megtollasodtak, esetleg jól lakott, ideje lenne a többiekről is elgondolkodni. Nem adományok és alamizsnák formájában, hanem elsősorban munkahelyek, emelkedő bérek, infrastruktúra, szociális biztonság, az oktatás fejlesztése, tehetséggondozás, ösztöndíjprogramok keretében.
papa.49
@Eladott Ország: Jól összeszedted !!!
colibri
Orbáni bla bla. Állandóan mondja a magáét, nem tud kussban maradni. Azt hiszi az unióban rá fognak hallgatni, a monókáját meg fogják tartani. Nagyon téved! Ők legalább annyira tudják, hogyan politizáljanak és hogyan irányítsák a saját gazdaságukat, amit már régen bizonyítanak, hogy övék a legjobban működő demokráciák. Orbán meg átveheti Vitray bácsi rég volt műsorát, a "csak ülök és mesélek" - mert lassan már csak ülni fog tudni, állni nem - és legyen, aki halgassa...
Eladott Ország
@papa.49: Nézzük Szijjártó Pétert, aki világ életében tőlünk kapta a fizetését (ha esetleg diákként dolgozott valahol, akkor elnézést kérek a tévedésemért): Neki van Győrben egy 371 nm-es telken álló 126 nm-es házban 3/5 tulajdonrésze. Balatonedericsen egy 2472 nm-es zárkert 4/5 részesedése. Ugyancsak Balatonedericsen egy 5436 nm-es zárkert, benne egy 91 nm-es üdülő teljes egésze. Még mindig Balatonederics: 2271 nm gyep, szőlő fele. Dunakeszin egy 1586 nm-es telken álló 334 nm lakóterű, 249 nm pincével ellátott, 61 nm-es medencét és egy 65 nm-es teraszt magában foglaló ingatlan fele. Autója nincs. Van értékpapírokban 1 605 493 forintja, 5 504 411 forintnyi bankbetétje és 30 millió forint tartozása a szülei felé. Miniszterként a fizetése eddig (az emelés előtt) havi 1 101 900 forint volt. Rogán Antal néhány családi házát, lakását, balatonlellei üdülőt és fél Szakonyfalut (erdők, rétek, szántók) most nem sorolom fel.
creativehun
No csak...most már európainak valljuk magunkat??? Hisz eddig meg Viktor szerint egy fél ázsiai-balkáni nép voltunk...akiket a közös gyökerek inkább Mongóliához vagy Azerbajdzsánhoz kötnek mint Európához! Ismételten egy tudathasadásos elme kivetülését tapasztalhattuk meg..amely naponta..de ha az érdeke úgy tartja óráról - órára mást mond..és másként cselekszik.Szánalmas pojáca...nincs egy őszinte gondolata..azon kívül,hogy rögeszmésen ,minden áron ragaszkodik a hatalomhoz!
Clavigo
Orbán... szánalmas és röhejes vagy .
Clavigo
Szerintem ez a felsőcsutkai Furunkulus még a tesco-s reklám szórólapot is felolvasná,,,ha valamelyik szarosnyelvű csicskája azt adná a kezébe...
tulipan
Há', méééé'? Hova akarta ez a fasz eltolni Európát???
papa.49
@Eladott Ország: Életében sehol nem dolgozott !!!
Nessy
Azt tudjuk, hogy a földrészek év milliók óta mozognak.
De azt nem, hogy ennyire felgyorsult volna a mozgásuk!
Aztán melyik földrésszel fog helyet cserélni, ha nem a fidesz irányítja, Orbánnal az élen?
Nessy
@tulipan: Ázsiába, hogy "félázsiaiként" is felköltözhessen a Várba!
Edmond Dantes
Ne azt figyeljük,hogy miket hord össze,hanem azt,hogy mit művel.(ez az ő tanácsa,fogadjuk meg)
papa.49
Magyarország akkor lesz sikeres ha te végre a kóterban rohadsz !!!
tudode
Nézzen a FÖLDGÖMBRE Európa akkor is Európa volt, amíg nem vette elő a répáját, és nem kezdte KÚRNI!
.
Valamikor még KÓDIS KORÁBAN tudta honnan jön a SZABACCSÁG!
.
---- "Mennyire kell titeket komolyan venni?" (1989-es Orbán interjú-részlet)
www.youtube.com/watch?v=1K6vkB-czRk
.
Tehát akkor MEG KELL SZAKADNI a komolyságtól, vagy BELEROSKAD 30 év múlva az ERŐLKÖDÉSBE!
.
Ma már a zemberek közé sem mer menni FEHÉRGALLÉROS +faterunkként!
.
UGRI BUGRI ki-, be, innen, onnan, mindenhonnan. Ez a SAJÁT MAGÁRA KISZABOTT BÜNTIJE!
.
Szóval akkor MI A TURULMADÁR van, mikor repül már el Vlagyimir szárnyai alá!
lampa laz
Európa mindig Európa marad, hiába evett ide a rosseb Indiából, mégsem lett cigányföldrész..
Eladott Ország
@papa.49: ma 14:23; Majd a börtönben ezt a sok szarházi zsivány fideszest munkára kell fogni, hogy az aranyér jöjjön ki a seggükön!
CsipkeRózsa
Európa akkor lesz sikeres, ha egyik-másik minielnök nem támadná folyamatosan, és nem ellene fog agitálni, és szavazni.
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
papa.49
Európa akkor is Európa lesz ha az összes fehér ember kihal innen, ezt nem ártana tudni annak aki ilyen magyarázgatásba kezd !!!
Szerinte nem is ez a baj, neki az a baja,hogy NEM Ő KORMÁNYOZZA EURÓPÁT, hát ehhez minimum újjá kéne születned csutikretén !!!
justhpeter
@Eladott Ország: Életfogytiglani kényszermunka + teljes vagyonelkobzás. Megszolgálta.
Hofipisti
"még egy ország valutájával is spekulál, "ezzel tönkretesz egy országot, és emberek milliói veszítik el megtakarításaikat" 2010: 1 EUR 265 Ft; 2018: 1 EUR 324 Ft. s közben elszállt a nyugdíjpénztár, nem nőtt a családi pótlék közel 4 millió ember él hazánkban a szegénységi küszöb alatt stb, stb.
terlasz
Persze, de te nagy gőzerővel dolgozol azon, hogy ne maradjon európai.
Eladott Ország
Még ez a mocskos szarházi bűnöző cigány akar tanácsot adni! Aki szarrá lopta magát strómanjai útján!
nevemnick
Ez az izé azt gondolja, hogy nélküle nem lesz Európa...
Eddig is volt Európa, de a hataloméhséged, és agyament követőid pont Európa közepébe, és saját népeitekre sz@rtatok.
Magyarország újra európai lett és marad nélküled is, mert arról teszünk. Költözhetsz a várba, de ott sem lesz maradásod. Visszavesszük ha kell, mint 1684-ben, 1849-ben és 1945-ben.
tulipan
@Hofipisti: Pontosan igy van! Miközben Ő maga és a néhány 100 fős, utonálló haramia bandája, rövid időn belül, milliárdos lesz!!! :((((
Desischado
@justhpeter: Támgatom!!! Mikor fog ez a program, végre megvalósulni???
Össze vissza pofázik ez a szélkakas, hazug, tolvaj zsírmore! Dobná már fel a rotkót, de mennék a temetésére! Pezsgóvel!!!
Lepényleső
...és olyan fejőstehén,aki még hátra sem néz,ha illegálisan feji egy rabló kéz?
Hofipisti
Szerintem Repülős Vikinek is meg kellene értenie, hogy ..." az átláthatóság jegyében tudni akarják, kik ezek az emberek, és (honnan jön) hová megy a pénz.
Azt pedig régóta tapasztaljuk, hogy Magyarországon az ö családja az első.
Nessy
Európa az Európa marad. csak Orbán iratkozik ki az európai emberek közül! Egy banán köztársaságot akar csinálni kis hazánkból, pár ezer hozzá hasonló, odavalósi kegyencével. Nos, ők nem európaiak, hanem Dél Amerikai maffiózók!
Eladott Ország
Mondja ezt a világéletében megélhetési politikus vérgeci, akinek soha nem jutott más lehetőség az eszébe, mint közpénzből elbohóckodni iskolától nyugdíjig valamilyen bársonyszékben.
tulipan
Orbániában a " közpénzek elvesztik közpénz jellegüket " ez mindent megmagyaráz az egész rezsim a lopásra épül a többi csak duma az ostobáknak.
Eladott Ország
@RonaGyuri: És ha ehhez még hozzátársul a "brüsszeli" pénzcsapok elzárása akkor az országnak végleg harangoztak és a fidesz bűnöző bandának.
kokopelli
@Szeparepa2: Rosszul súgtak a csuti-géniusznak,mert az un. "euróapa-alapkövet"
azt deGaulle és K.Adenauer tette le a háború után,a többiek,mint a H.Kohl is csak
egy kis vakoló-kőműves volt,aki még a 3.Vh-t is megkísérelte volna a "Nato-dupla
határozatának" elfogadásával,ha nem mondatták volna le a "schwarz pártfinancírozá-
sa" miatt! Az Orbán keressen magának jobb tanácsadót,mert különben egyszer még
ß@rban marad a nagy kijelentéseivel!..."egy jó főnök csak az lehet, aki a munkatársa-
it jól választja ki!!" (Netuddki) (;-)))
kokopelli
@Szeparepa2: Annyira skizo az ürge,hogy valószínüleg ami eszébe jut azt rögtön
kiköhögi! Szomorú lehet még az országnak!
kokopelli
@tulipan: befogják a szájunkat?Akkor hogy hányunk? Felül várjuk alul jön?
anima
Ki vert orrba, Orbán?
Ha nem vert orrba senki, akkor miért ferdült el az orrod?
Csak úgy magától? De tényleg?
Itt valami magyarázatra szorul szerintem.
kokopelli
@Szeparepa2: Legalább annyit mondanának neki a sameszai,hogy ne ugasson felesle-
gessen annyi baromságot,mert azt esetleg lefordítják,és beß@rnak a röhögéstől a nyu-
gatiak! Főleg ne az eléggé utált H.Kohl-ról,aki többet "stiklizett" mint amennyit egy kö-
rösztény megengedhetne magának!!
simmering73
Európa sikeres, more! Magyarországgal vannak a gondok.
kokopelli
@Szeparepa2:...kissé elgondolkoztam,mert ha cigányokat visszatelepítik az óhazá-
jukba,akkor a ME választás megint sokba kerülhet a "népnek!...vagy megéri,mert Európa
az európaiaké marad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.