Adventi időszakban kétszer annyi a lakástűz, mint az év más időszakaiban; idén decemberben már mintegy félezer ilyen esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak – mondta Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A katasztrófavédelem részletesen elmondta, hogyan kell felállítani a karácsonyfát

A szakember azt tanácsolta: a karácsonyfát minden hőforrástól legalább másfél méteres távolságra állítsuk fel, csak megfelelő műszaki állapotú fényfüzért használjunk, és ha elmegyünk otthonról, vagy lefekszünk aludni, áramtalanítsuk.

A gyertyákat nem éghető alátétre kell helyezni, karácsonyfán meggyújtani veszélyes – figyelmeztetett a szóvivő.

Egy füstérzékelő segít megelőzni a nagyobb bajt, csakúgy mint a két kilogrammos poroltó, amely minden nagyobb áruházban kapható 2-3 ezer forintért – tette hozzá Mukics Dániel.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Ne vízszintesen!! :) Akik magyarzzák, ennek a hülyének tekintett népnek, lehet, hogy életükben még soha nem állíottak fel fá!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Valószínüleg függőlegesen... Meg kéne kérdeznem Vakondi elvtársat...hogy képbe kerüljek.
tulipan
Ne vízszintesen!! :) Akik magyarzzák, ennek a hülyének tekintett népnek, lehet, hogy életükben még soha nem állíottak fel fá!!
Eladott Ország
A katasztrófavédelem nem győzök álmélkodni milyen fantasztikus szó ez, már nem csak a katasztrófát védi, hanem tanácsokkal is ellát, a kéményt tisztítja, a szemetet is szállítja és már az orrunkat is "tisztíccsa". Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe.
bencemacska
Ez a "Vak vezet világtalant!" tipikus esete.
Elnézést a nem -, vagy gyengén látó embertársaimtó!!!
papa.49
Hess a picsába katasztrofális katasztrófavédelem !!!
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.