Adventi időszakban kétszer annyi a lakástűz, mint az év más időszakaiban; idén decemberben már mintegy félezer ilyen esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak – mondta Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A katasztrófavédelem részletesen elmondta, hogyan kell felállítani a karácsonyfát

A szakember azt tanácsolta: a karácsonyfát minden hőforrástól legalább másfél méteres távolságra állítsuk fel, csak megfelelő műszaki állapotú fényfüzért használjunk, és ha elmegyünk otthonról, vagy lefekszünk aludni, áramtalanítsuk.

A gyertyákat nem éghető alátétre kell helyezni, karácsonyfán meggyújtani veszélyes – figyelmeztetett a szóvivő.

Egy füstérzékelő segít megelőzni a nagyobb bajt, csakúgy mint a két kilogrammos poroltó, amely minden nagyobb áruházban kapható 2-3 ezer forintért – tette hozzá Mukics Dániel.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Ne vízszintesen!! :) Akik magyarzzák, ennek a hülyének tekintett népnek, lehet, hogy életükben még soha nem állíottak fel fá!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Valószínüleg függőlegesen... Meg kéne kérdeznem Vakondi elvtársat...hogy képbe kerüljek.
tulipan
Ne vízszintesen!! :) Akik magyarzzák, ennek a hülyének tekintett népnek, lehet, hogy életükben még soha nem állíottak fel fá!!
Eladott Ország
A katasztrófavédelem nem győzök álmélkodni milyen fantasztikus szó ez, már nem csak a katasztrófát védi, hanem tanácsokkal is ellát, a kéményt tisztítja, a szemetet is szállítja és már az orrunkat is "tisztíccsa". Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe.
bencemacska
Ez a "Vak vezet világtalant!" tipikus esete.
Elnézést a nem -, vagy gyengén látó embertársaimtó!!!
papa.49
Hess a picsába katasztrofális katasztrófavédelem !!!
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.