Élete egyik legboldogabb karácsonyára készülhetett idén a rövid pályás gyorskorcsolyázó testvérpárLiu Shaolin Sándor (23) és Liu Shaoang (20).

Shaolinéknál a kistesó érkezése a legszebb ajándék

Fotó: Liu Shaolin Sándor / Facebook

Csapatuk Burján Csabával (24) és Knoch Viktorral (29) kiegészülve 5000 méteren aranyérmet nyert a pjongcsangi téli olimpián, jó előre, már júliusban megkapta a legszebb idei ajándékát. Ekkor született meg ugyanis a téli ötkarikás játékok első magyar aranyát szerző sportolók kishúga, Kelly Ria. Így már négyen vannak testvérek, másik húguk, Liu Léna (12) szintén gyorskorcsolyában jeleskedik.

Mivel Kelly Riának ez az első karácsonya, Shaolin és Shaoang izgatottan várta az ünnepeket. Igyekeztek kitenni magukért, cseppet sem meglepő módon az volt a tervük, hogy ajándékokkal halmozzák el kistesójukat és szintén öt hónapos unokahúgukat – derül ki a Blikk interjújából.

Shaolinéknál a kistesó érkezése a legszebb ajándék

Fotó: Liu Shaolin Sándor / Facebook

Főként kisbabaruhákat és játékokat kapnak. Igyekeztem olyan ajándékokat választani, amelyek hasznosak számukra – mesélte Liu Shaolin a Blikknek. Hozzátette, elsősorban persze nem az ajándékozás miatt várta az ünnepi időszakot. – A karácsony mindig is az egyik legkedvesebb ünnep volt az életemben, a kistesóm és az unokahúgom érkezése miatt idén persze különösen vártam. Az, hogy ilyenkor együtt van a család, mindennél többet jelent számunkra. Nagymamámnál szoktunk összegyűlni, ahol finomabbnál finomabb ételeket fogyasztunk el. Arra persze figyelnem kell, nehogy elhízzak. A pihenő miatt is szeretem a karácsonyt, ilyenkor két-három napon keresztül tudunk lazítani.

Shaoang, bátyjához hasonlóan, nagyon várta az ünnepek kezdetét.

Egészen december 21-ig tartottak az edzések, fárasztó időszakon vagyunk túl. Most tudunk egy kicsit pihenni, ez sokat jelent számunkra. Nagyon vártam a családi összejövetelt, hiszen ebből sok erőt tudunk meríteni a következő versenyeinkre – jelentette ki Shaoang.

Nem utaztak Kínába

Shaolin és Shaoang édesapja Kínában él. Idén az ünnepek alatt nem volt lehetőségük kiutazni hozzá.

Nem volt idén versenyünk ott, úgyhogy nem tudtunk kimenni. Viszont elképzelhető, hogy jövőre, a szezon befejeztével ellátogatunk majd Kínába, de ez még nem biztos – jelentette ki Shaoang.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.