Magyarország a huszadik századot elvesztette, de a huszonegyediket meg akarja nyerni – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök.

A Magyar Idők számában a kormányfő úgy fogalmazott:

Lesznek választások 2019-ben, de a mi horizontunk 2030. Nyolc év közös munkájának eredményeképpen új korszak előtt állunk, és hiszek abban, hogy nemcsak megindultunk, de meg is érkezünk.

A napokban tartott ellenzéki tüntetésekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt emelte ki:

a politika olyan világ, ahol akár karácsony estéjén is dúlhatnak a küzdelmek, a tüntetések is hozzátartoznak a demokrácia mindennapjaihoz.

Az erőszak, a rombolás, a vandalizmus viszont nincs rendben.

Az MTI szemléje szerint Orbán azt mondta, hogy az ellenzék a kétharmados parlamenti többségnek csak egyetlen intézkedését lenne képes támogatni:

a lemondását. Még az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg az ellenzék, amely mindenáron kormányt akar buktatni.

A minisztreelnök az állította, hogy: a nagy nyugati országok vegyes civilizáció létrehozásával kísérleteznek, „úgy gondolják, hogy a keresztény Európából legyen keresztény-muszlim Európa”. Közép-Európa azonban úgy döntött, hogy ebbe a kísérletbe bele sem kezd, mert a kockázatok rendkívül nagyok.

„Nem akarjuk, hogy kevert népesség lakja az országainkat, ezért védjük a határainkat, és ellenezzük a bevándorlást. Mindenki láthatja, hogy a nyugatiak ezt a döntésünket nem tartják tiszteletben. (...) A magyar ellenzéket eszközként használják. Soros György és hálózatai nem tűrik el, hogy Közép-Európa kimaradjon az ő nagy társadalomalakító kísérletükből” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint a magyarok úgy érzik, hogy van érteleme a munkájuknak

A magyar kormány mindent megtesz a családok megerősítéséért – mondta Orbán Viktor, mert „hisszük, hogy a magyar történelem folytatásának az esélye, azaz a nemzet jövője a családokban van”.

Orbán Viktor szerint válság idején felértékelődik, ha egy országnak stabil a kormánya, ilyenkor felértékelődik a kétharmad, mert a cselekvőképesség fontos erőforrás.

„Nyolc évbe telt, amíg a magyaroknak sikerült meggyőzniük egymást, hogy van értelme a munkájuknak. Lassan ott tartunk, hogy többen dolgoznak, mint valaha. Ezért a magyar gazdaság ma ütésálló”

– mondta.

Az ünnep emlékeztet a politika korlátaira. A politika segíthet az embereknek abban, hogy jobban éljenek, de abban nem, hogy szebben is éljenek. A saját életét mindenki csak maga teheti szebbé. Jó lenne, ha ez minden magyarnak sikerülne – mondta a Magyar Időknek adott interjúban a kormányfő.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nincs olyan ünnep, hogy valamelyik kormánypárti ökör ne pofázna hülyeségeket. Ezt a szerepet az elmúlt egy héten a vezérökör vette át. Hova kell a normális magyarnak költöznie az ünnepekkor, hogy ne ezt a neoprimitív csürhét kelljen hallgatnia ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nincs olyan ünnep, hogy valamelyik kormánypárti ökör ne pofázna hülyeségeket. Ezt a szerepet az elmúlt egy héten a vezérökör vette át. Hova kell a normális magyarnak költöznie az ünnepekkor, hogy ne ezt a neoprimitív csürhét kelljen hallgatnia ?
magyarbakancs
"a politika olyan világ, ahol akár karácsony estéjén is dúlhatnak a küzdelmek, a tüntetések is hozzátartoznak a demokrácia mindennapjaihoz."
Miniszterelnök úr!
Ez a két sor elárulja ,hogy ön fél.Félti a hatalmát.
kakaósbögre
várjámá' kb.mikor találkozott ez a féreg egy átlagmagyarral?
balos
@kakaósbögre: Minden nap körbe veszik babusgatják,még a szotyolát is a kezébe adják,hisz azért fizet-tek nekik!Nem átlag bérből élnek,az átlag segítői!
Nessy
@kakaósbögre: Normálissal? Azt hiszem soha!
Csak tudnám miért érzik kötelezőnek minden ünnepet kiforgatni, tönkretenni? Egy árva szavuk nincs a valós ünnepről, csak uszítanak, szédítik a hiveiket.
Miniszterelnök úr! Olyan békés, boldog karácsonyt önnek is, mint amilyet önök szereztek sok százezer embernek kis hazánkban!
Gondoljon karácsony legszebb énekére! Csendes éj... próbáljanak már valóban "csendben" maradni!
Eladott Ország
Könnyű lenne ezredszerre is megállapítani és annyiban maradni magunkkal, hogy egy erkölcsileg hitvány, totálisan elmeroggyant, skizofréniára – saját bevallása szerint is – hajlamos alak fogva tartja az országot, és önkívületi állapotban, amnéziás tüneteket produkálva cinikusan tolja a nemzet jelenét és jövőjét megtestesítő rozsdás biciklit amire 2010-ben felült és hozzágyógyult a valagához a szakadék felé.Az van az erkölcsi vakondtúrás szerint, hogy – kétszer kétharmados fideszes országlás ide vagy oda – az embereknek mai napig problémát jelentett, hogy nem túlórázhatnak többet, ezért hozták a rabszolgatörvény néven elhíresült jogszabályt. Az emberek többet akarnak keresni, ezért többet akarnak dolgozni. Továbbá az is van, hogy Magyarországon dübörög a munkaerőhiány, vagyis mindenki tehet egy lépést előre, „és ez jól van így.” Vagyis csak az nem dolgozik, aki nem akar, és az nem eszik, aki nem éhes. A törvényt tehát azért módosították ők, akik a büdös életben piaci munkát nem végeztek, mert a munkáltatóknak lasszóval kell fogniuk a munkásokat.Nem, a magyar ember annyit akar dolgozni, amibe nem rokkan bele és többet akar keresni, mint amennyiért most húzza az igát. Igen, a magyar ember valószínűleg hajlandó lenne valamelyest többet dolgozni, ha lenne értelme, csakhogy nektek kurvára nem ez a célotok. Ha ugyanis azért raktátok oda a legokosabb Kósát a nevét adni ehhez a gyalázathoz, mert a munkáltatók lasszóval sem találnak munkaerőt, akkor ez annak a beismerése, hogy a munkáltatókat vagytok kénytelenek kiszolgálni, és szartok ti a dolgozók fejére.
Clavigo
Legalább karácsonykor kussolnál,,Hombárfejű. Hogy rohadna beléd a az ürge-pörkölt,,More.
tudode
Mivel az ÁLLAMPOLGÁROK nem kormánytagok, azon túl, hogy megsértette umbuldával a NÉPFELSÉGET, lenyúlta az vérrel áztatott ALAPJOGOKAT, karácsonykor ŐFENESÉGE neve kusti lenne!
.
Semmi nem az, aminek látszik, az ELTEMETETT DEMOKRÁCIÁVAL együtt, a kormányfő pofátlanságán át, az állam, vagy milyen fő bugyutaságáig, pszichikai bünsegédséget vállalva ezzel a POFAKARATÉS szájhőssel!!
.
Kormányfőként a KORMÁNYTAGOKAT buzerálja az aki elvesztette már rég a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGÁT is!
lampa laz
A magyarok közül te vagy elégedett a "munkáddal" b+, amikor a lopott holmit leltározod...
lusta
˝Még az otthonápolási díj emelését sem szavazta meg az ellenzék, amely mindenáron kormányt akar buktatni.˝
Akkor szakétsük meg a hazugságot.
Fél évig küzdöttek ezért a családtagjaikat otthon ápoló civilek, és érdekvédelmi szervezeteik, de sokáig választ sem kaptak kéréseikre.
A bruttó 100 ezer forint csak a gyermekek gondozására vonatkozik, a más családtagokat ápoló civilek támogatása nem nő ennyivel. Aki például beteg szüleit gondozza, annak juttatása 2022-ig is maximum 80 ezer forintig emelkedhet.
A támogatás emelése nem jelent foglalkoztatási jogviszonyt, pedig az otthonápolók azt szeretnék, ha a 24 órás, szabadság nélküli elfoglaltságukat valóban munkaként kezelné a kormány.
A Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület, a Csak Együtt Van Esély (CSEVE) Csoport és az a Hang májusban akciózott folyamatosan a megalázóan kevés - legfeljebb 52 800 forintos – otthonápolási díj emeléséért; aláírásokat gyűjtöttek, rendszeresen tüntettek a Kossuth téren. Törekvésüket minden ellenzéki párt támogatta, de a Fidesz-KDNP részéről sokáig visszhangtalan maradt a kezdeményezés.

A kormánypártról annyira lepattant az ügy, hogy augusztusban el sem jöttek az ellenzéki pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésre, ahol egyebek mellett az otthonápolási díj növelése is téma lett volna. A Fidesz részéről arra hivatkozva hagyták ki az eseményt, hogy a kérdésben „már zajlanak az egyeztetések”. Ehhez képest október 11-ig kellett várni arra, hogy a kormány beadja a derekát, és engedve a növekvő társadalmi nyomásnak, tényleg emelje a támogatás összegét.
lusta
Ami lemaradt, a Népszavából idéztem.
Nem mellesleg a szöveg tele van ordináré hazugságok tömkelegével. pedig nem is egy négykötetes Háború és béke.
kokopelli
@lampa laz: ...a magyarok egy része talán!?...,de ő honnan tudja mint kívülálló !
papa.49
A magyarok azt érzik minél előbb itt kell hagyni ezt az országot, aki teheti, ha nem akarnak életük utolsó percéig dolgozni kénytelen biorobottá válni !!!
Aki maradni kénytelen arra ez vár !!!
Clavigo
Bazd meg More,,,,,Ebben a Zországban, egyedül a Te ,és a Kondád "munkájának" nincs értelme..
kissé felnőttem
mennél inkább Grácba aztán onnan már akárová 2030 ig a horizont ? álmodik a NYOMOR
kissé felnőttem
napi 24- ből 24-el se lehet itt meggazdagodni csak keveseknek.
mackoka46
Nem nyerni akarunk, hanem méltó a munkás a maga bérére. Tisztes megélhetést akarunk, nem csirkelábat !
Nessy
Orbán szerint! Hiszen a dolgozók munkájából lehet milliárdokat értelmetlen célokra költeniI Ergo az ő számára van értelme a magyarok munkájának!
lampa laz
@kokopelli: neki csak a NER-mag számít, ezek anyagi helyzetét meg ismeri, hiszen tőle függ, a többi szellemileg károsultnak meg mindegy, ha ez az elmebeteg azt mondja jó, akkor az úgy van. Mi többség viszont nem vagyunk se nemzetiek, se magyarok az ő megfogalmazásukban, helyesebben mi hazaárulók vagyunk migráncs simogatók, sorosbérencek, libsik meg bolsik stb.
kokopelli
@lampa laz: az ilyeneknek "ellenségképek kellenek",hogy a horda együttmaradjon!
Ahogy én a történelemre visszaemlékszem,úgy a magyarok mindíg megtalálták az el-
lenséget,a saját ß@ruk lefedésére! Mindíg meg akarta őket valaki (valakik) semmisí-
teni!A nép meg hagyta magát mindenféle ß@ralaktól "palira venni"!
Valaki azt mondta,hogy:"Valljuk be már,hogy mi csak akkorák vagyunk,amekkorák"!Én
pl.leß@rom a magyarkodokat és a más "nemzetieskedő" tetveket! Ismertem pár tucat
másnemzetiségű embert,ahhoz,hogy ne legyek fajgyülölő! ..csak kétféle van...! (;-))
tudode
Az ő munkának nevezett, szerinte LAKÁSÜGYI ELŐADÓ lett volna, de mégsem, csak gyakornokként móriKÁZOTT, aztán az ÁTKOSBAN lett értelme a "gyakornoki melójának" kiutalást kapott a IX. ker. tanács lakásügyi osztályától egy MESTER UTCAI tanácsi lakásra "ingyér", amellyel elindulva MUNKÁJÁNAK ÉRTELMÉVEL, 1993-ban
.
HATVANHÁROM MILLIÓÉRT
.
a Svábhegyen, a Czinege utcában topiskodik!
.
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Ha gyárban dolgozott volna "elzsibizte" volna az átkosban az gyárat!
.
A KORMÁNYKERÉK MEGRAGADÁSÁVAL már nem csak egy TANÁCSI LAKÁS, az EGÉSZ ORSZÁG ura, és olyan, amilyen parancsolgatója!
.
Ezt csinálja utána bárki, aki valójában TUDJA, HOGY MI AZ, hogy MUNKA!
Eladott Ország
"de a mi horizontunk 2030." Egyértelmű az idiotizmus kezd elharapózni a kormányban.
kokopelli
@Eladott Ország: ...még a régit sem hordták ki! Ahogy az idézet mondja:
"az ,hogy idióta vagy,az nem zárja ki a fidesztagságodat,sőt marhául megkönnyíti a belépést!"
Commenter
@justhpeter: Hova kell a normális magyarnak költöznie az ünnepekkor, hogy ne ezt a neoprimitív csürhét kelljen hallgatnia ? A Húsvét-szigetekre? De viccet félre, minden szavad igaz. Ezekből dőlnek a bicskanyitogató, hamis, primitív közhelyek.
kokopelli
@Szeparepa2: vagy. "A magyarok munkájának van értelme,ha Orbán Viktor úgy érzi hogy
neki dolgoznak!" Ez nem olyan mint a dakota közmondás:_
"Mindegy,hogy egy vágtató ló @rik,vagy egy ß@ró ló vágtat!" (csak mozgásban legyen?)
Commenter
@papa.49: elmentek ennek már rég otthonról. Ha még sokáig minE marad a 21. századot is elveszítjük. Csuti veled csak lúzerek lehetünk itt a nyertes csak te vagy a mi kárunkra :(
Eladott Ország
Csodálatos mondásokkal tud vakítani a csúti, hogy vakuljon a paraszt.
"A döglött ló is lehet engedelmes, csak azt kell mondanod neki: Fekszik"
"Ha leölted az utolsó bölényt, utoljára laksz jól."
civilhetes.net/sites/default/files/kepek/2015-11-02-ujl-dakota-orban_0.jpg
almosd
Ezeket a hazugságokat már elolvasni sem érdemes , bolond (hazug ) lyukból, bolond ( hazug ) szél fúj .
lusta
Akkor még egy kis apróságg, ami a rabszolgákra nézve nem sok jó mutat.
A folyó fizetési mérleg GDP-arányos egyenlege az idén már csak 1,1%-os lehet, jövőre pedig 0,7%-ra süllyedhet, vagyis gyakorlatilag szinte teljesen eltűnik a válság után kialakult óriási többletünk.
A jegybank nem aggódik különösebben a folyamatok miatt, és erre jó oka van. A jövő évtől a BÉREK (és így a LAKOSSÁGI FOGYASZTÁS) valamint a beruházások EGYRE VISSZAFOGOTTABB növekedését várja, ami az importigény lassabb növekedését jelenti.
Abban valóban igaza van O1G-nek, hogy bizony a pénzhez jutás miatt egyre többet kell gürizni. Látástól mikulásig.
csak úgy....
igaza van orbánnak! a külföldön élö és melózó magyarok jól élnek ! na nem annyira,mint a nemzetes úr,fönt a várban de ...fussa erre meg arra!
Desischado
Persze, van értelme! Robotolhatnak látástól mikulásig, hogy te megtömhesd a feneketlen zsebed. Ennek aztán tényleg van értelme, more! Addig, amíg el nem zavarunk!
lusta
@Desischado: Szomorú valóság, ami bizony nem fog bekövetkezni. A legutóbbi választási adatokból is látható, hogy a lakosság egyharmada, ha sz@rt eszik, akkor is rájuk fog szavazni. A másik egyharnad meg b@szik elmenni a választásra. A maradék egyharmad meg kevés, mint a macmkoósajtban a brummogás. A mostabni rabszolgává való sülyedés is megerősíti a mondandómat.
Eladott Ország
@lusta: És sajnos a végeredmény a balkáni szint. De most bízom, hogy a nem szavazó 1/3-ad nagy része most végre megmozdul.
Rodriginsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
1magyar
8 éve ezt mondja,de nem érezzük a jobblétet. A túlóra törvény meg azokat sújtja akik eddig is dolgoztak, csak a túlóra szívességet jelentett, ezután meg kötelező lesz normál munkaidőben, melyik dolgozó mer nemet mondani, ha nem akar költözni munkahelyét elhagyva.
cikicakk55
Ez a törpe diktátor bár milyen ünnepi szószólást is csinál állandóan a migránsoknál és Sorosnál köt ki. Mindenről,minden ünnepről,legyen az télen,nyáron,tavasszal,ősszel állandóan a migránsok és Soros témázik. Ezt már annyiszor hallottuk! Mi lenne ha végre arról beszélne,hogy mi a tökömért építettek több milliárd forintért egy 1600 lelket számoló faluba,egy csoda stadiont a csoda botlábú focistáknak? Mikor beszél már arról,hogy veszteséges kisvasútja hány milliárdba került az adófizetőknek? Mikor beszél már arról,milyen rútúl kiosztják Őt a EU parlamenti üléseken. Nem meséli el Verhofstadt,milyen szavakkal illette! Nem beszél arról,hogy az EU-nak elege van abból,hogy saját családjára költi az EU támogatást. Miért van az,hogy más országokban 8 órát is elég dolgozni egy élhető fizetésért? Magyarországon miért csak a Fideszes nagyurak élnek jól? Olyan sok dolog lenne a migránsokon és Soroson kívül is,amiről még nem beszélt,tehát nem is lenne unalmas. Ez a téma,aminél kiköt már a gyerekeknek is uncsi. Nagyon remélem,hogy az a 2030-as előre tervezés csak lázálom lesz számára. Jó lenne,ha jövő ilyenkor már a tévében azt látnánk,amint a zacskókat ragasztja Vácott,vagy Szegeden a Csillagban. Esetleg bel lehetne hajintani a muszlimok közé és megmondani nekik,hogy ez a féreg miatt kell akkorát kerülnötök,hogy az áhított nyugatra jussatok.
Lepényleső
Van hát,szép nagy a bán család,s gyarapodik mint aki galád? Hozzá az aparátnak is
kolbászból a garád?
csak úgy....
@1magyar: meg vagy védve a "migráncsoktól" ?! Máriát és Józsefet a kis Jézussal együtt ,nem fogadnátok el. mert a "kultúrátokat veszélyeztetik"!? :)
Te mondod,hogy 8 éve erröl beszél,közben ö és csak a hívek gazdagodtak!
Nyugaton ,orbán létezni sem tudna,már csak a vö miatt de a testi lelki jó barát a méhszaros gázos,is több évi letöltendöt jelentene...
Borsodi
Külföldön igen van értelme a munkának.Itthon napról napra élnek igen sokan persze ha nem dolgoznának éhen halnának.Van értelme a munkának,de megélni munkából igen nehéz.Ezért sokan nem is a munkából gazdagodtak meg.Helyezkedni,nyalni lopni csalni fideszre szavazni kell és nem kell dolgozni.
Commenter
@Eladott Ország: de télleg, mintha kifutott volna a dakota közmondásokból a magyar politikai élet állatorvosi lova...
terlasz
Te már csak tudod, hogy mit éreznek a magyarok! A te gazdagságod ütésálló, de a nemzet gazdasága kártyavárként omolhat össze, ha az Unió segélyezése megszűnik. A nagy bajt már nem tudod ám a migrációs dumával elfedni.
Eladott Ország
Mondja ezt egy olyan szakadt agyú, skizofrén, aki életében nem dolgozott.
Eladott Ország
@Commenter: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/or-1.jpg
Peti bácsi már az előző diktatúrába megmondta: „ A pálinka olyan, mint bármelyik vallás. Mértékkel az uraknak lelkiismeret nyugtató, viszont a vallás olcsóbban hülyíti a népet”. Ahogy közpénzen híznak, gazdagodnak a papok és erősödik a hittérítés, úgy soványodik a nép, szegényednek el a magyarok és emelkedik a pálinka ára. Kifogyott már a dakota közmondásokból mert mindenkit hülyének néznek. Pedig, ha:
"Ha kevés a sátor az indiánfaluban, akkor ne stadiont építs a törzsednek."
"Attól, hogy indián vagy, még nem biztos, hogy jár neked kaszinókoncesszió."
Ha a törzs rád bízza a pénzét, sose tudják hová nézel, és legyen annyi pötty a popsidon, mint a dakota gyerekeknek.
"Ha a törzs rád bízza a pénzét, sose tudják hová nézel, és legyen annyi pötty a popsidon, mint a dakota gyerekeknek."
"Ha egyedül vagy, akkor ne próbáld bekeríteni az ellenséget!"
ila51
az övékének mindenképp , csak a fizetésük gyalázatos érte ...
Eladott Ország
Orbán a 21. század Nagy Sándora? Ja, nem. Mire ettől a mai "nagysándortól" megszabadulunk, attól tartok ezen a 93 ezer négyzetkilométeren sem marad kő a kövön.
Commenter
@Eladott Ország: ahová lép ott fű nem terem. Elefánt a porcelánboltban. Tör, zúz, pusztít.Mindent ami jó,szép és érték, azt a maga torz képére formálja. Szellemileg és lelkileg megnyomorít.Hagyjuk?
X-ray
Van értelme. Külföldön. Ahol meg is fizetik a jó munkát.
bence
Ennyire aljas mint ez , nem lehet egy EMBER !
anima
Ha még egyszer a nevemben mersz beszélni (magyar emberként), amire nem kaptál felhatalmazást, MEGÖLLEK.

Te nem fogsz szépen meghalni, Orbán - ÉS EZ BIZTOS !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.