Ahogy már hagyomány, idén karácsonyra is szerveztek jótékonysági ételosztást a Blaha Lujza téren. A háromnapos jótékonysági akciót 11 órára hirdette meg az Ételt az Életért Alapítvány, de már kora reggel sorok álltak a meleg ebédért. A facebookon élőben közvetítettük.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ezt lessed csutipatkány, és süljön le a bőr a mocskos pofádról !!!
Nessy
@Commenter: Itt Óbudán minden évben az "Ételt az életért" címen, azt hiszem valamelyik szeretet szolgálat. Nem kicsi a sor.
Persze itt is vannak olyanok, akik mind három helyen, ahol osztanak, más, más napon, sorba állnak az élelmiszer csomagér. És ami a nem szép, (hogy karácsonykor finom legyek,) nem éppen rászorulók.
De hát ilyen az emberi természet. A másik véglet, akit úgy kell "odavinni", mert szégyelli, hogy egy ledolgozott élet után, egyedül maradva, öregen, adományra szorul.
Commenter
@Nessy: persze van olyan aki nem szorul rá mégis odamegy mert ingyen van.Én kicsi faluban lakom ami tiszta fideszes vezetésű, nem volt semmilyen ételosztás, pedig itt is van rá "kereslet." A r. kat templom előtt a főtéren egy jászol áll, meg volt karácsonyi vásár de amúgy semmi, ami arra utalna hogy az egyháznak igenis ilyenkor duplán karitatívnak illene lennie. Magányosoknak rendeztek még előrehozott karácsonyt a könyvtárban. Ennyi. Én nem nagyon ünneplek ilyenkor inkább befelé fordulok a külsőségek elől.
Lepényleső
Miképp lehet itt rászoruló,ha minden fatornyos faluban futja fényűző stadionra? Esetleg a
Blaha nem azonos azzal ami a körút és a Rákóczi sarkán a Nemzeti helyén van?
Commenter
@kokopelli: én itt tegnap és ma is megkaptam hogy biztosan nem keresztény vagyok, hanem más vallású. A vallás szerintem magányügy kell legyen. Nincs helye a munkahelyeken, az iskolákban. És érett fejjel kellene döntenie hogy mi szeretne nézetei, hite alapján lenni ugyanis ilyenkor tud már különbséget tenni az 5 világvallás között.Ne döntessék el ez előre helyette.De ez persze csak az én véleményem. Boldog ünnepet/karácsonyt kívánok innen minden fórumozónak, és a fórumot csak olvasóknak is.
kokopelli
@Commenter: Hegyeshalomtól nyugatra leß@rják,hogy milyen vallásúak voltak a szülők,
Igaz,hogy ez csak egy formája a civilizált együttélésnek,de azt is vallják,hogy:
"ahol a te privát területed végződik,csak ott kezdődik az enyém!" (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.