Isten párbeszédre hív és boldoggá akar tenni minden embert – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a fővárosi Szent István-bazilikában szenteste.

Erdő Péter: Isten boldoggá akar tenni minden embert
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A zsúfolásig telt székesegyházban Erdő Péter arról beszélt: Isten nagy terve az egész emberiség szabadulásának és boldogságának nagyszerű ajánlata.

"Arra hív minket, hogy túl a tér és az idő határain az ő szeretetében boldogok legyünk."

Ezért mondja az angyal a pásztoroknak: "Ne féljetek! Nagy örömet hirdetek nektek és az egész népnek, szabadító született nektek Dávid városában."

A bíboros azt kérte: örüljünk Jézusnak, aki társunk marad az idők végéig, és osszuk meg másokkal is "ezt az alapvető, nagyszerű örömet"!

Ne sajnáljuk az időt arra, hogy "szeretetben együtt legyünk. Mert ha arra figyelünk, hogyan szerezhetünk másnak örömet, egyszerre csak azt fogjuk észrevenni, hogy mi is boldogabbak vagyunk" – fogalmazott.

"És akkor hozzánk is elérkezik a béke. Akkor rajtunk keresztül is előrehalad a nagy terv, amely minden emberi szándékot és elgondolást meghalad"

- tette hozzá.

Erdő Péter kitért arra is: karácsonykor Isten "nemcsak megmagyarázza nekünk a tervet, amely a mi értelmünket meghaladja, hanem eljön közénk, közösséget vállal velünk. Gyöngék közt gyönge lesz, szegények közt szegény, elnyomottak közt eltiport és megalázott. Szenvedő a szenvedőkkel", és közben "mégis erős Isten".

Ezzel pedig "villámként hasítja szét az emberi gondolkodás látóhatárát. Megmutatja, hogy a gyöngeség összefér az erővel, mert a történelemnek és az emberi életnek célja van" – mondta a bíboros.

Itthon - 2020. February 22., 21:45
Szabó Tünde: a magyar sport fénykorát éli
Itthon - 2020. February 22., 16:19
Új magyar köztársaságot alapítana az MSZP
Itthon - 2020. February 22., 21:17
Megroggyantotta a világgazdaságot a koronavírus

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kezdhetné mindjárt a Blahán sorban állókkal...érsekelvtárs.,,aztán a kilakoltatottakkal,,stb.,stb.Lenne munkája,,dögivel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
"Isten boldoggá akar tenni minden embert", de számotokra a magát tradicionális kereszténységet építőnek hirdető Repülős Viki őrült, aljas, és a végtelenségig embertelen törvénye fontosabb, mint az elesetteken való segítség! Igaz, - úgy tűnik - ti messze vagytok Istentől, ti magatokat akarjátok boldoggá tenni!
papa.49
@Hofipisti: Viszont megmondta ,,ne azt figyeljék mit mondok, hanem, hogy mit teszek,, ez pontosan így van !!!
Desischado
Akkor isten miért nem kezdi a szegényeken?! Te fidesz csahos csuhás, a gyakorlatban alkalmazd amiről vartyogsz! Hiteltelen és hazug minden szavad, te fideszes fostalicska!
Eriksson
Senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni.
Eladott Ország
Azért boldogok a lelki szegények, mert tudatlanok. A tudás teher és felelősség. Vagy boldogok a tudatlanok, mert övék a mennyek országa;
Zeta
@Eladott Ország: a jelenlegi oktatás a lebutítás felé tendál. A kormány kedve szerint, legyen elég buta ember , aki rájuk szavaz, megelégedik a szalagmunkában keresett jövedelemmel, az évi 400 óra túlmunkával keresett jövedelemmel

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok