A gyűlölet ellen és a hit erejéről beszélt ünnepi interjújában az egyházi vezető. 

Nem a hatalomra hegyezném ezt ki, hanem egy egyre inkább elharapódzó emberi viselkedésformára. Mérhetetlenül zavar, ha az emberekben talán rejtve ott lévő rosszindulatot és gyűlöletet, önzést és kisszerűséget szabadítják fel.

– válaszolta Fabiny Tamás a HVG-nek adott interjújában arra a kérdésre, mi zavarja leginkább a jelen hatalomban. A magyar evangélikusok elnök-püspöke példákat is említett arra, mikor történt ilyesmi: ilyen volt a 2004-es kettős állampolgársági népszavazás előtti akkori kormányzati kampány, és ilyen most a plakátkampányok sora.

Karácsonyi interjúban ítéli el a kormány gyűlöletkampányait az evangélikus püspök

Fotó: kormány.hu

Fabiny megemlítette, képtelenségnek tartja, hogy környezetében egy hitbuzgó néni azt mondja a segítőjének: ő megbeszélte a Jóistennel, hogy egyetlen embert szabad gyűlölnie, Soros Györgyöt.

Úgy véli:

Éveknek, évtizedeknek kell eltelniük, hogy mindezeknek a káros hatása elmúljon.

A hajléktalanügyben pedig, bármennyire érthető is a frekventált közterek rendezettségének igénye, talán az a legrosszabb, hogy úgy tekintenek ezekre az emberekre, mint akik törvényen kívül vannak.Karácsonyi interjúban ítéli el a kormány gyűlöletkampányait az evangélikus püspök

Fotó: evangelikus.hu

Fabiny az interjúban beszélt hitről, egyházról is, s arról is, miről és hogyan lenne igazán érdemes beszélgetünk egymással: Iraki utam után az egyik televízióban elmeséltem azt a szívszorító példát, amikor a Moszulból sietve menekülő egyik kereszténynek a muszlim szomszédja a kendője alatt őrizte meg a feszületét, és amikor ő évek múltán hazatérhetett, tőle visszakapta. Ez a fél perc valamiért mégsem került adásba. Pedig „plakatív igazságok” helyett értelmes párbeszédre volna szükség.

(24.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Boldog Karácsonyt Fabiny Tamásnak! (A magyar evangélikusok elnök-püspöke) Szerencsére egyre több egyházi személyiség ítéli el a gyűlöletet, a gyűlölet kampányt és az emberek megtévesztését!!! Hála nekik így Karácsonykor is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Papuska1: Szerintem te olvasni nem tudsz, de masnak ajanlod? A Koran maga nem is arab szo, Mohamed pedig nem is irhatta, mert nem tudott irni! Ugyanugy kesöbb es masok altal irodott, mint a Biblia. Talan olvasni kellene megtanulni, mielött valaki masnak ajanlja es a gyülöletkampany elleni cikkben gyülöletet hirdetve kampanyol...
Powelansa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
emerencia
@justhpeter: Igen, igaza van de azért nem ártott volna nagyobb elánnal és korábban hirdetni ezen nézeteket. Vonatkozik ez a többi egyházra is. Ha így cselekedtek volna, talán nem süllyedünk idáig. Jobb később mint még később.
tulipan
SAJNOS, 12 ÉVE MÁR túl hangos, a FOLYAMATOS narancsos gyűlöletkeltés és hozzá képest halk a hit!!!
csipetke
Végre egy tökös egyházi ember,aki nyíltan vállalja a véleményét.Mellesleg minden szavával egyetértek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.