Rég nem volt olyan, hogy vasárnap adjon ki a kormány Magyar Közlönyt, most mégis ez történt: lapösszesítés szerint 72 milliárd forintnyi pénz kiszórásáról döntöttek.

Három kormányhatározatban, december 23-án megjelentetve összesen több mint 72 milliárd forintot szórt ki a kormány amolyan karácsonyi ajándékként. 

A Portfolio.hu cikke szerint összesen több mint 150, kisebb-nagyobb fejlesztési programra lett előirányozva a bő 72 milliárd forint, a pénzek zöme sport és egyházi célokra megy. 

Bő 72 milliárdot szórt ki szenteste előtt a kormány

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint

"Az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról" című határozat ugyanis mintegy 18,5 milliárd forintnyi támogatás egyösszegű kifizetését tartalmazza december 28-i határidővel például a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számos különféle projektjére. De például a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség is kapott félmilliárdot, ahogy számos egyéb sportszövetség is. A 73 tételből álló listán a legnagyobb támogatást (3,3 milliárdot) a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. neve mellett láthatjuk. A Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott.

A "Határon túli célú költségvetési támogatások biztosításáról" című kormányhatározat a miniszterelnök általános helyettese számára azonnali feladatként írja elő, hogy az összesen megjelölt 32,8 milliárd forintnyi támogatást támogatási előlegként fizesse ki az érintett szervezetek számára a a Bethlen Gábor Alap bevonásával. A listán számos határon túli kulturális és társadalmi szervezet szerepel, az egyik legnagyobb kedvezményezett a Sapientia Alapítvány, amely összesen 7,6 milliárd forintot kap két fél célra, de számos futballklub is kapott több százmilliós, illetve milliárdos támogatást.

Az "Egyházi célú támogatások biztosításáról" című kormányhatározatban szintén a miniszterelnök általános helyettese kapta azonnali határidővel a feladatot, hogy a megjelölt egyházi szervezetek számára egy összegben juttassa el a támogatási előleget a magyar költségvetés terhére. Ezek a támogatások együttesen a Portfolio kalkulációi szerint mintegy 21 milliárd forintot tesznek ki, és a legnagyobb tétel rajta (5,9 milliárd forint) a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja, amelyre a pénzt az Egri Főegyházmegye kapja, és mellette számos másik Főegyházmegye is kap óvodafejlesztésekre pénzt, de mellettük számos más felekezet is egyéb célokra.

- olvasható a lap cikkében.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Az államadósság sohanemlátott magasságokban van, hitelből költekeztek. Most tűrtőztettem magam a karácsony miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Az államadósság sohanemlátott magasságokban van, hitelből költekeztek. Most tűrtőztettem magam a karácsony miatt.
Commenter
18,5 mrd a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számos különféle projektjére. Amelyiknek a védnöke egy bizonyos Lévai Anikó.
Nessy
@Peller Anikó: Ebben egyetértünk. Meg kell vásárolni a határon túli szavazatokat is! A többi no comment!
tudode
Húzd rá cigány sose halunk meg!
.
Egyszer ÉLDÖGÉLÜNK, már mint a NÉP!
.
Ilyen magas még NEM VOLT az államháztartás hiánya
.
www.google.com/search?q=2018+%C3%A1llamh%C3%A1ztart%C3%A1si+hi%C3%A1ny&oq=2018+%C3%A1llamh%C3%A1ztart%C3%A1s+h&aqs=chrome.1.69i57j0.9580j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Csuhaj rá JOGILAG NEM LÉTEZŐ Magyarország!
justhpeter
Miért nem a kórházak adósságát fizették ki ?
Gauntlet
nem az ő pénzük. nem érzik súlyát. a qrmány azt csinálja mint valami szenvedélybeteg. Csak nincs ki rácsapjon a kezére - rám tüntetésről se hallani semmit :(
CsipkeRózsa
A rászoruló magyarok pedig "dögöljenek" éhen, vagy megfagyhatnak, miért nem tudták beosztani a havi pénzecskéjüket.
Peller Anikó
@justhpeter: Nagyon egyszerű a válasz, az nem cél. A cél az, hogy a családok idősebb, betegebb tagjai megdögöljenek.

A fiatal, értelmesebb, életerősebb tagok szerencsésebb esetben persze Ausztriába mennek élni vagy németbe, angolba.

A csekélyebb értelmű vallásos rétegeket kell megcélozni, hátha ők még szavaznak rájuk. Meg a külföldiek.
cikicakk55
Semmilyen alapítványt és segélyszervezetet nem kéne támogatni. Valamikor kb 15 éve még a párom is támogatta a " Rákos gyerekek " alapítványt és az " Inkubátor "alapítványt. Aztán hatalmas port kavart egy hír,miszerint egy apa kért segítséget a kisfia műtétjéhez. 2 millió forintot kért az alapítvány,aki támogatta az apát. Egy jóindulatú és tehetős ember állítólag kifizette az összeget egyben,de kiderült,hogy az apa 200.000 ft-ot kapott a bankszámlájára. Rákérdeztek az alapítványnál,hogy ez miért és hogy lehet? Kiderült,hogy az alapítvány a befolyt támogatásokból tartotta fenn önmagát.Abból fizették az irodájuk bérleti díját, a dolgozóik fizetését, a rezsiket, a benzin és telefon díjakat,stb. Így maradt az apának a 2 millióból 200.000 ft-ja. Ráadásul emlékszem,hogy több ember is írta,hogy igaz nem olyan nagy összeggel,de támogatta az alapítványt. Cirka másik 2 millió is elment. Na onnantól,ha alapítvány kért nem adtunk,de ha a rászoruló bankszámlája volt megadva,akkor az akkori anyagi helyzetünkhöz mérten segítettünk. Az lenne az igazi segítség,ha az ilyen alapítványokat az állam tartaná fenn,a beérkezett összegeket,meg egyből utalhatnák egy az egyben a rászorulóknak. Valamikor én is kaptam segítséget és ami nem volt szükséges,azt tovább vittem személyesen oda,ahol tudtam,hogy örömmel fogadják.
Eladott Ország
A magyar melós meg dogozzon szarér- húgyér az összeszerelőüzemben évi 400 órát, melyet sohanapján sem fogják kifizetni. Baszódjatok meg, rohadt ,bűnöző ganaj banda!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Aki max. 8 általánosig vitte ne is akarjon sok pénzért dolgozni, az álljon csak 400 órát egy összeszerelő üzemben vagy nyírja a füvet, lapátolja a havat közmunkában. Van akiknek nincs nagyobb életcélja, akkor fogadja ezt el. Amíg egy orvos keres nettó 300 ezret ne akarjon már egy sima munkás is annyit keresni.
justhpeter
@Peller Anikó: Ebben sajnos lehet valami.
koszpeko
@Elad0tt 0rszág: Mennyivel olcsóbb a kenyér egy melósnak?
Ha nem lenne közmunkás ki lapátolja el a havat az útról, hogy az orvos be tudjon menni rendelni?
Ki a fasz vagy, hogy ledegradálod a kétkezi munkát?
Elad0tt 0rszág
@koszpeko: Nem a kétkezi munkát, hanem hogy lassan annyit akar keresni egy tanulatlan ember amennyit egy orvos keres. Oké, keressen 300 ezret egy közmunkás, de akkor a tanult emberek bére legyen annak a duplája vagy triplája, külföldön is így szokás.
koszpeko
@Elad0tt 0rszág: Leszarom mennyit tanúlt nekem is 320 Forint 1 kiló kenyér.
Annyit akarok keresni, hogy megtudjak élni és nem vagyok közmunkás.
RonaGyuri
@Nessy: kell a saját lábra, meg a dagadt uncsikra! =))
Powelansa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Elad0tt 0rszág
@koszpeko: Akkor hajrá, kizárólag rajtad múlik hogyan élsz.
tulipan
@Elad0tt 0rszág: Na Te naarncsos segglyuknyaldosó, ez az AMI NEM IGAZ!!! Narancsos MESE!!! :(
1magyar
Sport és egyház - csak ez a fontos? A régi és a jelenlegi adófizetők nem érdemlik?
Mert akik kaptak azok éppen csak viszik a pénzt nem termelik.
Elad0tt 0rszág
@tulipan: Miért? Talán te szarul élsz? Gondolom más az oka nem te magad. Paraszt.
Elad0tt 0rszág
@Peller Anikó: Jól is tetted, egy nőnek nem illik csúnyán beszélni, kivéve ha pszichiátriai kezelés alatt áll és nem ura önmagának.
Hofipisti
Ez annyit jelent, hogy újabb 72 ezer millió adófizetői forint megy a hűséges egyházaknak és Repülős Viki hobbijára (igaz, egy kis morzsát Kósa Kupak Lajos jeges csapata is kapott). Ebből adódik, hogy minden hazai magyar állampolgár 7,2 ezer forintot tett bele ebbe a "csomagba".
A nyuggereknek nem jutott karácsonyi "bözsi-cetli".
Desischado
@bakcsubakka: Csubi, a próféta szóljon belőled! Ezek nem érdemelnek mást! A mi bőrünkön szereznek szavazatokat, és kizsigerelnek bennünket! Mivel karácsony van, én is csak annyit írok, hogy a lámpavason lógjanak, egytől egyig!
És mindenkinek itt a Propin, - a trollokat kivéve, - Békés, Boldog karácsonyt kívánok!
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Tudom én azt hogy pasi (is) :-))
terlasz
@Elad0tt 0rszág: "lassan annyit akar keresni egy tanulatlan ember amennyit egy orvos"

Jellemzően egyet tudok érteni Veled, de ezt a kérdéskört nagyon leegyszerűsítetted. Hajlamosak vagyunk lenézni bizonyos munkaköröket, ami nélkül pl. térdig szarban járnánk vagy esetleg a pénzünkön kitanult nagy tudású, akár dokiknak kellene maguk után eltakarítani a trutyit. Léteznek olyan emberek is, akik azt hitték, hogy jó sokat tesznek magukért, amikor több diplomát megszereztek, de mégis csak a szar takarítása jut nekik.
Már születésünk pillanatában sem vagyunk egyenlőek, a képességeink tekintetében sem, de a szintünkön a társadalom hasznos tagjává válhatunk, ha akarjuk. Az értékünket mindig a kereslet-kínálat határozza meg, de nyilván ennek is van kifutási ideje.
tulipan
Orbániában a " közpénzek elvesztik közpénz jellegüket " ez mindent megmagyaráz az egész rezsim a lopásra épül a többi csak duma az ostobáknak.
Eladott Ország
@Horizont: ma, 06:34, Nem kell velük foglalkozni. Elvtelen seggnyalásért cserébe, köpködik azokat, akik nem velük menetelnek. Ő az igazi ( társaival együtt) fideszes humanoid, trágyarakás, aki minden verbális megnyilvánulásával romba dönti az evolúció elméletét, ugyanis ha ő(k) a végeredmény, akkor valami nagyon el lett b@szva már a kezdet kezdetén…
tudode
Ha ez a "BB" (bunkó bagázs) annyi "JÓT" tett volna az elmúlt 30 év alatt, mióta bepiszkították a ORSZÁG IMAHÁZÁT, mint amennyi BALNÉT, BALHÉ HÁTÁN, HEGYÉN, még talán nem készülne MÉLTÓ HELYÜK a TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJÁN!
.
A narancsköddé vált HETVENKÉT MILLIÁRD fillérek annak arányában, hogy ÖVÉK az ORSZÁG, maguknak építgetik RENDSZERTELENSÉGBE szervezett Costa Nostra szerű korrupciócs-KÁVAL!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Na látod ez nagyon igaz, téged már akkor elbasztak amikor hozzád kezdtek:-))))
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Nem használom senkinek a nick nevét, nem is engedné a rendszer. Nem is értelek...
Nessy
@Elad0tt 0rszág: Aranyos! Nem elég, hogy más nickjén egy betüt módosítva ír, még magának áll feljebb! Már egy nick kitalálása is gondot okoz? Kérjen segítséget a Lendvay utcából!
Elad0tt 0rszág
@Nessy: Nem egy, hanem két betűt, 00. Tisztelt fórumtársatok monogramja:-)))
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Szar idők, szar emberek. Pedig már kezdtem azt hinni, lejjebb már nem lehet menni. Ezek szerint még mindig nem az alja.
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Mindig van lejjebb, ezt te és pár fórumtársad nap mint nap bizonyítjátok is.
emerencia
"A 73 tételből álló listán a legnagyobb támogatást (3,3 milliárdot) a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. neve mellett láthatjuk."

Éppen pár napja közölte a belgyógyász főorvos háziorvosa a nyíregyházi hozzátartozómmal, hogy megalapozottan szüksége lenne egy hasi ultrahang leletre. Megírta a beutalót és megemlítette, hogy kb.6 hónap mire fogadni fogják. Addig diétázzon, más gyógymódot nem tud javasolni a város szülöttének. (Sajnos esélyes, hogy nagy baj van és ebben az esetben mire meg lesz az ultrahang, addigra már késő...) Ha belegondolok, hogy ennyi pénzből egyetlen Nyíregyházinak és környékinek sem kellene orvosi ellátás hiányában idő előtt elpusztúlnia, igencsak elfog az orbántakarodj érzés még ezen a békés ünnepen is. :-((((((((((((((((((
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: ma, 15:00, Mi a qrva anyádért nem tudsz egyetlen hozzászólást sem írni egyetlen egy cikkhez sem. Csak fikázni tudsz és a nyáladat verni, te szarházi.Takarodjál a narancsos haverjaidhoz, seggfej! Ez nem a fidesz butítás szemináriuma, színhelye!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Na tessék, ismét bebizonyítottad amiket leírtam. A cikkekhez szólni? Tudod hány évig csináltam? A reakciók döntő többségében a hozzádéhoz hasonlóak voltak, akkor meg minek? Jó ez így most.
Sámannus
@Elad0tt 0rszág: Most jól kiszartad magad. A véleményem szerint az egyeztetés nélkül hozott törvény szándékosan tartalmaz olyan lyukakat, amivel a munkásokat meg lehet károsítani. Te pedig egy szar ember vagy és egészen másról beszélsz, amikor idefosod a hányadékodat. Látható hogy az emberiség melyik feléhez tartozol. Sorostól tanultál, de egy kegyetlen Dzsugasvili van a lelked mélyén.
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Akkor jól kösd fel a gatyádat, bugyidat kisanyám, nem lesz egyszerű dolgotok:-)
Elad0tt 0rszág
@bakcsubakka: Nem, ebbe a szóba még beletörne a nyelvem:-)
Elad0tt 0rszág
@Sámannus: Te látsz az interneten át? Tényleg pont most szartam az imént:-) Na igen, ha valaki nem fizette be rendesen az adóját, járulékait 40 éven keresztül azzal tényleg direkt szúr ki a kormány. Bravó!
Sámannus
@Elad0tt 0rszág: Jó van te is egy csicska vagy. Én pontosan annyit adóztam mint amennyit kézhez kaptam, vagy még egy kicsit többet is. Nem annyit túlóráztam mint amennyit most megszavaztak, hanem egy kicsit többet, és azt a munkát nem lehetett seggbe dugott kézzel elvégezni, de mindig kifizették, és önként vállaltuk, nem kellett megszavazni sem. Egy feltétel volt, hogy a főállású munkát pihenten kezdjük el. A mostani törvény a hatalmi pozícióról szól, és ahhoz van igazítva te ne hadoválj marhaságot légyszíves. Azért ilyen a törvény hogy vissza lehessen vele élni! Engem ne akarjon olyan kioktatni, aki ezt életében nem csinálta..
Peller Anikó
@Nessy: a modik már kitörölték az összes hozzászólását, ezért kellett neki egy másik új név.
Így az új neve már nem @Elbaszott Orcád: hanem Elbaszott nagy pofád lett.
Sámannus
@Elad0tt 0rszág: Má bocsi őszinteséged kapóra jön, hogy így kitárulkoztál úgy látszik nálad korábban elindult salakot is kirakod ide. Jó tudni hogy otthon sem tudod abbahagyni. Muhhhahha.
Sámannus
@Nessy: Ezt alkalmazták a választásokon is a kamupártoknál és a képviselőjelölteknél is, Ebből világosan látható, hogy fizetett görény jött ide közénk.
Nessy
@Elad0tt 0rszág: Téved! Miután maga volt szíves az "o" betúből 0-kreálni, magát illeti a 00 nick! Ami még találó is lenne a viselkedésére.
Ha esetleg kissé kulturáltabban adná elő magát, komoly szellemi problémát okozna? Felőlem imádhatja a fideszt, és a kormányt, de nem muszáj nagy dobra verni! Legalább is inkább a 888.hu vevő a szövegére.
csak úgy....
@Elad0tt 0rszág: faxa gyerek vagy cs.tibi laci ! unalmadban sikerült csinálnod egy vadi új nicket.
te,ettöl még mindíg elmebeteg maradsz, cs.tibi laci! sztankótól tanultad...,az sem vót normális sosem ...
egymásra találtatok ,szerintem passzol a kúrta farka a popeszodba...
Nessy
Az hogy pártunk és kormányunk az itthon robotolók pénzéből milliárdokért vásárol szavazatokat a határon túliakról, az ő döntésük. De engedtessék meg, hogy ne legyen kötelező ennek örülni, miközben itthon ott szorítanak a nadrágszíjon, ahol a legkisebb az ellenállás, a kisembereknél.
Régi felvetés, hogy a pártokat és egyházakat tartsák el a híveik.
Miután itt ugyebár minden és mindenki keresztény, akkor ez nem lehet probléma. Hasonlóképpen a fidesz nagyszámú szavazójának sem.
Denijenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Elad0tt 0rszág
@Peller Anikó: @csak úgy...: Ugye még nincs vége a karácsonynak? Akkor azt kívánom nektek, ne is érjétek meg a következőt. A liberális csürhe nem érdemel még ennyit sem.
Elad0tt 0rszág
@Sámannus: Honnan tudod én mit csinálok és mennyit dolgozok? Ezt is látod a neten keresztül? A poros lábam nyomába nem érsz te kretén, csak nem vagy tisztában vele.
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: dececember 25., 17:15; Európa szegényháza vagyunk, a bérezést és a vásárlóerőt tekintve, csak Bulgáriát tudjuk megelőzni. Erre büszke a fidesz bűnbanda és a munkaerő kivándorlásra? Írod: "Amíg egy orvos keres nettó 300 ezret ne akarjon már egy sima munkás is annyit keresni." Nos itt a hiba. Már Romániában is többet keres egy ápoló háromszázezernél. 700 ezres ápolói bérek - az orvosok és ápolók elvándorlásának megelőzésére, Romániában durván megemelkedtek a fizetések az állami egészségügyben.
hvg.hu/itthon/20181019_Berek_az_egeszsegugyben_Romania_durvan_beelozte_Magyarorszagot
Nessy
@Elad0tt 0rszág: Viszont kívánjuk magának is! Ezzel viszont már egy olyan határt lépett át, ami után tényleg nem tartozik az emberi fajhoz! Ergo, úgy is kezelendő.
Sámannus
@Elad0tt 0rszág: Akár mennyit dolgozol kevés eszed van ha ilyet kérdezel. Ha ez a munkád amit itt csinálsz nem nagy dicsőség. Minden kretént ilyenre fogják be, mert alkotni képtelen.
Elad0tt 0rszág
@Sámannus: Kommentenként kapok 100 ezer forintot, csináld ezt utánam ha tudod:-)) Egyébként meg nem tartozik rád mi a munkám, de attól hogy visszavágok keményen nem azt jelenti hogy nem az eszemmel keresem a kenyerem. Azt a stílust használom ami itt a divat.
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Akkor húzzál bele kisanyám, nehogy te ülj két szék közé véletlenül.
Sámannus
@Elad0tt 0rszág: Az eszedre ne hivatkozz csak egy alteregó vagy, más mögé bújsz, mint egy patkány. Munkáról meg inkább ne beszélj, csak egy csicska vagy, és annyit is érsz. Augiász istállóját nagy dicsőség ganajászni mondhatom.
Peller Anikó
@Horizont: hihi, útálunk csikar, büszke lehetsz rá

Hallod? A fidesz kommentenként fizet 100 ezer forintot, hogy hülyeségeket ragyogjon ide ez az eszes pöcs. Fideszes.
Elad0tt 0rszág
@Sámannus: @Horizont: @Peller Anikó: Mi van bunkókáim, irigyek vagytok? Dolgozzatok csak keményen hogy legyen jövőre is szaloncukor, bár a Blahán gondolom megint lesz ingyen ebéd:-))
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Nekem nincs rá szükségem, meg egyébként sem adnak ott libamájat, anélkül meg nem élet az élet, löttyedt csöcsű:-)
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Vagyunk itt páran akik rühelljük az ellenzéket meg a tüntető csürhét, így nem lehetetlen hogy nem vagyok ismeretlen. Durbincs pl. jó komám, mond ez valamit? :-)
Elad0tt 0rszág
@Horizont: Mindennek oka van, nincsenek véletlenek.
1magyar
Tényleg ennyire utál bennünket, belföldi magyarokat, orrvérzésig dolgozzunk a gazdagoknak, a focira és határontúli focira, templomokra stb. pazarlásokra?
1magyar
@CsipkeRózsa: Havi 28.500.-ft-ot vagy a 30 ezret - mert ez is azért munka után jár csak.
Szemétség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.