A keresztényeké kevésbé, a muszlimok száma viszont nagy arányban nő – erről beszélt Fischl Vilmos evangélikus lelkész az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Elmondta, az iszlám vallás 632-ben alakult.

Az azóta eltelt időszakban az iszlám "behozta" a kereszténységet, hiszen jelenleg nagyjából ugyanannyi keresztény él a világon, mint muszlim.

A lelkész szerint ezért fel kell tenni a kérdést, hogyan tudjuk keresztény identitásunkat megőrizni nemcsak Európában, hanem az egész világon.

Fischl Vilmos biztonságpolitikai szakértőként kiemelte:

az iszlám egyértelműen egy békés vallás. Amikor az iszlám elkezd radikalizálódni, akkor van probléma.

Beszélt az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság Hungary helps programjáról is.

Úgy értékelte, a Szíriában, Irakban, Nigériában zajló program egy jó kezdeményezés, amelyhez számos ország csatlakozott. A probléma ezekben az országokban van – jegyezte meg a lelkész, hozzátéve: elsősorban ott kell segíteni a keresztényeket.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem csoda,hogy ennyire szaporodnak. Munkájuk vagy nincs,vagy nem is akarják,hogy legyen,mert ahhoz tanulni is kellett volna,vagy kéne. Persze,hogy unalmukban azt csinálják amihez a legjobban értenek. Egy férfinek van 3-5 felesége,mindegyik szül neki 5 gyereket,már is meg van a család. Ezt beszorozzuk a muszlimok létszámával és meg is van miért nőtt duplájára a létszámuk. Én csak azt nem értem,hogy miért jó nekik a nyomorba gyereket szülni? Nekem a szívem szakadna meg,ha a gyerekem éhezne,fázna, ha beteg lenne és nem lenne pénzem gyógyszerre. Ott meg családon belül is 3-5 gyerek nyomorog és szenved. Legelőször a fogamzás gátlásra kéne őket megtanítani,mert arról úgy sem tudják lebeszélni őket,hogy ne dugjanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.