A valaszonline.hu-nak adott közös interjút Lovasi András zenész és Lackfi János költő.

Lovasi: "A nem fideszesekbe folyamatosan sulykolják, hogy eltévelyedett korcsok"
Fotó: Wikipédia

A két művész eltérő politikai oldalon áll, de képesek kulturáltan megfogalmazni ellenvéleményüket, ha szükséges.

Én nem éltem meg tragédiának 2010-et. Úgy voltam vele, jó, nézzük meg akkor ezt. Voltak azért bennem kérdőjelek a kétharmad láttán. Kérdezgettem is egy fontos, beágyazott fideszes ismerősömet, hogy nem lesz-e ezzel gond. ’Vagyunk olyan okosak, hogy ne éljünk vissza vele.’ Ez volt a válasz. Pedig nem, nem olyan okosak

- mondta Lovasi.

A Kispál és a Borz egykori frontembere elfogadja, hogy a magyar "legnagyobb kisebbsége" megszavazta ezt a kormányt, de az, hogy mindenhol beléjük és az általuk felállított játékszabályokba ütközik, már visszatetsző. 

Mi az a pedellusi düh, amellyel abba a nagyjából hárommillió emberbe, aki nem Fidesz-szavazó, folyamatosan sulykolják, hogy eltévelyedett korcs?

- kérdezi Lovasi, hozzátéve, már a kemény fideszesek sem állítják, hogy létezik objektív közszolgálat, vagy független bíróságok.

Lackfi János a kormányoldal védelmében azt hozta fel, hogy nem hiszi, hogy az Antikrisztus uralma alatt élnénk, hogy vége lenne a demokráciának.

Lehet, hogy minden úgy történik, hogy fölébred reggel az ördög és azt mondja, most jól megnyomom ezt a gombot, lerombolom ezt vagy azt. Mégsem hiszem, hogy így megy ez. Sokkal inkább úgy, hogy adott egy szakma, ahol mindenki szeretne ismertebb lenni a másiknál, mindenki szeretne széles nyilvánosságot, országos, sőt nemzetközi hírnevet, mindenki tele van sértettséggel, indulatoktól fűtve háborog. Ezeket a fortyogásokat valaki kihangosítja, és máris indulhat a listázós kulturális lobbiharc, a kiszorítósdi, az iszapbirkózás

- magyarázta Lackfi.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Most nem azert, de hol elt Lovasi 98-02 kozott?
A fideSS/orban mar akkor megmutatta mi az a korrupciom es a hatalommal valo visszaeles. Pedig az akkori es a mostani fideSS kozott fenyevnyi tavolsag van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Elad0tt 0rszág
@Peller Anikó: Nem véletlen egy nő fejét tetted fel avatarnak, az eszed is kb. annyi.
JAJMÁR
Hát, igen! Lovasival teljes mértékben egyetértek. Engem is leginkább ez a zagyva zavaros "korcsos" sulykolás zavar - a zavaros fogalmazást direkt a gyengébbek összezavarására szántam -, akik azonnal beemelték sekélyes szótárukba, és nyomatják, ész nélkül.

Hát, igen! és óhatatlanul elgondolkodik az ember, hogy akkor kik és hol is állnak és mitől is korcsok, a korcsok? Szóval a legnagyobb bűne ennek a rendszernek az elkorcsosulás!
Peller Anikó
@human: Fel.
"Mi az a pedellusi düh, amellyel abba a nagyjából hárommillió emberbe, aki nem Fidesz-szavazó.."

Színtiszta fideszes beállítottságú agymosás része. Egyértelműen amennyiben 3 millió ember nem fidesz szavazó akkor a többi az. Ezt sugallja és pont ez benne a hazugság.

De nézzük a választási adatokat, 2018-ban a választásra jogosultak száma 8 312 000.

Ha ebből 3 millió nem, mondom NEM fidesz szavazó, akkor a többi 5 millió 300 ezer lenne a fidesz szavazó. Hangsúlyozom, hogy a Lovasi megfogalmazása szerint.

Miközben 5 és fél millióan nem szavaztak a fideszre, ez benne a tódítás.

Tévedsz, mert a nem fidesz szavazó az a választópolgár aki nem szavazott a fideszre.

Akik nem mentek el szavazni azok nem szavaztak a fideszre.
balos
@Elad0tt 0rszág: Akkor téged a gólya hozott,nemzeti zászlóba csavarva?
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: Te vagy a fidesz halhatatlan lénye vagy a legfelsőbb lény megtestesülése inkarnációja. m.blog.hu/sz/szeka/image/lufi.jpg
Elad0tt 0rszág
@balos: Nekem köszönheti a gólya a létezését:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.