Késsel támadt egy ápolóra egy kilencvenéves beteg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban december 25-én hajnalban – írta a Kisalföld online oldalán csütörtökön.

Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy az idős férfi a kardiológiai osztályon feküdt, mert pacemaker-beültetésre várt. A férfinak voltak zavart mondatai, majd a nála lévő bicskával megindult az egyik nővér felé, akit a tenyerétől az alkarja közepéig megsebesített.

90 éves beteg támadt késsel egy nővérre a győri kórházban karácsonykor

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A nővért megműtötték. Az idős férfit saját és az ápolók biztonsága érdekében az ágyhoz kötözték, pszichiáter is megvizsgálta.

A nővér néhány napon belül elhagyhatja a kórházat.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Takács Zoltán az MTI-nek azt mondta: a férfi ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt indult eljárás.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jó a buli az egészségügyben..Egy percig nem akarom védeni a bácsit, de sajnos szem és fültanúja voltam nem egyszer, hogy "nekik már mindegy". Gondolom minden fasza volt és azért "borult ki" az öreg, amire amúgy nincs mentség!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Jó a buli az egészségügyben..Egy percig nem akarom védeni a bácsit, de sajnos szem és fültanúja voltam nem egyszer, hogy "nekik már mindegy". Gondolom minden fasza volt és azért "borult ki" az öreg, amire amúgy nincs mentség!
picike1
adjátok a kezébe a kötelelet rohadéknak !!! ezt kellett volna tennie nem a nővérnek esni !
ila51
Azért akármilyen jó is kórházban feküdni , egy idős magára hagyott ember bekattan ilyenkor . Ha már ígyis úgyis csak vár , valaki hazavihette volna erre a pár napra a környezetéből .
Elad0tt 0rszág
Nem véletlen szoktam mondani, a nyuggerek zöme bizonyos kor felett már csak nyűg, de ezek szerint komoly veszélyt is jelentenek.
Rockxy
A zorbán hergelte fel a zöreget, ehhez kétség nem fér, meg ahhoz se, hogy biztos fidesz szavazó, szimpatizáns, fasiszta lelkületű, és a hosszúkések éjszakájának fílingjét szántszándékkal ide importáló gané és még a nevjorktájmz bojkottálására felszólító transzparenseket is rejtegetett a lepedője alatt, össze is gyűrte rendesen a vén hüjéje.
Ellenvélemény?
emerencia
Egyetlen szabályt erősítő kivételtől eltekintve sajnos többször tanúja voltam, hogy méltatlanul bántak a normálisan viselkedő idősekkel a kórházban. Ebben az esetben nem tudni konkrétan mi történt de tudomásul kell venni, hogy az időskori demencia ugyanúgy mint egyes fiatalokat érintő pszichiátriai betegségek agresszióval járnak sajnos, de még ebben az esetben is meg kell(ene) őrizni úgy a beteg mint az egészségügyi személyzet méltóságát. Gyógyulást kívánok az ápolónak és nagyon remélem, hogy az igazságszolgáltatás meg fogja állapítani, hogy milyen események vezettek a helyzet ilyen súlyos elfajulásához és az illetékesek megfelelő intézkedésekkel fognak mindent elkövetni azért, hogy ritkábban forduljanak elő ilyen esetek. A betegekkel való emberséges bánásmód ugyanis nem pénzkérdés.
Eriksson
Három év szigorítottat a papinak, emberölés kísérlete miatt. !!!
Eriksson
"A nővér néhány napon belül elhagyhatja a kórházat."
Ezt, hogy kell érteni? A legsúlyosabb műtét után sem tartanak benn senkit néhány napnál tovább, nemhogy egy kézsérültet.
Vagy felmondott a munkahelyén?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.