Egy közvéleménykutatás szerint decemberben nőtt az elégedetlenkedők aránya az országban, a Fidesz-KDNP támogatottsága pedig a tavaly februári 23 százalékra zuhant be.

A Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatást a Publicus Intézet, hogy mennyire voltak decemberben elégedettek, illetve elégedetlenek a magyarok az országban tapasztalható folyamatokkal.

Felmérés: nagyot nőtt az elégedetlenek aránya decemberben, a Fidesz támogatottsága is csökkent

Tüntetőket könnygázzal lefújó rendőrök a Parlamentnél a túlmunkáról szóló törvény (az úgynevezett rabszolgatörvény) és más törvények elfogadása napjának estéjén, december 12-én 

Fotó, címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

Az Index által idézett felmérés szerint decemberben 41 százalékról 30 százalékra csökkent azok aránya, akik elégedettek a hazánkban zajló folyamatokkal. Az elégedetlenek aránya ugyanakkor 53 százalékról 64 százalékra nőtt.

A Publicus szerint ekkora – 11 százalékpontos – elmozdulás ritka, ezzel a másfél évvel ezelőtti szintre állt vissza a mutató.

A pártok támogatottsága így alakult:

"A Fidesz-KDNP támogatottsága az előző havi növekedés után ebben a hónapban két százalékpontot csökkent, 23 százalékon áll. A Publicus 2017 februárjában mért utoljára ilyen alacsony támogatottságot a pártszövetségnek.

Az MSZP-P támogatottsága az előző havi egy százalékpontos csökkenés után egy pontot növekedett, ezzel 9 százalékon áll.

A Jobbiknál az elmúlt hónapok lassú csökkenése megállt, és egy százalékpontot növekedve 9 százalékkal elmozdult a mélypontról a párt.

A DK támogatottsága egy százalékpontot növekedve 3 százalékos.

Az LMP támogatottsága maradt 2 százalék.

A Momentum egy százalékponttal erősödve szintén 2 százalékon áll.

A Kétfarkú Kutya párt egy százalékponttal csökkent, így 1 százalék támogatja.

A bizonytalanok aránya 50 százalék volt" – idézi a felmérést az Index.

A közvélemény-kutatásban 1000 embert kérdeztek meg december 13-19. között – vagyis a rabszolgatörvény elfogadása után és az első tüntetések, valamint a tévészékház biztonsági őrei által az ellenzéki parlamenti képviselők ellen elkövetett atrocitások idején.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A fidesz 23%/-on? Lesz az még sokkal kevesebb is,csak folytassák a külhoniaknak tolt pénzek osztását,az itthoniakat meg szarják le,csakúgy,mint eddig.A fidesz összes gané dolgát felsorolni képtelenség lenne.Azt hitte a puhos,hogy a végtelenségig csinálhatja az elmebeteg játékait?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Elad0tt 0rszág
@namihami: Ne felejts el valamit, mindennek oka van. Olykor a névnek és a lejáratásnak is.
Eriksson
Ez megint csak propaganda, vágyvezérelt kimutatás. S még ha igaz is volna: a tavaly februári 23%-ból áprilisra több mint duplája lett, egy választási hivatalos közvélemény kutatás szerint.
Ennyit a Publicusról.
Peller Anikó
@Elbaszott Orcád: Lejáratod te saját magadat kis görény fizetett troli.
namihami
@Elad0tt 0rszág: Ez igaz. De azt nem egy nick ellopásával, hanem tényekkel és érvekkel kellene produkálni.
Én szomorúan tapasztalom, hogy (mindkét oldalon) megjelent az a fajta "" anyázás"" tipusú érv (persze, ez is idézőjeles), ami pusztán köpködére jó.
Csak célzásképpen: akad itt egy hal vagy ócska bor fedőnevű izé, aki se tényekkel, se érvekkel és főleg a helyesírás és egyéb írásjelek használatával nincs tisztában. Viszont románozással és néhány földrajzi hely állandó emlegetésével (szerinte) remekül elboldogul. Oké, jobboldali érzelmű. De miért kell neki a többi jobbost lejáratni? Azért azok között is, reméljük, akad nem elvakult orbanista. Mert, mint Te is biztos tudod, ez tipikusan a kosár jó és egy rohadt alma esete. Sajnos, erre néha itt is talàl vevőt. Én, ha meglátom a nevét, már lêpek is tovább. Sajnos, van aki leáll vele, bármilyen fölösleges.
Kicsit hosszú lett, bocs...
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.