50 különböző magyarországi helyszínre törtek be.

Összesen 84 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és 273 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy öttagú szlovák bűnbanda tagjai ellen a Békéscsabai Járási Ügyészség, a Békéscsabai Járásbíróság több év börtönbüntetésre ítélte őket – olvasható a Békés Megyei Főügyészség pénteki közleményében.

A szlovák állampolgárokból – négy férfiből és egy nőből – álló banda tagjai az elmúlt év tavaszától késő őszig 50 különböző magyarországi helyszínre, zömében idősek otthonába vagy szeretetotthonba tört be.

A banda vezetője interneten nézte ki a célpontokat, majd a bandatagok kifejezetten a betörések végrehajtása érdekében utaztak Magyarországra.

Békés megyében Békéscsabán, Kondoroson, Körösladányban, Csabacsűdön és Vésztőn törtek be szociális intézményekbe, de az ország egész területén garázdálkodtak. Egyes helyszínekről többszázezres, néhol többmilliós fogással távoztak.

A banda három tagját 2017. november 27-én Komáromban, a Duna-hídnál fogták el, további két tagját pedig európai elfogatóparancs alapján Szlovákiában állították elő a szlovák szervek és adták át a magyar hatóságoknak.

A Békéscsabai Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet mind az öt vádlottal szemben, tárgyalást nem tartott. A bűnbanda vezetőjét 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, míg további három társa 3 év 4 hónap, 2 év 4 hónap és 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. Hat évre kiutasították őket Magyarországról és 6 évre eltiltották őket a közügyek gyakorlásától. A banda női tagja 2 év börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette a bíróság.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A bíró mi alapján ítélt??? Vagy ezt súgták neki??? Felháborító!!!
farkas28
=--_-__--Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.