A Forbes listája alapján 2018-ra Mészáros Lőrinc lett Magyarország leggazdagabb embere: 381,3 milliárd forinttal. Ezzel megelőzte az elmúlt három évben az élen végző OTP-vezért, Csányi Sándort. 

A Forbes Magyarország magazin az idén is összeállította az ország leggazdagabb embereinek névsorát.

Az első helyezett soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még. Mészáros Lőrinc Csányi Sándort úgy előzte meg a Forbes-listán, hogy öt évvel ezelőtt még nem szerepelt neve a legvagyonosabbak között.

A vagyongyarapodás elsődleges forrása a tőzsde volt, és nemcsak a Mészáros-részvények szárnyalása, hanem egy februárban bejelentett tranzakciósorozat miatt

- írja a Forbes.

A lap azt írja:  

összességében elmondható, hogy miközben a magyar gazdaság szárnyal, a gazdagok még gazdagabbak lettek.

Íme, a lista dobogósai:

1. Mészáros Lőrinc: 381,3 milliárd forint

2. Csányi Sándor: 317,2 milliárd forint

3. Gattyán György: 244,7 milliárd forint

A Forbes megjegyzi:

a magyar gazdaság 2017-ben 4 százalékkal, 2018-ban a harmadik negyedévben 5 százalékot meghaladó módon növekedett éves alapon, ez listájukon is meglátszik.

Az ország legvagyonosabb emberei rendre jó üzleti éveket zártak az elmúlt években, így

a tavaly felfutó kereskedelem és építőipar mellett az agráriumban érdekelt üzletemberek vagyona is szépen gyarapodott.

Az első öt helyezettre igaz, hogy komoly ingatlanvagyont halmozott fel. Az ingatlanok, szállodák, sőt, kereskedelmi ingatlanok mellett az agrárium (földek) is fontos befektetési célpontja lett a magyar milliárdosoknak – teszi hozzá a Forbes.

További részletek ITT

Forrás: Forbes

Címlapi kép: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Azert azt tisztazzuk, ez a lopott penz nem a meszaros vagyona. O csak orbanviktor penztarosa. Az ellopott nyugdijmegtakaritastol kezdve az euro milliardokig minden orban magaszmlain, illetve a stromanjainak cegeiben landolt. E felol senkinek se legyen ketsege.
Az sem ketseges hogy a rabszolgatorvenyt orbanek sajat maguknak talaltak ki, hogy a stromanok cegei tovabbra is termeljek az extra profitot orbannak.
Ezert kell kimenni az utcara az ujev kezdetekor, es meg most elzavarni ezt a rablobandat, mielott vegleg kiepul a diktatura, mert akkor mar nemhogy valasztassal, de meg tuntetessel sem lehet majd oket elzavarni, mert siman a tomegbe fognak lovetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
8 általánossal rendelkező zseni.
Okosabb mindenkinél.
1magyar
Így könnyű...az összes többinek is.
tudode
Ez nem i-GAZSÁG!
.
A Jóisten "csak" egy IQ húszárt halmoz el MINDEN FÖLDI jóval, de azért
.
---- Mészáros Lőrincné vissza szeretne adni a sok jóból, amit a Jóistennek köszönhetnek
.
444.hu/2018/12/22/meszaros-lorincne-vissza-szeretne-adni-a-sok-jobol-amit-a-joistennek-koszonhetnek
.
ÉLŐ ISTEN már volt a 'TÁMOGATÓJUK", de az azért SZENTSÉGTÖRÉS, hogy ráfogják a cuccolást arra, aki VAGY VAN, vagy nincs, csak misztikum!

.
1magyar
Így én is tudtam volna a leggazdagabb lenni.
Eladott Ország
Mint azt tudjuk, a gázszerelők gázszerelőjének a Puskás Akadémia mindössze egy, a több száz vállalkozása közül. Egyike azon pénzégetőknek, melybe a kormány bőkezűen lapátolja a mi pénzünket. Felháborodás már nincs, mindössze elfogadás van. Nincsenek már elégedetlenkedő ezrek, sőt még százak sem, nincs már igazmondó juhász, sem Ferenczi Krisztina, aki megpróbálja lerántani a leplet a lopásokról, hazugságokról. Maradt a kamerába belevigyorgó és minden, a vagyonosodását firtató kérdésre felháborodó Mészáros Lőrinc.
Miközben az ország gázszerelője felvásárolja a Balatont, a mátrai erőművet és desszertnek az összes vidéki lapot, addig mindenki teli szájjal nevet a mutatványon. Az igazságszolgáltatás összes résztvevője kussol, miközben jól tudják mi folyik az országban. Megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, miközben asszisztálnak a fél ország kirablásához. Mészáros Lőrinc úgy lopja a közvagyont a szemünk előtt, hogy mi nem tehetünk semmit. Havonta, a munkáltatói bérünkből levonva támogatjuk az ország kifosztását, miközben az állam megkötötte a kezünket. Miközben Mészáros Lőrinc a mi pénzünkön lett milliárdos, addig az ország egyre jobban elszegényedik. Miközben Áder János a minap az egymilliomodik honosított magyarnak gratulált, addig több százezer fiatal hagyta el az országot, hogy egy szebb jövőt építsen fel, valahol nyugaton. Miközben a kormánytagok és rokonaik vagyona hétről hétre gyarapodik, addig a nélkülöző családok száma is egyre csak gyarapszik. Miközben a gazdasági mutatókkal és a munkahelyek számával dicsekszik a kormány, addig elértünk oda, hogy egy McDonald's- ban dolgozó éttermi munkatárs ugyanannyit keres, mint egy egyetemi adjunktus. Mivé lett országunk itt, Európa kellős közepén? A hatalmas gazdasági sikereink közepette már nem csak Szlovákia, Baltikum, hanem már Románia is lekörözött bennünket.
Peller Anikó
@magyarbakancs: nem tudom ez adózott jövedelem lenne vagy a teljes vagyonka?

Mennyi lehetett az adó befizetés ebből a közösből (hűtlen kezeléssel) átjátszott jövedelemből?
Yoda69
Azert azt tisztazzuk, ez a lopott penz nem a meszaros vagyona. O csak orbanviktor penztarosa. Az ellopott nyugdijmegtakaritastol kezdve az euro milliardokig minden orban magaszmlain, illetve a stromanjainak cegeiben landolt. E felol senkinek se legyen ketsege.
Az sem ketseges hogy a rabszolgatorvenyt orbanek sajat maguknak talaltak ki, hogy a stromanok cegei tovabbra is termeljek az extra profitot orbannak.
Ezert kell kimenni az utcara az ujev kezdetekor, es meg most elzavarni ezt a rablobandat, mielott vegleg kiepul a diktatura, mert akkor mar nemhogy valasztassal, de meg tuntetessel sem lehet majd oket elzavarni, mert siman a tomegbe fognak lovetni.
SystemError
381 milliárd tisztára mosva... Mennyit kellett kidobni a kukába, hogy ez ' tisztán" kinöjjön. Kedves fideszes honfitársaim, szerintetek pár év alatt ennyit kivenni az tisztességes vállalkozás, főleg, ha közbeszerzésekről beszélünk? :) Persze tudom a háttérhatalmak elől rakja csak el Viktor...:)
justhpeter
Várom a fideSS-kdnp frakció magyarázatát erre a gazdasági csodára. Valahogy Varga miniszter úr elfelejtett kitérni erre a nagy sikerre a híradóban.
justhpeter
No egyébként Csányi helyében én tökön szúrnám magam. Minek kuporgatott évtizedeken át, ha Loló öt év alatt lenyomta mint a bélyeget.
justhpeter
Ennyit a magyar gazdaság sikereiről. Kamu kamu hátán.
namihami
Hát igen. A lista élén a három, az ország, a gazdaság és a zemberek szempontjából legjobb, leghasznosabb emberek vannak. Olyanok, akik mind az eszükkel, szorgalmukkal és főként a munkaszeretetükkel gazdagodtak meg. Leginkább áll ez első helyezettre. Nem véletlen, hogy az lett a nyerő.
Csak ezzel a szorgalommal és munkaintenzitással továbbra is, Lölőzseni.
Commenter
@justhpeter: megadta a magyarázatot már az asszony: a Jóisten, a szerencse és orbán. Ebben a sorrendben.
Yoda69
Neztem egy dok.filmet, mennyit fejlodtek a vilag nagyvaraosai az elmult 10-15 evben. London, Parizs, Shanghai, Becs stb. Eszmeletlen hogy ahol nem korrumpaltak el a penzt micsoda fejlodes volt.
Mi mit tudunk felmutatni?
Semmibe vezeto kerekparut, 11 cm-es kilato, Taban 3x atepitve es meg mindig szar, 3-as metro talan 20 ev mulva elkeszul na es persze vagy 40 stadion, amelyek uresen konganak.
orban nagyobb tamogatast kapott az Uniotol, mint anno Ausztria Marshall-segelykent az ujrakezdeshez. Ok az egyik legelhetobb orszag lettek a vilagon, mi az Unioban az utolso elottiek.
Hat hol van orban felelossege?
Ez minimum hazaarulassal er fel amit muvelt.
Ezert is kell hogy el legyen zavarva a busba mibel elobb.
desiro
Ez nem a lölőé ugye tudja mindenki???
De minnyá gyünnek a torony eszűek és elmagyarázzák ez miért jó nekünk.
nezelodo
Nézzük a jó oldalát, ebből a példából az is látható, bármelyik szülői anyagi háttér nélküli, igencsak fapados képességű gyerekből bármikor lehet kis hazánkban milliárdos! Sokat lendíthet a gazdagodásán, ha a példaképhez hasonlóan értelmes ábrázattal lepi meg az üzlettársait.
CsipkeRózsa
Már régóta pletyka-szintű vélemény volt, hogy Orbán Magyarország leggazdagabb embere, most már ez a hivatalos megállapítás is.

Szerintem, más országban nem a király, és nem a minielnök a leggazdagabb.
1magyar
@justhpeter: Csányi is a rendszerváltást "lovagolta" meg. Utána meg a többit a merkantil bankjában (ez tőlem is vitt rendesen) és a többiben svájci frankos hitelekkel összekuporgatta"
Eladott Ország
@SystemError: ma 12:00 ; kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2002/20025/200253/20025369_bce038efc013a12e5e96d3057cae9401_wm.png
Mészárosné Kelemen Beatrixnál leplezetlenebb módon talán még senki nem azonosította Felcsút küldetéstudatos szülöttét a nagybetűs Jóistennel. Akinek 2010-es teljhatalomba kerülése (ezt az arcot pirító Jóisten dumát próbáljuk egy pillanatra elfelejteni) tök véletlenül egybeesett azzal a nagyszerű fejleménnyel, hogy a mindaddig középszerű gázszerelőként futó mangalicaszerelő, aki a polgármesteri széket is behúzta egy időre, a maga 37 szavas szókincsével és a Zuckerbergnél is csavarintosabb agyával (egy fél emberélet alatt sajnos nem derült ki, hogy van neki ilyen) felfegyverkezve egyik percről a másikra, egyik hétről a másikra, egyik évről, gyakorlatilag két zsinórban fideszes kétharmad után egy 300 milliárdot súroló, matematikai értelemben is csodának minősülő vagyon boldog tulajdonosává avanzsált.
Rockxy
Hát mér?
Csak a bilgétsz lehet gazdag?
justhpeter
@1magyar: Nekem is a merkantilnál volt devizahiteles az autóm. A legrosszabb időkben is csak átlag havi 4000-rel emelkedett a törlesztőm, vagyis 27 ezerről 31 ezerre.éveken át.
farkas28
--_---Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
papa.49
2008-2009 vesztességes vállalkozás, jókora adó tartozással, aztán jött a CSODA egyik pillanatról a másikra ,,MEGVILÁGOSODOTT,, és nem győzte beseperni a jó magyar forintot !!!
Hát igen ez a ,,FÜTYISZES MAGYAR CSODA,, !!!
1magyar
@justhpeter: Nekem 22-ről 54 ezer volt a vége felé.
cikicakk55
@nezelodo: ma 13:40
Ez értelmes képpel? Ez a nímand soha nem tud értelmes képet vágni.Ahhoz azért kéne némi értelem is. Amikor nagyon,de nagyon összeszedi magát,mert tudja,hogy minden kamera őt lesi,akkor talán ki néz belőle 8 osztály. Ám mikor nem Ő van fókuszban,csak háttérkép akkor bukik ki az igazi arca. Félelmetes mennyire bamba a pofája. Azt megértem,hogy Simicskából tanult Orbán és most már nem akart magánál okosabb strómant. Ám,hogy ennyire lejáratta magát,ezzel az ikunukuval,ez vérciki. Sajnos én nem tudom,hogy lehet olyan képeket felrakni amiket Eladott ország csinál,de láttam már pár képet a nagyeszű Lölővel a háttérben. Az megértem,hogy Fontos volt Orbánnak,hogy Felcsúti lakos legyen a stróman,de az egész Felcsúton,(állítólag 1600 ember él) ez a bambapofa a legokosabb?
kokopelli
@Peller Anikó: ...nem tudtad,hogy a világon mindenhol csak a leggazdagabbak nem fizet
nek adót? Semmi más nem kell,csak egy kis csoport adószakember,akiknek a bérét is leír-
ják az adóból! Nem magyar találmány! Az Onassis-félék offshore-oztak,az országaik meg csődbe mentek! ...a "lörinc és viktor"-félék még az Áfá-t is le tudják írni a háztartási pénzből!
(;-()
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Borsodi
@Yoda69: Úgy látom van még az országban normálisan gondolkodó ember.Az a baj az agyhalott zambik, vannak többségben.
Desischado
Na, kérem! Így kell ezt csinálni! Lopni hazudni, fidesz nyalonc és orbán haverjának kell lenni, és máris sinen vagyunk!
Yoda69
@Borsodi: Szerintem nincsenek tobbsegben, csak a media probalja ezt sugalni. Ezert vonta orban az osszes fideSS mediat most egy kalap ala (belertve a koztevet is, aminek pedig fuggetlennek kellene lennie, hiszen a MI adonkbol tartjak fenn, megse engedtek be a magya embereket kepviselo politikusokat)
A valasztason egyertelmuve valt a fideSSnek nincs tobbsege, es csak csalassal tudtak nyerni. Ezert illegitimek, es rovidesen el fogjak nyerni melto jutalmukat, es odakerulnek ahova valok: racs moge.
terlasz
Mészáros végre megtudta, hogy mennyit gyűjtögetett Orbánnak.
kereső
Tévedés, vagy csak sima hazugság? Magyarország legazdagabb" emberét"- orbán viktor mihálynak hivják.Aki sima hazaárulással szerezte vagyonát.
Lepényleső
Na ugye,itt is lehet amerikai mese! Ehhez nem kell más,csak az adófizetők kimeríthetetlen
jólelkűsége,s a fegyveres testületek megvett alázatos hűsége?
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Ezt a szobrot egy másik kormánynak le kell bontania!
dr. prédikátor
Na csak semmi irigykedés!!Tudott dolog hogy akinek Isten és O1G a barátja az könnyen tud gyarapodni, és legálisan lopni!!!
kokopelli
@dr. prédikátor: ..azért jó lenne tudni,hogy az Orbán-féle csendestársnak mennyi lóvéja
lehet a Lőrinc-barát kontóin?
tudode
Az IQ huszárok előnye:
.
----- A jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye – így vagyonosodott Mészáros Lőrinc
.
atlatszo.hu/2014/06/03/a-joisten-a-szerencse-es-orban-viktor-szemelye-igy-vagyonosodott-meszaros-lorinc/
.
A Jóisten bizti nem volt benne, de Lőrinc és Viktor KÖTÉSIG, mert elővették répájukat, és megfúrták a többször, demokratikusan megválaszott POLGÁRMESTERT, mer nem akarta a 200 millás cuccot ennek a két ÉHENKÓRÁSZNAK odaadni:
.
---- „Az én gyomrom még ennyi pénzért se” – Felcsút volt polgármestere Orbánról, Mészárosról és az LMP-ről
.
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/az-en-gyomrom-meg-ennyi-penzert-se-felcsut-volt-polgarmestere-orbanrol-meszarosrol-es-az-lmp-rol-89480
.
Részlet a cikkből:
,
(...) """magyarnarancs.hu: Ennek a határozatnak voltak azért előzményei.

VGY: A legnagyobb „bűnöm” az volt, hogy amire feleskettek, azt be is tartottam. Arra esküdtem fel, hogy a település vagyonával megfelelően gazdálkodom. Amikor egy 184 millió forintra értékelt sportlétesítményt 20 millió forintért akart átvenni a Puskás Ferenc Akadémia, nem tehettem meg, hogy fejet hajtok, és azt mondom: persze, vigyétek.""" (...)
.
Ebűl szerzett cucc, JÓSZÁG ebűl vész el KÉT DÍSZMADÁRka!
qxy
Nem tudom hogy lehet az hogy a Magyar törvény és jog képviselőjei engedélyével ez csökött agyú törvényesen lehet ennyire gazdag? Nem hiszem el hogy ezek a jogot és egyéb elemi iskolákat el végeztek nincsenek tisztába azzal hogy ez nem igaz? és ezért kurvára szopni fognak?
SystemError
@Rockxy: Tudod mi a különbség Bill Gates és Lölö között a fidesz előtt és után? Az hogy Lölő a fidesz előtt gázszerelő volt, Bill Gates viszont ugyanaz az ember volt előtte és utána is...:) Ne hasonlítgassunk már egy senkiházi bűnszervezetben sikkasztót akár a sarki boltoshoz, aki megdolgozott azért amilye van!
Yoda69
Amennyi penzt osszelopkodtak a magyar emberektol es az Uniotol konnyen lehet, hogy mar a vilag leggazdagabb embere. Csak ugye kitoltak a vagyon elemeket offshore szamlakra, yachtokba, szuper jettekbe es ingatlanokba, hogy ne lehessen egykonnyen lenyomozni.
Alena
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük ==> bit.do/eCNPE
SystemError
@Rockxy: Szép kis alternatív valóságban élsz... Hagyjuk mára! BÚÉK!
Rockxy
@SystemError: Rengeteg kamufotóval rendelkezem. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.