Megkezdődött a tér korábbi állapotának visszaállítása.

Ahogy az korábban megírtuk, péntek hajnalban elkezdték elbontani a Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobrot. Ezt elsőként a Klubrádió közölte ma reggel egy hallgatói fotó alapján. A szobrot a Klubrádió olvasója szerint egy nyerges vontatóra pakolták.

A Mérce riportere már akkor ért a helyszínre, amikor a szobor már nem volt ott, ekkor épp a szobor talapzatát adó hidat bontották.

 Nagy Imre mártír miniszterelnök szobra a Jászai Mari térre kerül.

A szobor helyén a Horthy-éra alatt avatott, a vörösterror áldozataira emlékező Nemzeti Vértanúk Emlékművét állítják vissza.

A szobor eltávolításához a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság hozzájárulásához volt szükség, amelynek elnöke Kövér László. A hivatalos indoklás szerint

a Kossuth tér sikeres megújítása után a Nemzeti Vértanúk Emlékművének rekonstrukciójával a kiemelt nemzeti emlékhely teljes területén befejeződik a kommunista szoborrombolások okozta sebek begyógyítása

Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin Facebook oldalán a következőt posztolta a hírre:

A szobor eltávolítása már korábban is napirenden volt, akkor a szobor felállítását közadakozásból finanszírozó, azóta elhunyt Demján Sándor nyomására álltak el a tervtől – írja a Mérce.

Forrás: Mérce, Klubrádió, Index

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
"elviszik" Inkább el LOPJÁK, mert mást nem tud a maffia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
"elviszik" Inkább el LOPJÁK, mert mást nem tud a maffia.
tudode
Ezek már a FÖLDÖN is úgy művelik a sportot, mint ahogy a CSATORNA mocskában agyalják ki a JOGI, v milyen MESTERMŰVÜKET, sunyiban. azok, akik MEGSZÁLLTÁK saját hazájukat mint pl
.
Az éj leple alatt befejezték a német megszállás emlékművét
2014. július 20. 2
.
mandiner.hu/cikk/20140720_az_ej_leple_alatt_befejeztek_a_nemet_megszallas_emlekmuvet
.
És akkor az ÉJ LEPLE alatt nem állt ki KURUTYOLNI az aki MAGASZTOSAN újratemette azt a MÁRTIRT, aki EGYENES GERINCCEL vállalta a hazáját még ÉLETE ÁRÁN is.
.
Na mi van POLGÁRTÁRS, búcsúszó nincs, csak CSÚSZÓMÁSZÓ galárdság, a HATODIK KOPORSÓBA lökve az egész országot
.
----- Orbán Viktor - Nagy Imre újratemetése 1989.06.16. TELJES!!!
www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0&t=8s
.
Vajon KI ÍRTA ennek azt a szöveget, amelybe az ÉJ LEPLE ALATT BELERÓKÁZOTT!
maci0427
Nem szeretnék ebbe igazán beleszólni, de az biztos, hogy Nagy Imre is megosztó személyiség volt, hiszen baloldali politikus volt és ha nem ítélik halálra , akkor azt sem tudnánk, hogy mit csinált nagyon és ki volt ő ! Na és ha nincs 1956. akkor meg főleg nem ! Ami most folyik az is gusztustalan, hogy ma már mindenki letagadja azt, hogy Kommunista-Szocialista volt, a pártnak sem volt a tagja és ha volt is akkor ő már akkor is utálta és nem értett vele egyet ! csak egy példa... , gusztustalan Pozsgay Imre hozzáállása is, mert ő igen is egy nagyon nagy kutya volt, nagy befolyása volt a régi MSZMP. be , de most azt mondja, hogy utálta azt a rendszert, nem értett egyet vele, sőt 1956 sem ellenforradalom, hanem népfelkelés volt, ezzel azt is mondta, hogy Forradalom volt, miközben ezt annak idején is megmondhatta volna , de egyetértett a pártjával nyilván , nem kellett volna neki sütkérezni a jóban és élvezni a Pártvezetői karriert..., és akkor most lehetne ő is igazi hős ! -- Én speciel nem tudom, hogy mi történt és ki - kivel van - volt - lesz ! Itt vannak írások, innen - onnan , lehet olvasgatni pártállástól függetlenül...--- pestisracok.hu/hos-es-martir-volt-e-nagy-imre-torteneszvita-pesti-sracok-emlekparkban/ ------------------ mandiner.hu/cikk/20180709_trombitas_kristof_eleg_volt_a_nagy_imre_kultuszbol ---------------- mult-kor.hu/padlasspro-miniszterbol-valt-a-forradalom-martirjava-nagy-imre-20180607
namihami
Szóljon már valaki rá, hogy ez nem "" olyan"" szinesfém, amit a fajtája be szokott gyűjteni.
Ha lopni akar, akkor általában a felsővezetéket szokták vinni a tezsvírei, nem a szobrokat
Madácsi Pali
Demokráciára még utalást sem tűr ez a senkiházi fasiszta kleprokrata meg a csürhéje!
szaboria1
Demján meg halt így már nincs aki meg akadályozza ezt a szörnyűséget.
papa.49
Ez is csak egy, két ásónyom a sírjukban !!!
farkas28
===-Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
bencemacska
Az Orbán kormány annyira besz..t Puzsér kampányától, hogy már az éjjel megkezdték a Belváros "sétálóvá" tevését. -:))))
bencemacska
Javaslom mindenki számára meghallgatni Wachsler Tamást kb 16:10-től a Klub rádióban.
Azt a nagy hazugság sódert!!!
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
bencemacska
@maci0427: ma, 12:10
Tudod, ez a szemétláda /O1G/ még egy kéjes gondolat sem volt akkor, de az apja biztos ott volt. Az sem vitás, hogy melyik oldalnak drukkolt/segített.
Én az újratemetésre sem mertem elmenni, bár szabadságon voltam.
Ő meg elparentálta a hősöket, akiket (és főleg leszármazottaikat!) - mióta hatalom van a kezében - folyamatosan aláz!
Minden "ELVE" aszerint alakul, mi az érdeke!
namihami
@bencemacska: Legalább olyan süket dumával próbálta Simonltestvér kb egy órával később bebizonyítani, hogy ez a marha nem is Fidesz-tag. És az a fideszkultúra, amivel (a többihez hasonlóan) állandóan a szavába vágott és egy mondatot se hagyott végig mondani, az külön tenyérbemászó és egy , állítólag, irodalmi műveltségű izétől még undorító is.
Persze, az Echo Tv-ben több műsorban ugyanez a stílus tapasztalható a híveiktől is. Fokozottan érvényes ez a Stefkára, az állandóan kötöttsapkában észtosztó prostisrácos marhára és arra a levitézlett balettpatkànyra (a neve most nem jön be).
bencemacska
@namihami: ma, 20:18
No Simon L-t már nem bírtam, inkább kimentem a konyhába.
Annyira mazochista meg nem vagyok, hogy ECO-t nézzek. Talán nincs is olyanom!
Eladott Ország
Nagy Imréé lehet az orbáni gyávaság újabb szobra.Az Orbán-kormány idegességét valószínűleg a napi-froclik színvonalán is le lehet mérni. Ha innen közelítjük a kérdést, akkor Nagy Imre szobrának az eltávolítása egy különösen erős idegroham eredménye lehet. Nem is annyira a ténye, mint a módja miatt. Amennyiben sebtében, és hajnalban történt. Talán intő jelként is, hogy most még csak szobrokért mennek a hajnali órákban.
kanadaihirlap.com/2018/12/29/nagy-imree-lehet-az-orbani-gyavasag-ujabb-szobra/
vacsi
Az rendben van, hogy a szobrot elviszik, de a hidat miért?! Én 65-től laktam ott, akkor már ott állt a híd, igaz, egy másik szobor volt rajta. Ezek szerint a hidat később kiutalták Nagy Imrének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.