A migráció a jövő évi európai parlamenti (EP-) választás meghatározó, fő kérdése lesz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bakondi György szerint az európai lakosságnak a májusi EP-választáson lehetősége lesz véleményt nyilvánítani a migrációs folyamatokról.

Hozzátette: a nemzeti választásokat nézve az elmúlt esztendőkben az európai emberek véleménye jelentősen változott, és ez várhatóan kihatással lesz az Európai Parlament összetételére is.

Bakondi: a migráció az EP-választás meghatározó kérdése lesz

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az illegális bevándorlásról tart sajtótájékoztatót a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 28-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A főtanácsadó elmondta,

az illegális bevándorlók továbbra is három irányból – Spanyolország és Olaszország felől, illetve a Görögországból kiinduló balkáni úton – érkeznek Európába.

Spanyolország felől idén 62 479 migráns érkezett Európába, ami több mint 120 százalékos emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Ezen az útvonalon marokkóiak, maliak, guienaiak, elefántcsontpartiak, algériaiak, gambiaiak és szenegáliak érkeznek, közel nyolcvan százalékban férfiak – ismertette Bakondi György.

Olaszországban közlése szerint a helyi kormány által bevezetett szigorú intézkedéseknek köszönhetően idén a tavalyinál 80 százalékkal kevesebb, csak 23 192 migráns lépett be Európába, a főként afrikai migránsok 71,9 százaléka férfi volt.

Görögországba idén összesen 31 874 regisztrált belépés történt, ami a tavalyihoz képest önmagában is mintegy ötszázalékos emelkedést mutat, de itt a török-görög zöldhatáron nem minden érkezőt sikerült regisztrálni – tette hozzá. Ebből az irányból szírek, afgánok, irakiak, kongóiak, palesztinok, irániak, algériaiak és pakisztániak érkeznek, és jelenleg is mintegy 16 ezer menedékkérő van a görög szigeteken.

Törökországban 3,9 millió menekült tartózkodik, közülük 3,5 millió szír, 170 ezer afgán, 142 ezer iraki, 57,7 ezer szomáliai, 39 ezer iráni, és kevesebb mint tíz százalékuk rendelkezik ENSZ-regisztrációval

- hívta fel a figyelmet.

Bakondi György arról is beszélt: Macedóniában a tavaly ilyenkorihoz képest 64 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapokban az illegális határátlépések száma, a térségbe Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Lengyelország és Magyarország is tartósan rendőri erőket vezényelt.

A belbiztonsági főtanácsadó tájékoztatása szerint

a határzárral érintet magyar határszakaszokon mintegy 5900 belépési kísérlet történt idén, ebből a hatóságok 1700 migránsnak megakadályozták az átjutását, 4200-at pedig visszakísértek a kerítés túloldalára.

Hozzátette: a magyar-horvát határszakaszon 139, a magyar-szerb határszakaszon pedig 24 estben minősült bűncselekménynek a tiltott határátlépés.

Emellett a magyar-román határszakaszon 185 tiltott határátlépést regisztráltak, ez nem tartalmazza a határátkelőhelyeknél a román hatóságokkal közösen román területen végzett elfogások számát. Ukrajna felől pedig 60 tiltott határátlépés történt – mondta Bakondi György.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nagyon kell otthon már a kosztpénz, ha megállás nélkül ilyen hülyeségekkel próbálod etetni az elmebeteg gazdádat a több zsozsó reményében!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Nessy: Nem ment a HÖR. se a KVF. se. maradt neki a hablatyolás két seggnyalás között NA EZ MÁR MEG NEKI !!!
Eladott Ország
Jézus is Soros ügynöke lenne? A megdöbbentő felvetés hűen illusztrálja, hogyan is állunk emberség tekintetében 2018 karácsonyán Magyarországon.
kanadaihirlap.com/2018/12/28/jezus-is-soros-ugynoke-lenne/
cikicakk55
Na Orbán Basi! Amennyiben a Törökök bedobják az unalmast és elengedik a 3,9 millió migránst,mint írták többségük férfi,akkor a kerítés annyit ér mint elefántnak egy cérnaszál. Még ha az összes katonát,rendőrt,Tek-es hadfit is kivezénylik,akkor is 5 perc iszapbírkózás és a földbe döngölik az egész határt. Jobb lenne már elgondolkozni azon,hogy nem kéne állandóan azzal hencegni,hogy mi védtük meg Ejrópát. Nem,nem Orbán Basi. Merkel mentette meg azzal,hogy pénzt ajánlott nekik és Uniós tagságot azért,hogy ott tartsák őket. Jó párszor már megingott azért a bizalom,mert valahogy nem halad Erdogánék Uniós belépése,de ez nem is a mi drága Istenünkön múlik. Ő egy légypiszok Ejrópa térképén. Csak is az Őt Istennek érzők hiszik azt,hogy a tekintélyes has fölött tekintélyes ész és tudás lakozik.
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.