Komolyan? Nagy Imre a legdrágábbat, az életét áldozta az elveiért, a szabadságért. Ezt az embert akarod eltüntetni? Te? Akinek soha nem voltak elvei? Aki mindig azon mesterkedett, hogy felnézzenek rá, hogy államférfi, hogy valaki legyen, de vénségére, lopott milliárdjai, talmi hatalma ellenére is, csak egy jellemtelen, jelentéktelen, emberi-politikai törpe maradt? Egy senki, aki felemelkedni nem tudott, ezért egy országot rántott maga mellé a mocsokba?

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Istenem! Mivé váltak az 56-os, a 89-s álmaink! Vissza masírotik az ország az 50-s évek elejére, lassan. Még szerencse, hogy nincs halál büntetés, csak hónapokig tartó "előzetes", bűncselekmény nélküli börtön büntetés, karaktergyilkosság.
De a félelem, a másik ember feljelentése, a kiskirályok, pártkatonák uralma. És ami akkor nem volt, a kegyencek féktelen gazdagodása, urizálás, közpénz szórás, szavazat vásárlás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nagyon jó írás, csak a nyuszifül megszólítás túlságosan becézős, Orbán nem érdemli meg.
Commenter
@CsipkeRózsa: ne hidd, hogy kedves hangzása ellenére a nyuszifül kifejezést nem használják sértő értelemben. Megfelelő szókörnyezetben és hangsúllyal mondva sértőbb és lealázóbb mint bármilyen durva sértés. Hallottam már, nem egyszer. Amúgy a cikk minden szava igaz, és nagyon jól megmutatja a különbséget a mártír államférfi és a hatalombitorló zsarnok között. Itt van az East dala, én nagyon szerettem adjon ez reményt mindazoknak akiket felháborít a szobor elvitele és a rezsim.Az elején Nagy Imre maga szól az ENSZ-hez:
www.youtube.com/watch?v=rEnELFR2GZc
megrendítő és megdöbbentő. Ma is.
nevemnick
@durbincs: neked mindenbe bele kell ugatni kisf@szú??
Nessy
Istenem! Mivé váltak az 56-os, a 89-s álmaink! Vissza masírotik az ország az 50-s évek elejére, lassan. Még szerencse, hogy nincs halál büntetés, csak hónapokig tartó "előzetes", bűncselekmény nélküli börtön büntetés, karaktergyilkosság.
De a félelem, a másik ember feljelentése, a kiskirályok, pártkatonák uralma. És ami akkor nem volt, a kegyencek féktelen gazdagodása, urizálás, közpénz szórás, szavazat vásárlás.
Nessy
@durbincs: Itt éltél az 50-s években,56-ban? Ha nem,akkor szilencium!!!
lampa laz
Csatlakozom az O1G-t mélyen gyűlölő, fentebb olvasott véleményt megfogalmazókhoz, mivel osztom minden gondolatukat.@CsipkeRózsa: @Commenter: @Horizont: ...és az utánam írókét is akik hasonló érzéseket táplálnak a geci és bandája iránt.
Madácsi Pali
O1G minden csak nem nyuszifül. A többi stimmel.
Commenter
@Nessy: mintha álmodtuk volna. Mintha nem lett volna egyéb mint egy gyorsan elfojtott lélegzetvétel. Ez az álom évtizedekre elúszott főleg orbán nyomán. Olyan történelmi kárt okozott amely miatt generációk dolgozhatnak majd meg újra hogy elveszett álmunk egy kicsit közelebb lehessen. Most kinyjtjuk a kezünket és emlékképek foszlanak csak szerteszét. A levegőt, a semmit markoljuk.
gulyasgyula
Szegény Nagy Imre ...Pedig milyen szép tisztára söpörtette a padlásokat Rákosi idejében ...Ez tény ..Utána lehet nézni ...
Sámannus
Kancsi Marcsi szerint a törökök sem hódítók voltak, hanem vendégek 150 évig.
Pusztán csak a jelmezes felvonulások hangulatát dobták fel a legyőzött vezéreink fejének ládzsára szúrásával. Amit igy utólag is humorosnak vél a nagycsága. Lévén, hogy vastagon megfizeti a cselédeit a köpcös. Nékünk is illik jól megjegyezni a nagy történész asszonyunk hitelesen felkutatott világra szóló eredményeit. Ámulunk bámulunk, ahogyan kivágja a rezet minden szarhelyzetben, amibe a köpcös belerángatja. Ő ott van és valósággal hősöket gyárt futószalagon ha kell.
nevemnick
@durbincs: ülsz, fekszel és nem ugatsz, te náci kotonszökevény.
tulipan
@durbincs: Sihari: A Ti Neanderes génjeitket, sajnos nem lehet sem törölni, sem kijavítani, ahogy borsónyi agycskátokkat sem lehet megnövelni, igy a 120 cm-es törpe testmérteiteket sem! Ti rohadék, kretén, narancsos segglyuknyaldosó, szarosnyelvű, vérbunkó. LEFIZETETT, csonthülye tudatlan, PROPAGNDISTÁK!!!
tulipan
@nevemnick: Nem jól mondod,ennek éppen az a baja, hogy picinyke a répácskája ezért is lett s hülye pedofil
nevemnick
@durbincs: Ja, és lapos kúszás kimaradt... írogatod a 10 IQ-s hülyeségeidet te cigány hulladék, azzal a mogyoró nagyságúval, amelyik csak tiki-takit játszik a sziszi féle bödön fejedben. Hallottam, hogy megkaptad az ápolók karácsonyi ajándékát, az öt sebességes csavaros sertés műkukit. Egészségedre, használd sokáig te buzi bocskoros!
Most más dolgom van, majd ha lesz időm akkor foglalkozom tovább a neveléseddel.
Szevasz kutyuli!
nevemnick
@durbincs: na te 10.0-ás IQ-s buzi cigány bocskoros, a hozzászólásaidban látszik, hogy egetverően nagy szókincsed van. Csak össze ne keverd a szavakat, mert még ezeknél is nagyobb katyvasz lesz belőle.
De amúgy az sem baj kisf@szú, mert mi még bírjuk nevetéssel.
Álmodj szépeket kutyuli!
gulyasgyula
@Horizont: ...Én nem írtam semmit Orbánról csak Nagy Imre tevékenységét méltattam ...Ha Te olyan szerencsés vagy hogy az Apád a Nagyapád padlását nem söpörték le akkor legalább olvasd el a Nagy Imre életét és rájössz hogy AZ A FENEVAD ÖLTE MEG AMIT Ő OLYAN HÍVEN ETETETT ...Ő emeltette meg a begyűjtést 1951 február .21-én 75%-ról 78,2% -ra ...Ami azt jelentette hogy 10 tojásból 2 se maradt az éhező parasztnál ...Én átéltem ..Jött a """nagy a nagy fekete autó a bőrkabátos elvtársakkal """" és mindet vittek ..Ha egy szót szóltál félig agyon vertek ...Nagy Imrének ebben igen jelentős szerepe volt . ÉN NEM TARTOM MÁRTÍRNAK ...A SAJÁT ELVTÁRSAI VÉGEZTÉK ...Ő IS CSAK A HATALOMÉTR HARCOLT ...Mint a mai politikusok ...
Qqberci
"politikai törpe maradt" Klasszkust csak pontosan: Politikai Mikiegér... Bár Mikiegér azért szerethető is...
nevemnick
@durbincs: Mi van te buznyák bocskoros? Ha arra vágysz, akkor menj a gazdádhoz köcsög.
Szóval ül, fekszik nem ugat a kutyuli.
RonaGyuri
Ön szerint, tényleg Orbán egy geci?
Igen, "Orbán egy geci!"
602 szavazat (34.11%)
Nem! Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke!
23 szavazat (1.30%)
Is! És diktátor is!
958 szavazat (54.28%)
Orbán takarodj!
165 szavazat (9.35%)
Miért kell ilyenékkel hergelni a népet?
17 szavazat (0.96%)
karma1
@Madácsi Pali: Ahogy @Commenter baratunk irja, a nyusziful NAGYON pejorativ es lenezo tud lenni am, itt egyaltalan nem a becezes szava! Ugyhogy azzal is egyutterezhetsz...:o))))
Eriksson
@Sámannus: A török hódítók azoknak a legyőzött vezéreknek fejét szúrták lándzsára, akik a dicső nyugat védelme érdekében próbálták megállítani őket, a továbbiakban elnézően bántak a meghódított területek lakóival. Egy kiirtott nép nem fizet adót, s akkor mi értelme a hódításnak?
tudode
Ami azt illeti az oroszok VIDÁM BARAKKJA az paradicsom "volt" a FASZA GYEREK hadicseleihez képest, mindenki HOZZÁADTA azt amije volt az ORSZÁG ÚJJÁÉPÍTÉSÉHEZ!
.
Szemlézzünk:
.
---- Ilyen volt Budapest a bombázások után, és ilyen most
.
www.origo.hu/foto/interaktiv/20140404-budapest-a-masodik-vilaghaboru-utan-es-most-elotte-utana-interaktiv-kepeken.html
.
A II. vh. után 11 év alatt nem volt naponta ÁTADÁS, meg ALAPKŐ LETÉTEL, boldogság volt, mert ÚJRA ÉLEDT az ország, ugyan az ÁLLAM AZ ERŐSZAK eszközeivel!
.
1956. október 26-án sok-sok DOLGOZÓ a gyárak dudálására ébredt VELEM EGYÜTT 3/4 6-kor. Nem volt HASONLÓ ELŐJELE SEMMINEK, amilyen módon 2010 óta a TÉVEDÉSEK VÍG, v VÉGJÁTÉKA közepette!
.
Aztán egy BUM, jöttek, láttak győztek a BIBÓ isták BERAKTÁK az alfelüket a készbe, azt nem is lehetne SZEMÜKRE RÓNI, de azt már IGEN, hogy a cuccoláson kívül MEGHÁGTÁK a demokráciát, BELEGYÖMÖSZÖLVE a FASZA GYEREK hetedik koporsocs-KÁJÁBA, nem akármilyen módon .. J O G O S T Ó L, még nem EGY SZÁL LEPEDŐVEL, miközben örömtáncot járnak a FASZA GYEREK alfelét nyalogatva a cinkostársakkal
.
.
A felcsúti tolvajbálon
.
www.youtube.com/watch?v=xdCVt-otAdA&t=83s
.
Ez fiúk, lányok kutyák KALÓZ MELÓ volt/van!

.
Madácsi Pali
@karma1: nem tud olyan pejoratív lenni a "nyuszifül" ami a miniszterálnokot, a fasiszta hordáját, és bérnyaloncait eléggé elítélően minősítését. A "nyuszifül"-nek mindig van kedveskedö, becéző, szeretet közlő tartalma. Ezaz amit ők nem érdemelnek!
Sámannus
@Eriksson: jó van nagyokos. A vendégekkel időnként csatázni is kellett, akkor a győztes elszedte a vesztes ruháját is, és sarcot szedett, az el nem foglalt területekről is, igen kedves vendég volt és tartózkodót a török, a vallást illetően különösen, nagy kedvvel aprította a papokat, és a híveiket.
Napjainkban is átbaszta a magyarokat a török Szulejmán-Zrínyi emlékművel, amikor a Zrínyi szobrát műanyagból gányolták össze, míg Szulejmánét bronzból. Szóval a pohos hiába csokizza a száját, nem lesz jobb a magyaroknak, A Marisunk "történelemkönyve" egy kib@szott ringyó agyszüleménye, ami rendelésre készült pöcegödörbe való mocsok, ami csak a baksisért készült el, hogy akiben még van kevés önérzet is megalázza.
Nessy
Sajnos, már megkezdte a történelem hamisítást! Különös tekintettel a közelmúltra. Egyet mindig elfelejtenek, hogy már nem a kódex másolás kora, hanem az interneté! Itt hamarabb szállnak a hírek. Ha Miskolcon tüsszent valaki, Sopronból kívánják egészségére!
Eriksson
@Sámannus: Magyarország megkapta azt az üzenetet, ha békésen átengedi és élelmezi az átvonuló sereget Bécs felé, akkor semmi bántódása nem lesz.
A magyar király úgy döntött, hogy nem él a lehetőséggel. Vajon miért? Talán mert Bécs ura rokona volt a magyar királynak? A sógorokat meg kellett védeni. Meg az összes nyugat-európai koronás dinasztiák érdekeit, akikkel össze-vissza voltak házasodva.
S nem a nép érdeke volt szem előtt, hanem azoké, akik most is uralkodnak felettünk. Ettől lettek nagyok, amíg mi a török áldást élveztük. Nagy ár volt.

Nem tudom, hogy "Marisunk" mit írt, én így tudom a történelmet.
A szigetvári emlékműhöz a törökök adták a pénz, tehát jogos lehet a bronzszobor, nemzeti büszkeségük okán. S, hogy Zrinyié gipsz, vagy műanyag, azt most hallom csak tőled, de ha igaz, nem lehet szemrehányást tenni érte senkinek. Főleg a töröknek nem.
Commenter
@Nessy: Ha Miskolcon tüsszent valaki, Sopronból kívánják egészségére! Egy digitális és funkcionális analfabéta agyáig ez nem jut el. Semmi köze a FB oldalához, más kezeli. Ki az,aki reggel még a Nemzeti Sport, Magyar Idők nyomtatott példányával indítja a napot? Hát ő.Lehet hogy megkezdte sőt folyamatosan rajta van a történelem hamisításon,de már remélhetőleg nem sokáig.
Commenter
@papa.49: nagyon jó. Nem teszi ki ezt sem az ablakba a "nyuszifül". A múltkor az egyik kommetelő "vikicicát" írt, azt is pejoratíve.
Sámannus
@Eriksson: Sokat lehetne ezen meditálni, de tudjuk amikor a törököt kiűzték/tük, csak egy elnyomónk maradt, változatosságként. Maris szerin ezek vendégek is lehettek, mint az oroszok 45 után, vagy ahogy most ide tolták a pofájukat a fű alatt, ezért a pohosnak csak stadiont szabd építeni, vagy kisvasutat, max annyit rombolhat amennyit csak bír , hogy ne kelljen atomot sem bevetni ellenünk. elég egy kontrollálhatatlan atom beruházás.
Eriksson
@Sámannus: Hol lehet ezt a Maris-féle irományt feltalálni?
Az oroszok nem meghódítottak minket, hanem a jaltai egyezmény alapján kerültünk a "látókörükbe".
Felismered ezeket az urakat? kep.cdn.indexvas.hu/1/0/764/7648/76487/7648759_2bf484eb9e61d39dd43ea63e55e98d0a_t.jpg
Ezt a sorsot szintén a nyugati nagyhatalmaknak köszönhetjük.
Sámannus
Azt hiszem a saját újságjában hozta ki. Én másodkézből kaptam. Jellemzően mindig úgy tálalják, hogy az akadémikusok ne bírálhassák. A neten már kering olyan is hogy "magyarellenes történészek" is vannak.
Buda török elfoglalásakor előzékeny a magyarság, amikor oda érkeztek, a pesti oldalon táboroztak a labancok, mint ostromlók, mert ők érkeztek korábban. Ezért engedték be a "túristákat" akik a bugyogójukba rejtették a jatagánt, majd később 150 évig maradást is "színleltek".
Ezután évről évre más várakat látogattak meg és igen aprólékos munkát végeztek minden vonulásukon. Egy ilyen történelmi kivonulásuk alkalmával jutottak el az egyik faluba, ahol a templomot földig rombolták a maradványait néhány éve fel is tárták, de a "magyarellenes régészeknek" nem hagyták alaposan vizsgálni a helyszínt és az elkerülőút gyors megépítése miatt néhány napot hagytak csak, hogy megtudjuk az igazságot.
Rockxy
A magyar történelem már meghamisíttatott korábban az emtéa áldatlan közreműködésével.
Finnugor marhaság, egyebek...
Elad0tt 0rszág
@gulyasgyula: Mondhatod ezeknek, a lényeg hogy rohadjon meg Orbán. Máshoz nem ért úgysem ez a sok anyám majma.
JAJMÁR
Hm, nem is annyira a történelmünkkel van a baj, hanem sokkal inkább a jelenünkkel.
A történelemből tanulni illene, már aki erre képes, hogy ne ismétlődhessen meg az, újra és újra, amiről tudjuk, hogy a vége tragikus.
Nem megváltoztatni kell a múltat - már hogy lehetne? - és mentegetni a jelen hibáit, hanem felismerni és elkerülni. Basszuskulcs, hát csak nekem vannak gyerekeim és unokáim? az Eriksson meg ez a Rocky meg a durbincsok stb. meg osztja a nagyeszét? De pedig szükségük van rá nekik :)
JAJMÁR
@durbincs: Tükörbe nézel te, há' vedd mán észre :-D
nevemnick
@Sámannus: (15:50) 2016-ban, a 450. évfordulóra Zrínyi szobrát is kiöntötték bronzból, és a parkot is átalakították. Szerintem ennek nagy részben az lehetett az oka, hogy amikor először meghozták az üvegszálból készült Zrínyi szobrot, akkor derült ki, hogy 25 centivel magasabb volt mint a Szulejmáné. Ezért azt fel kellett emelni azonos magasságra, de elég ocsmányra sikeredett.
@Eriksson: igaz, hogy a pénzt a törökök adták, de a város 99 évre ingyen biztosította a területet, valamint a park rendbetartását is ők vállalták.
Sámannus
.@nevemnick: Köszönöm szépen. Kerestem a részleteket de már nem találtam, Nem számítottam rá hogy a mi fizessünk valami KP-ben. Sokkal egyszerűbb ha a magyar robotokra bízzuk, ami ellentétben a világ haladásával mást jelent. Robot munkával fizetünk, ha úgy tetszik málenykíj robottal. Ez az oroszoknak is sokkal jobban tetszik.
karma1
@Madácsi Pali: De, hidd el, hogy TUD olyan pejorative lenni,... Mondtam en ezt mar hapsinak, kedvesen mosolyogva, (mert nagyon tetun viselkedett), es lattam, hogy AZONNAL "ugy" ertette, ahogy en mondtam, - meg tudott volna fojtani erte,...:o))))
De nem baj, hogy Te igy erzed - biztosan jo ember lehetsz, hogy Neked eddig csak kedveskedve mondtak...
Ne kivand azt a szitut, amikor Neked mondanam egy egyszeru kis mondatban, mert lehet, hogy teljesen odalenne az onbecsulesed...

A baj inkabb ott van, hogy ezeknek mar sem a magyar nyelv, sem az esz, de mar az erzesek sem mervadoak - mar csak a penz es a hatalom szamit, es azt teszik csupan a piedesztalra, az a mindenuk, mas mindent figyelmen kivul hagynak...
tulipan
@durbincs: Te kjretén, naarmncso selyunyaló félfaroknyi sügér! Te agyatlan Ploesti szerencsétlen, 5e mélyen ? csak mint csótány,élsz bele. abba a kis vilodgába ?
Ugye, nálatok ott a vizes-hordó a tükör , Ploestibe , úgyhogy nem kell felvágnod?
Csizmás Kond
" Nagy Imre a legdrágábbat, az életét áldozta az elveiért, a szabadságért."
...az elvei igaz de a szabadság nem.
tulipan
@Csizmás Kond: Mééé? szerinted kisazabadut? E z új!
Csizmás Kond
@tulipan: Mert az elvei eleve a szabadság ellen voltak...ugyanis a kommunizmus nem a szabadságról szólt.
tulipan
@durbincs: TE PEDIG 1 vízfejü, RONYBABA VAGY! Narancsos seglyuknyaldosó félfaroknyi Sügér!!
tulipan
@Csizmás Kond: Remekül elszórakoztatsz! :))))))))
csak úgy....
@tulipan: ezt a kettöt, keresztezni köne genetikailag ! :)
Csizmás Kond
@tulipan: Annak nagyon örvendek...de egyben lelomboz ha arra gondolok hogy te a kommunizmust szórakozásként fogod fel.
tulipan
Mindenknek más szórakozás, nekem pl. a Te hülyeségde! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.